4e Volle Maan Mantra ‘Om Mani Padme Hum’ voor 19 april 2019

Mantra: OM MANI PADME HUM

Tijdens alle Volle Manen van 2019, wordt er telkens opnieuw een oude Mantra uitgelicht, waarna zij tijdens de verhoogde energie van de Volle Maan, eindelijk weer omhoog getild zal kunnen worden tot een Gouden LeMUria Mantra. De oude Tibetanen hebben namelijk altijd deze LeMUriaanse repeterende Liederen opgevangen van onder uit de Moeder LeMUria Tempels en in ere weten te houden. Echter door de neerdalende Liefdes frequentie op Moeder Aarde, zakten haar helende trillingsvermogen. Samen met elkaar kunnen we dit tij NU doen keren! Mediteer gratis met mij mee tijdens de Volle Draken Manen.

Wie extra steun, healing en energetische begeleiding wenst te ontvangen vanuit de Sterrenpoort, kan zich opgeven voor mijn betaalde 3 maandelijkse LemUriaanse Groep AfstandsHealingen!

Tijdens de LeMUriaanse Volle Maan van 19 april 2019 is de Mantra ‘Om Mani Padme Hum’ dé uitverkoren Mantra om met haar wervelende speelse en helende Klanken ingewijd te worden.

OM MANI PADME HUM
Is dé heilige Mantra waarmee onze goddelijke Oermoeder Kwan Yin altijd een Helende Gewijde Boodschappen afsluit.  Zij is namelijk een Moedergodin die staat voor Barmhartigheid, Vrede, Liefde en Mededogen. Ook ‘Om Mani Padme Hum’ betekent: Geprezen zij het Juweel in de Lotus en is hierdoor een krachtige tool tijdens een Meditatie, ceremonie of om heilig uitgesproken woorden mee te bekrachtigen.

Uitspraak Oom Mani Pème Hoeng.
Hieronder plaats ik een MP3 opname om mee te zingen. Het is een versie die gemakkelijk in het gehoor ligt van Sarva-Antah van CD Mantras from Tibet.

Mantra’s worden beluisterd, uitgesproken of gezongen door voor verschillende doeleinden. Meestal worden ze gezongen of uitgesproken om een hogere staat van bewustzijn te bereiken en in contact te komen met hogere kosmische bewustzijnsvormen: engelen, meesters, lichtmeesters, deva’s, kristalwezens e. a.

Ook werken ze zuiverend en balancerend voor onze chakra’s. Hierdoor kunnen er gemoedstoestanden aangeraakt worden of naar boven komen om ten slotte te eindigen in overgave en compassie.

Mantra’s komen we tegen in alle godsdiensten en spirituele tradities. De katholieken gebruiken bijvoorbeeld het Ave Maria.

De Betekenis van de afzonderlijke woorden uit deze Mantra komen zo aan de beurt, maar eerst ga ik dieper in op de betekenis van het woord OM of AUM, want dit is een Heilige Mantra op zich.
Er zijn meerdere mogelijkheden om de OM klank te zingen of uit te spreken. Dit is afhankelijk van de godsdienstige achtergrond. Het is gebleken dat iedere uitspraak tot dezelfde trillingsfrequentie leidt en overeenkomt met die van de aarde, de frequentie van 136.10 Hz, een toon in C#, is het 32ste octaaf van het aardejaar. Op deze toon vindt de rotatie van de aarde om de zon plaats, waardoor we jaarlijks door de 4 seizoenen geleid worden.

In India noemt men deze heilige toon de “sadja” van de sitar en tambura muziek. Alle klankschalen, bellen en overige instrumenten worden op deze heilige basistoon afgestemd. Dit is een oer weten van duizenden jaren.
De Om klank verheft de mens naar universele Liefde, en bij de Hum klank vindt de afdaling plaats van die universele liefde naar het menselijk hart.

