Probiotica staat ons ‘ten gunste van het leven’ bij de afweer van het Coronavirus

Probiotica is afgeleid van het Griekse woord Probiotisch. Probiotisch betekent: “Ten gunste van het leven.” Het werd voor het eerst gebruikt in 1954 bij de uitvoering van een studie naar darmflora.

Sinds kort is gebleken uit een uitgebreid TNO onderzoek (lees dit onderaan dit artikel) dat het voorschrijven door artsen van Antibiotica i.c.m. een vorm van Probitica aangeraden wordt!

Een ware doorbraak dus Ten gunste van het leven!

Allereerst is de reden dat ik dit artikel wijd aan het Probiotica ‘medicijn’, dat er zich momenteel in ieder mens belangrijke energetische ontwikkelingen voordoen, door het verhoogde trillingsniveau van LeMUria! Hierdoor ontstaat er een afbraak van negatieve herinneringen die eeuwenlang opgehoopt toxisch afval uit ieders lichaam filtert. Hierdoor voelen veel mensen zich labieler, kortademig, soms zelfs ziek en hebben ze te maken met lever- en darminfecties. Deze ontregelen de darmen doordat ze al het afval vanuit onze organen te verwerken krijgen. Probiotica is een levendige antibiotica, waarbij juist het afsterven van onze eigen helende vermogens wordt tegengegaan ten bate van het immuunsysteem.

Graag start ik met het beschrijven van mijn eigen positieve ervaringen met Probiotica en besteed ik verder in dit blogbericht ook aandacht aan:

  • Wat is de functie van een evenwichtige darmflora
  • Ontdekking van Probiotica
  • Wat bevat een goede Probiotica
  • Waar wordt de darmflora het meest door ontregeld
  • Tekenen van een mogelijk tekort
  • Op zeer jonge leeftijd kan het al ingezet worden
  • Wat is Kefir?
  • Wat is Veiligheid
  • Belangrijk uitkomst TNO onderzoek 5-10-2018
Mijn eigen ervaringen met Probiotica met wonderlijke effecten

Tijdens ziekenhuisopnames in 2015, voor de behandeling van ernstige longinfecties, kreeg mijn 26 jarige dochter in totaal 8 weken lang, 3 verschillende soorten antibiotica toegediend in de hoogst mogelijke dosering (dagelijks 6 spuiten en later 8 capsules).
Inmiddels wist ik uit eigen ervaring, opgedaan tijdens een kaakinfectie, dat het 1 x daags slikken van Probiotica (in mijn geval van het merk Vitals – met 33 miljard gezonde micro-organismen)  zou kunnen voorkomen, dat haar weerstand nog verder achteruit zou gaan en uitdroging op de loer zou liggen door ernstige diarree.


www.vitals.nl/nieuws/vitals-introduceert-microbiol

Het is bijna nauwelijks te geloven, maar ik kan iedereen gelukkig  vertellen dat er slechts twee dagen nodig waren om lichte diarree verschijnselen te tackelen. Dit was daags ná het toedienen van de narcose, dus was diarree juist op deze dag een welkome snelle reiniging van haar vervuilde darmen. Twee dagen later was haar stoelgang al weer in orde.
Iedere ochtend liet ik haar een Probiotica capsule slikken, want de medische wereld schreef dit zelf nog niet voor om ernstige darmflora schade te voorkomen.
Dankzij de Probiotica bleef haar darmflora op orde Ten gunste van haar leven!  Hierdoor bouwde ze toch normale weerstand op tegen de uiteenlopende bacterie aanvallen, die anders ruim baan hadden gekregen door wat alle Antibiotica dan verruïneerd hadden in haar darmflora.

Een ander voorbeeld waarbij Probiotica mij heel veel voordeel heeft opgeleverd was, tijdens een periode van moeizame stoelgang wat kon leiden tot Divertikels en Diverticulitis.
Tijdens die periode heb ik dagelijks Probiotica geslikt en enkele weken later als onderhoudsdosis, om de dag, ná het ontbijt Probiotica ingenomen, wat al snel resulteerde in een goede stoelgang en mijn normale eetpatroon terugkeerde.

www.happyinshape.nl/food/5-voedingsmiddelen-die-bijdragen-aan-een-gezond-eetpatroon

