Schelpen Bewustzijn – deel 3

Bezoek eens een krachtige LeMUria Poort ergens in Nederland waar het Schelpen Bewustzijn ontwaakt is in samenwerking met Kwan Yin & haar Drakinnen!

In 2019 kreeg het Scheppende Schelpen Bewustzijn van LeMUria tijdens Aardehealingdagen op schelpenlocatie, via de Nederlandse waterwegen een krachtige activatie. Dit geschiedde volgens LeMUriaans recept, geleid vanuit de Gouden LeMUria SchelpBron. Hiervoor heb ik op 11-5-2019 met een Groep Lichtwerkers in Gelderland een LeMUriaanse Aardehealingdag georganiseerd, nadat ik vooraf samen met Sandra Minnee in drie dagen tijd op VIJF LeMUriaanse Schelpen locaties al het voorwerk had verricht. Dit in opdracht van de Hoge LeMUria & Hathor Raad.

De vijf locaties waren:

 • ZUTPHEN – De Schelpenkoepel of schelpengrot in Zutphen
 • LEEK – De Schelpenkoepel op Landgoed Nienoord bij Borg
 • ROZENDAAL – Schelpenwanden en -grot  op landgoed van Kasteel Rosendael
 • APELDOORN – Schelpengrot en bron, fontein en wand in Paleistuin Het Loo
 • WASSENAAR – restant behuizing Schelpengrot op Landgoed Backershagen
 • Tevens vele stranden langs de Noordzee kust en elders!

Onder de Gouden Schelp foto even verderop, beschrijf ik alle Schelpenlocaties inclusief adressen en foto’s.

Vooraf

In 2019 was het moment suprême om op VIJF verschillende Nederlandse Schelpen locaties, die meestal onderaards in verbinding staan met sprengen, bronnen en rivieren, de LeMUria Kwan Yin Drakinnen poorten te heropenen. Hiervoor ging ik naar in de 16e en 17e eeuw voor het eerst aangelegde (ex) Schelpenkoepels, -galerijen, -wanden of -grotten in Nederland.
Eigenaren van landgoederen lieten hiervoor massa’s schelpen verschepen van over heel de wereld, waardoor schelpen een statussymbool kregen.

Wie van goede afkom was, was op hoogte dat er op bepaalde plaatsen op Moeder Aarde meer energie stroomde dan op andere plaatsen. De rijken kenden specialisten op dit gebied en lieten zich hieromtrent graag adviseren. Waar de Moeder Drakinnen energie uit de bodem kwam lagen bronnen en stroomden beken en rivieren. Zo ook kenden Bisschoppen, kloosterlingen en  andere religieuzen de helende krachten die soms tot wonderbaarlijke heling leidde. Daarom staan Schelpen symbool voor Vruchtbaarheid, Geboorte en Schepping. Wie kent niet de Jacobsschelp, de wijwater bakjes, fonteinen en doopvonten in schelpenvorm in kerken. 

Helaas verdwenen deze helende en leven gevende krachten van het water langzaam uit de tradities. Gelukkig zijn we ons op Moeder Aarde nu weer langzaam bewust aan het worden. De oorzaak ligt bij het weer omhoog komen van de Kristalheldere LeMUria frequenties van onze Oer Moeder dat via het water herboren wordt. De Kwan Yin Drakeninnen kracht wordt door het ontvangen van haar oorspronkelijke Tonen weer langzaam aan geactiveerd en stroomt circulerend via het LeMUriaans nog altijd aanwezige vuur- & waterdrakenlijnen netwerk door onze bodem in bronnen, rivieren en andere waterwegen. Zij strekt zich uit over heel Moeder Aarde, waarbij de Gouden Scheppende OerTonen vanuit het binnenste op  etherisch niveau aanwezig gebleven Gouden Piramides in LeMUria op Zonne Vortexpunten om het aardse leven te herscheppen door positieve opbloeiende impulsen te geven.