Dikwijls wordt de Hrih klank toegevoegd, de essentie van het Mededogen van alle Boeddha’s.
OM of AUM heeft een mystieke betekenis en zijn meerdere visies van bekent. In o.a. het Hindoeïsme, Jainisme, Sikhisme en Bhoeddhisme is het een voorname mantra. Hieronder som ik op wat ik zoal tegenkwam op het internet en in verschillende boeken. Het symbool van OM of AUM is de Omkar. Er zijn er verschillende maar de meest bekende is de Hindi Omkar:

  • Volgens Helena Blavatsky, een occulte dame van Russisch-Duitse afkomst en in New York in 1875 medeoprichtster van de Theosofische sociëteit, wordt OM of AUM gebruikt als ‘invocatie, een zegening, een bevestiging en een gelofte’. Dit woord staat vaak aan het begin van heilige geschriften en gebeden. Door het uitspreken van deze woorden in deze heilige mantra krijgt het betekenis. Het worden geluiden met letterlijke macht.
  • OM of AUM verwijst naar de Bron, God, Brahma, Krishna, universele krachten enz.
  • AUM is een samentrekking van A, U, M wat zingend of uitgesproken met de menselijke mond het meest de Goddelijke scheppingsklank benaderd waarop de universele energie trilt.
  • AUM vertegenwoordigt in de Tibetaanse boeddhistische traditie de alomvattende dimensies van Lichaam, Woord en Geest van de Boeddha of een verlicht wezen. De oorsprong van het Universum. OM omvat alle klanken en is de oorsprong van alle geluid. OM is alles. Het is de naam van God.
  • AUM is de drie-een-heid van de Hindoe goden: Brahman, Vishnu en Shiva. “A” staat voor de energie van Brahman, de schepper en het creatieve proces. “U” staat voor de nergie van Vishnu, de behoeder en staat voor het onderhoud en bearen van wat er geschapen is. “M” staat voor de energie van Shiva, de transformator en heeft betrekking op transformerende energie. Deze verschuift en veranderde de energie zodat wat er geschapen is overblijft.
  • De letters A,U,M welke staan voor de drie goden (A) Agni- (U) Veruna en (M) Maruts staan voor de elementen Vuur, Water en Lucht. OM staat voor de Boeddha natuur die in ieder mens vertegenwoordigd is.
  • De Manu-wetten zeggen dat AUM werd gevormd door Brahma zelf, de deze letters van de Veda’s afleidde: A staat symbolisch voor Waak-bewustzijn, U voor droombewustzijn: denken-voelen-wensen-willen, M staat voor ons diepe slaap bewustzijn wanneer we Eén zijn met alles.
  • De drie klanken A, U, M vertegenwoordigen de binnen, buiten en boven staten van bewustzijn en daarnaast is er ook nog een 4e staat van bewustzijn volgens de Advaita, namelijk het Zelf.
  • OM is onsterfelijk en onuitputtelijk, de 4e dimensie
  • De drie tijden van de dag: ochtend, middag en avond
  • OM staat voor het hoogste in de mens en staat dus voor de weg naar verlichting. Wij mensen worden vaak door negatieve emoties en verstoringen van onze ware natuur vandaan getrokken. OM geeft ons de mogelijkheid deze negatieve ervaringen te transformeren en te zuiveren.
  • OM kan ook vertaald worden als de essentie van de verlichte vorm.
  • OM is heilige oer-energie. Lang voordat de planeet en de mensen verschenen, pulseerde het leven al in deze oerklank.
  • AUM staat voor: “A” voor het fysiek vlak .”U” voor het mentale vlak en astrale vlak. “M” voor wat we niet kunnen bevatten met ons intellect.

MANI betekent juweel en staat voor de begrippen als liefde en mededogen, wat alles mogelijk maakt en resulteert in een ‘waar Juweel’, de Goddelijke vonk verankerd in je hart: de heilige drie eenheid van Goddelijke Kracht + Goddelijke Liefde + Goddelijke Wijsheid. Dit Juweel geeft jouw inzicht over je Goddelijke oorsprong en je Goddelijke Zelf en is het stralende en onverwoestbare Juweel van onze geest.
PADME (pème) is de Lotusloem, de geheime kamer in je hart waar de kosmische energie van de heilige geest doorheen stroomt om jouw fysieke lichaam in leven te houden en jouw ontwaakte ziel een veilig spiritueel huis te bieden. De eenwording van het mannelijke “Juweel” en de vrouwelijke “Lotusbloem” is de versmelting van de allesomvattende liefde en het allesomvattende mededogen. Volgens het Tibetaanse boeddhisme is dit de ware natuur van de mens.
HUM (Hoeng) is de klank en de deur tot verwerkelijking van de Kennis van het Hart in ons leven. Vertegenwoordigt de geest van de verlichting. Het effect is het zuiveren en stabiliseren van de geest.

Gebruikte Bronnen:

  • Tekstboekje behorende bij cd “Mantras from Tibet” Uitgeverij Orcade, Sacred Music Serie
  • Rudi Klijnstra: Shambhala. Het verborgen land waar het wiel van de tijd stilstaat.

 www.sterrenpoort.com