Wat is de functie van een evenwichtige darmflora

De belangrijkste functie van het spijsverteringskanaal (van mond tot anus) is de inname en vertering van ons voedsel, het opnemen van de voedingsstoffen en het uitscheiden van afvalstoffen. Daarnaast huisvest het maagdarmkanaal een belangrijk deel van het immuunsysteem. Het maagdarmkanaal (met een contactoppervlak van 300 tot 400 m2) wordt bevolkt door meer dan 2000 soorten bacteriën, gisten en schimmels met een gezamenlijk gewicht van 1 tot 1,5 kilogram. Het is een complete collectie van micro-organismen, inclusief genetisch materiaal en interacties met de omgeving, in dit geval de mens. De darmflora in ons maagdarmstelsel  is van groot belang voor onze gezondheid. De microbiële flora is belangrijk voor de voedselvertering en heeft invloed op allerlei fysiologische, immunologische en neurologische processen. Verstoring van het normale evenwicht tussen de verschillende micro-organismen, al dan niet veroorzaakt door een infectie (het binnendringen en zich vermenigvuldigen van ziekteverwekkende micro-organismen), kan uiteenlopende gezondheidsklachten veroorzaken.
Een gezonde darmflora kenmerkt zich door een goede balans tussen micro-organismen met gezondheid bevorderende eigenschappen. Bij dysbiose spreekt men van een afname van goede micro organismen. Dit leidt onder meer tot verstoring van de spijsvertering en activering van het immuunsysteem. (zie figuur Immunologisch evenwicht bovenaan dit artikel)

www.biologielessen.nl/index.php/b-3/1122-darmbacterien-darmflora

Ontdekking van Probiotica

In 1907 was het de Russische microbioloog en Nobelprijswinnaar Elie Metchnikoff (Ilja Iljitsj Metsjnikov) die de basis voor probiotica heeft gelegd. Zijn theorie was dat bacteriën uit gefermenteerde melkproducten het leven verlengen.
Probiotica is afgeleid van het Griekse woord Probiotisch. Probiotisch betekent: “Ten gunste van het leven.” Het werd voor het eerst gebruikt in 1954 bij de uitvoering van een studie naar darmflora. Tijdens dat onderzoek ontdekten de wetenschappers dat bacteriën niet ziekmakend waren, maar juist zeer gunstige gezondheid ondersteunende eigenschappen hadden. Het bleek dat bepaalde soorten Bifidobacteriën het immuunsysteem ondersteunen, helpen bij het voorkomen van infecties, stress verlagend werken en helpen allergieën tegen te gaan.
Probiotica bevordert een gezonde microbiële flora in het maagdarmkanaal:

  1. Nieren
  2. Colon ascendens
  3. Ileum
  4. Appendix
  5. Rectum
  6. Maag
  7. Colon transversum
  8. Urethers
  9. Colon descendens
  10. Sigmoid
  11. Blaas
  12. Urethra


www.mst.nl/p/specialismen/stomazorg/wat-is-een-stoma/werking-maagdarmkanaal/

Zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie omschrijft probiotica als levende micro-organismen die – in voldoende hoeveelheid ingenomen – de gezondheid van de gastheer ten goede komen. Wanneer je kiest voor een probiotica is het wel aan te raden te kiezen voor een breed spectrum probiotica

Mijn advies: Drink op de eerste plaats voldoende water en kruiden. Kies altijd een probiotica die aanbevolen wordt door iemand die jouw klachten eerst nader onder de loep neemt als er zich een ernstige verstoring voordoet. Een natuurgeneeskundige kan je dan het beste voorlichten.
Vandaar dat ik het fantastische advies kreeg om als probiotica te kiezen voor Vitals Microbiol Platinum. Het bevat het complete spectrum van 33 miljard levende organismen van de mens.  Helaas hangt hier wel een prijskaartje aan, maar dan heb je ook wat! In de aanhef van dit blog heb ik je hopelijk kunnen overtuigen wat een geweldige helende werking het heeft op het menselijk lichaam.
Er bestaan ook diverse soorten yoghurts waar probiotica aan toegevoegd is. Zo las ik dat Biogarde van zichzelf ook beide gezonde probiotica culturen bevat. Biogarde is dus een alternatief voor probiotica, maar deze zou ik niet als eerste kiezen als het immuunsysteem terdege onder druk staat door weerstand verminderende medicijnen of  infecties.