Met name op dagen als de Volle Maan, op Poortdagen als 1-1, 2-2 etc, Poort- & Kerndagen van de Mayakalender (dit jaar van 10 nov t/m 29 nov), Zon & Maansverduistering en bijzondere samenstanden van Planeten. Wie regelmatig meedoet met de Groeps Afstandshealing Meditaties op Afstand en daarnaast ook nog eens een schelpenlocatie bezoekt met haar eigen kristallen, draak of kristallen schedel, helpt Moeder Aarde, de natuur en mede zichzelf, om LeMUria uit haar as te laten herrijzen op Moeder Aarde.  Meedoen? Geef je dan HIER op!

Lees voor meer omtrent het LeMUria Schelpen Bewustzijn mijn eerdere artikelen op dit Blog: Schelpen Bewustzijn – deel 1 en Schelpen Bewustzijn – deel 2

Gouden Schelp

1 – De Schelpenkoepel of schelpengrot in Zutphen

Deze ligt op het oudste deel van Zutphen op de ’s Gravenhof tegenover de Walburgkerk.
De Schelpenkoepel vormt tegenwoordig hier de ingang van het Stedelijk Museum.

Adres is ‘s Gravenhof 4, 7201 DN Zutphen.
Openingstijden dinsdag t/m zondag 11 – 17 uur.
Telefoon: 0575-516 878.
Website: https://museazutphen.nl/

Klik op een van mijn foto’s om deze te vergroten

De Schelpenkoepel is een ontwerp van de Zweedse architect J. Horleman. De koepel werd gebouwd in 1697 voor de eigenaar van de ‘Hof van Heeckeren’. De baron wilde zijn tuin moderniseren volgens de nieuwste mode. Het gebied kreeg, behalve planten en struiken, ook water- en rotspartijen. Ook de koepel werd gebouwd en ingelegd met schelpen, koralen, mineralen en gesteente. Hollandse zeelui brachten die mee van hun reizen voor de VOC en WIC. Omdat ze toen zeldzaam waren, konden alleen rijke adel en gegoede burgers zich de prachtig gekleurde schelpen en koralen permitteren.

In 2001 werd de schelpenkoepel voor het laatst gerenoveerd. Hierbij zijn 10.800 nieuwe schelpen aangebracht met de deskundige hulp van het Zeemuseum te Scheveningen. Het totale aantal schelpen bedraagt 15.000, verdeeld over 36 soorten.

2016: wordt de schelpenkoepel in gebruik genomen als ingang van het nieuwe museumcomplex in Zutphen.

Historie

Stukje geschiedenis van Zutphen i.v.m. belangrijke draken leylijn met Vortex in centrum van deze stad lopend onder het museum en plein door richting de oude Walburg kerk.

LEYLIJN CENTRUM: Het oudste deel van de Sint-Walburgiskerk stamt zelfs al uit de 11e eeuw.
Op het koor en het kerkhof liggen de kernpunten.

Walburgiskerk in Zutphen

Zutphen is een van de oudste steden van Nederland, eerdere naam was ‘Suftenne’, betekent Zuid-veen, en werd rond 800 een grafelijk bestuurlijk centrum. Om zich te beschermen tegen de Vikingen werd de stad voorzien van verdedigingswallen en -grachten en een burcht. Als eerste Gelderse nederzetting kreeg Zutphen in 1190 stadsrechten. Het was toen volgens Wigholt Vleer (Leylijnen en Leycenyra in Nederland), al van Zuidveen dorp gegroeid tot een Hanzestad aan de IJssel geworden.


Zutphen als oude nederzetting aan de IJssel – foto:Trip Advisor

1946: tijdens opgravingen op het ‘s-Gravenhof toonde professor J.G.N. Renaud aan dat er in de 11de eeuw ook een burcht heeft gestaan van de Graven van Zutphen. De fundamenten zijn gemarkeerd in het plaveisel van het plein. Hij vindt puinresten die een afmeting aantonen van 12 x 36 meter.

1995 en 1999: bij opgravingen en tijdens de aanleg van het riool worden stukken muur gevonden van 120 cm dikte, gemaakt van Duitse tufsteen. Het is nu duidelijk dat de burcht 12 x 54 meter groot was. In het Stedelijk Museum Zutphen is een maquette van de burcht te zien.