Wat bevat een goede Probiotica
  • Meestal gaat het bij probiotica om melkzuurbacteriën die behoren tot het bacteriegeslacht Lactobacillus of Bifidobacterium. 
  • Het is daarom heel belangrijk precies te weten uit welke bacteriestam(men) de probiotica bestaat. Zorg altijd dat de door jou gekozen probiotica uit een zo breed mogelijk spectrum bestaat.
  • De werkzaamheid en gezondheid bevorderende eigenschappen zijn grotendeels stam-specifiek.
  • Een vijftal belangrijke probiotische stammen zijn:
    Lactobacillus rhamnosus
    Lactobacillus acidophilus
    Bifidobacterium lactis 
    Lactobacillus rhamnosus
    Lactobacillus reuteri

Deze bacteriestammen zijn al tientallen jaren op de markt, en worden wereldwijd door vele mensen gebruikt. Het heeft wetenschappelijk aangetoonde gezondheidseffecten.
De vijf genoemde bacteriestammen voldoen aan belangrijke criteria voor probiotica:

  • Ze zijn stabiel in een voedingssupplement (mits volgens voorschrift bewaard) en bereiken na orale inname levend het maagdarmkanaal (ze zijn ongevoelig voor maagzuur, pancreasenzymen en galvloeistof), alwaar ze zich hechten aan darmepitheel/slijm en zich vermeerderen;
  • Hun werkzaamheid is aangetoond in vele (honderden) preklinische en klinische studies, die voor een belangrijk deel zijn gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften. Maar weinig andere stammen hebben een dergelijke uitgebreide onderbouwing;
  • Ze hebben geen pathogene eigenschappen en zijn veilig in het gebruik.

Probiotica met Lactobacillus delbrueckii, helveticus of bulgaricus overleven de maagzuren niet. Probiotica met deze bacteriën kun je dus beter laten staan!
Waar wordt de darmflora het meest door ontregeld

Tabel 2. Factoren die dysbiose bevorderen

Tekenen van een mogelijk tekort

In bovenstaand overzichtje kan men lezen waar ontregeling van de darmflora door kan ontstaan. Dit gaat meestal gepaard met (maagdarm) klachten zoals winderigheid, een opgeblazen gevoel, buikpijn, krampen, constipatie, diarree, candidiasis en slechte adem. Het kan de barrièrefunctie van de darmwand en de weerstand tegen infecties verlagen. Daarnaast wordt het in verband gebracht met meer dan 25 (chronische) aandoeningen; de associatie is sterk voor inflammatoire darmziekten (ziekte van Crohn, colitis ulcerosa), PDS (prikkelbare darm syndroom), (recidiverende) Clostridium difficile infectie, colorectaalkanker, allergie/atopie, coeliakie, diabetes type 1 en type 2 en obesitas. Andere aandoeningen waarbij een mogelijk verband bestaat met afwijkingen van het darmflora zijn de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, ADHD, autisme, depressie, angststoornis, chronisch vermoeidheidssyndroom, hart- en vaatziekten, diverticulose, fragiliteit bij ouderen, afstoting na transplantatie, multiple sclerose, niet-alcoholische leververvetting, borstkanker, reumatoïde artritis, de ziekte van Bechterew en polio- en retrovirusinfecties. Of de ontregeling van de darmflora bijdraagt aan het ontstaan en de progressie van een aandoening of eerder het gevolg is ervan, is niet altijd duidelijk. Onderzoek naar mogelijke causale verbanden is in volle gang.   

Op zeer jonge leeftijd kan het al ingezet worden voor:
  • Ondersteuning opbouw gezonde darmflora (keizersnede, flesvoeding, antibiotica)
  • Ondersteuning ontwikkeling evenwichtig immuunsysteem
  • Ondersteuning spijsvertering, krampjes
  • Verlaging kans op diarree, bovenste luchtweginfecties
  • Atopisch eczeem 
Wat is Kefir?

Volgens Rineke Dijkinga hét voedingsmiddel om gezond 100 jaar te worden! Ze schrijft: Kefir wordt ook wel de ‘champagne onder de melk’ genoemd, of de ‘drank van de 100-jarigen’. Misschien heb je wel eens gehoord van de Blue Zones. Dit zijn gebieden waar procentueel de meeste gezonde 100-jarigen ter wereld voorkomen. Van drie van de vijf Blue Zone-volkeren (de Hunza, de Bulgaren en de Georgiërs) is bekend dat zij dagelijks gefermenteerde zuivel gebruiken.
Klik op haar foto hieronder om haar boeiende artikel verder te lezen:



Rineke Dijkinga / veelgestelde-vragen

Veiligheid

De vijf genoemde bacteriestammen zijn volgens wetenschappelijk onderzoek veilig in de geadviseerde doseringen voor alle leeftijden, van prematuren tot hoogbejaarden.

Belangrijk uitkomst van TNO onderzoek

Onlangs heeft er een uitgebreid onderzoek mogen plaatsvinden, waar duidelijk zeer gunstige conclusies in stonden.
Het was een onderzoek van TNO en Artis Micropia: Lactobacillus rhamnosus GG meest effectief ter voorkoming van diarree door breedspectrum antibiotica
Lees verder hieronder het onderzoek dat ik onlangs via mijn e-mail ontving:
05-10-2018
Onderzoek TNO: LGG meest effectieve bacteriestam bij antibioticagebruik
TNO heeft samen met Artis Micropia een nationale gids opgesteld met alle probiotica die klinisch bewezen effectief de bijwerking diarree na een antibioticabehandeling kunnen verminderen of voorkomen. Ondanks de bewezen effectiviteit van probiotica is het voor sommige gezondheidsprofessionals lastig om een product te kiezen in een specifieke situatie. Deze gids biedt zowel de zorgverlener als de consument een leidraad en laat zien dat voor een aantal probiotica- supplementen op de Nederlandse markt, een goede klinische onderbouwing bestaat voor gebruik tijdens en na een antibioticakuur. Middels een systematische review werd onderzocht welke probiotica (specfieke bacteriestammen en mengsels) effectief zijn bij de preventie van antibioticageassocieerde diarree. Hier zijn alleen gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studies in meegenomen, waarbij een duidelijke definitie van antibiotica-gerelateerde diarree werd gehanteerd, en waarbij de toedieningsduur van de probiotica minstens zo lang was als de antibioticakuur. Er waren 32 van de 128 studies die voldeden aan deze criteria. Vervolgens bekeken de onderzoekers alle probiotica-producten die verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt en vergeleken zij de samenstelling van de producten met de resultaten uit de systematische review. Als er minimaal drie onafhankelijke klinische studies met een positief effect bij antibioticagebruik beschikbaar zijn, kreeg het product drie sterren; bij twee studies twee sterren en één ster bij één klinische studie. De bacteriestam Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) is het meest effectief in het voorkomen van antibioticageassocieerde diarree (AGD), bij een minimale dagdosering van 2 miljard kolonievormende eenheden (kve). Het relatieve risico van probiotica versus placebo werd vastgesteld op 0.30 (95% CI 0.16–0.5). Dus de kans op AGD bleek met LGG drie keer zo klein. Daarnaast was een combinatie van LGG met Lactobacillus acidophilus LA-5 en Bifidobacterium lactis BB-12 eveneens erg effectief en kreeg twee sterren. De twee studies met deze combinatie toonden een relatief risico aan van slechts 0,13 (95% CI 0.04-0.40), waarbij slechts 3 van de 68 diarree kregen vergeleken met 29 van de 65 in de placebogroep. De conclusie van de onderzoekers, hoogleraren Remco Kort en Ger Rijkers, luidt dan ook om bij het gebruik van (breedspectrum) antibiotica te kiezen voor een probioticum met minimaal 2 miljard kve LGG. Maar ook de combinatie van LGG, LA-5 en BB-12 kreeg twee sterren (ten tijde van de publicatie bestond er nog geen product met de combinatie van deze drie stammen, maar inmiddels wel). Verder vermelden zij dat probiotica de darmmicrobiota beschermen tegen de verstorende werking van een antibioticakuur en het herstel bevorderen. Overigens is het gebruik van een product met LGG, LA-5 en BB-12 breder inzetbaar dan bij antibioticageassocieerde diarree alleen. Een uitgebreide beschouwing hierover kunt u terugvinden op https://www.orthokennis.nl/artikelen/probiotica Opvallend is dat een product met een of drie bacteriestammen superieur is ten opzichte van formuleringen met meer stammen. Meer is dus niet altijd beter. Bovendien toont het onderzoek aan dat het van essentieel belang is dat er klinische studies beschikbaar zijn van de gebruikte formulering in een probioticum. Dat wil zeggen, studies met de specifieke stam of het hele mengsel en niet met één stam uit het mengsel, waarbij er geen studies zijn gedaan met de overige stammen in het mengsel. De effecten van probiotica zijn namelijk stamspecifiek en de bacteriën in een mengsel kunnen elkaars werking beïnvloeden. Dit maakt stamspecifiek voorschrijven van belang voor de effectiviteit van de therapie. Het is een mooie ontwikkeling dat TNO en Artis Micropia dit onderzoek hebben uitgevoerd, omdat zij een onafhankelijk advies aanbieden. Amoxicilline is in Nederland met ruim 1,2 miljoen voorschriften per jaar het meest voorgeschreven antibioticum. Tevens veroorzaakt het relatief vaak diarree. De vraag naar goed onderbouwde, passende ondersteuning om bijwerkingen te voorkomen was dan ook groot. De effectiviteit van probiotica bij antibioticagebruik wordt al lange tijd onderzocht, echter zijn er verschillende geluiden te horen over de inzetbaarheid. Er zijn grote voorstanders en tegenstanders, terwijl anderen door de bomen het bos niet meer zien. Door de inzet van TNO en Artis Micropia is er nu een solide basis voor advies beschikbaar gekomen, die artsen en andere gezondheidsprofessionals het vertrouwen kan geven om probiotica bij antibioticagebruik te adviseren. De volledige studie kunt u terugvinden op https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6091175/. De gids zal jaarlijks worden geëvalueerd en waar nodig aangepast.
Copyright (C) Orthokennis https://www.orthokennis.nl/nieuws/

Corona Illustraties en vectorbeelden - iStock

Het is soms moeilijk om te weten wat het onderscheid is tussen prebiotica, probiotica en synbiotica. In feite komt het hier op neer. Probiotica bevatten levende micro-organismen, een prebioticum is voeding (meestal oligosacchariden) die de eigenschap heeft om op een selectieve wijze, gezondmakende bacteriën in de darmen aan te maken. Synbiotica tenslotte zijn combinaties van prebiotica en probiotica. Al deze stoffen vervullen levensnoodzakelijke en gezondheidsbeschermende activiteiten in de darmen van de mens.
Vroeger dacht men dat de darmen enkel verantwoordelijk waren voor het verwijderen van afval uit het lichaam. Vandaag weet men dat de darm een zeer intelligent orgaan is dat instaat voot 70 procent van onze immuniteit. De darmen zorgen er dus voor dat tal van ziekten geen kans krijgen in ons lichaam. De voorwaarde is dan wel dat we over een zeer evenwichtige darmflora beschikken. Hierin spelen prebiotica en probiotica een cruciale rol. Prebiotica verkleinen de kans op darmkanker omdat ze er voor zorgen dat kankerachtige stoffen zich veel minder snel op de darmwand kunnen vastzetten. Prebiotica zorgen ook voor een zuur milieu in de dikke darm. Ook dat is een factor die het ontstaan van een darmtumor drastisch beperkt.

Een goede Probiotica (zoals Vitals – Trio Platinum capsules) biedt afdoende holistische helende krachten om het Coronavirus uit de weg te gaan én werkt Trillingsverhogend, ook in deze soms oh zo sombere donkere dagen in de winter, met weinig of nauwelijks zonneschijn op ons bolletje!
TIPS:
Gebruik ook eens mijn Helende, Bewustzijnsverhogende en Beschermende Holistisch werkende LeMUria Aura Sprays en/of Healing Essence Rollers.
Bestel deze in mijn LeMUria Healing Webshop:
Categorie 9a) Aura Healing Sprays
Categorie 9b) Crystal Essence Rollers

 

Van LeMUria Hart tot LeMUria Hart
Maria van der Geest – Sterrenpoort – Oegstgeest

www.sterrenpoort.com
www.aardehealing.com
www.moedermaria.nl
www.mariavandergeest.com
LEMURIA HEALING WEBSHOP

 
Raadpleeg bij klachten altijd eerst uw eigen arts of specialist. Dit bericht en mijn producten komen nimmer hiervoor voor in de plaats, maar zijn bestemd als ondersteunende informatie.