Het huidige plein is driehoekig en wordt gebruikt als parkeerplaats. Aan het plein liggen een paar oude gebouwen:

 • Op nummer 2 is het raadhuis;
 • Op nummer 3 is de Walburgiskerk uit de 13e eeuw;
 • Op nummer 4 is een schelpenkoepel uit 1697. Er zijn ruim 10.000 schelpen in verwerkt. Schepen namen vanaf de 17e eeuw schelpen uit exotische landen mee;
 • Op nummer 5 is Restaurant ‘t Schulten Hues
 • Op nummer 6 is het Hamphshire Hotel Zutphen, gevestigd in een pand uit de 17e eeuw.

2 – Landgoed Nienoord bij Borg in Leek

Te bezoeken via het Nationaal Rijtuig Museum Nienoord. De parkeerplaats en de ingang van het museum liggen een paar honderd meter uit elkaar. Het museum met alweer een Schelpenkoepel ligt op het terrein van Kasteel. Je maakt dus eerst een korte wandeling over het landgoed om het kasteel en het museum te bereiken.

NAVIGATIE instellen op Adres: Nienoord 20, 9351 AC Leek (Groningen).
Telefoon: 0594-726 005
Openingstijden: april t/m okt dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.
Openingstijden: november t/m maart vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur.
website: www.landgoednienoord.nl/landgoed/de-borg/

Klik op een van mijn foto’s om deze te vergroten

De schelpengrot is een tuinkoepel in de zuidelijke tuin van de voormalige borg op het landgoed Nienoord in Leek. De binnenzijde is geheel bedekt met een geometrisch gevormd mozaïek van schelpen en stenen. Grot is waarschijnlijk afgeleid van het Italiaanse grotto, wat mozaïekkamer betekent. De oorsprong van de tuinkoepel ligt rond het jaar 1700.

Nienoord is een landgoed in Leek, dat vooral bekend is van de voormalige borg Nienoord, op de plek waarvan zich nu een 19e-eeuws landhuis bevindt. Op dit landgoed zijn het Nationaal Rijtuigenmuseum met Schelpenkoepel, het Zwemkasteel, een camping en het Familiepark Nienoord gevestigd.

Nienoord, borg vol verhalen

In 1525 koopt jonker Wigbold van Ewsum dit landgoed bij Midwolde in de provincie Groningen. Hij bouwt er zijn huis ‘de Nije Oord’ of wel Nienoord. Van het land laat hij turf steken. Turf is in die tijd een belangrijke brandstof en zo groeit huis Nienoord uit tot het grootste landhuis van Noord-Nederland. In 1665 trouwt de laatste afstammelinge van Wigbold, Anna van Ewsum met de Duitse edelman Georg Wilhelm von Inn- und Knyphausen. De rijkdom van Nienoord groeit. Ten teken van deze rijkdom worden niet alleen de tuin en de borg (landhuizen van Groninger adel worden borgen genoemd) rijk versierd, maar ook de kerk in Midwolde. Het is de gouden eeuw voor Nienoord. Het landgoed breidt zich steeds verder uit en zo kan de graaf van Nienoord zelfs over eigen land van Leek naar Coevorden rijden! Daarna raakt het landgoed in verval. In 1846 brandt de borg zelfs helemaal af. De laatste Von Inn- und Knyphausen verhuist naar Groningen. Zijn neef, jonkheer van Panhuys laat na 1887 een hele nieuwe borg bouwen. Maar twintig jaar later komt de hele familie om het leven. De koets, waarin ze zitten, raakt te water in het Hoendiep en de laatste bewoners van de borg verdrinken.

Gelukkig is niet alles verloren gegaan in de loop der tijd. Er is nog wel wat bewaard gebleven uit de zeventiende eeuw, zoals bijzondere paneelschilderingen en een schelpengrot. De schelpengrot in de tuin heeft een eigen droevige legende van een nieuwsgierig dienstmeisje. De Legende vertelt:

Dichtbij de borg staat de schelpengrot. Dit is de oude schatkamer van de borg. Daar stonden kisten vol goud en zilver, vol sieraden en juwelen.
Op het kasteel werkte eens een meisje uit het dorp. Ze zou zo graag eens stiekem in de schatkamer gaan kijken. Toen op zekere dag de kasteelheer en zijn vrouw op reis waren, riep het kindermeisje de jonge freule, op wie zij moest passen, bij zich. Ze wist haar te overreden de sleutel uit de kamer van haar vader te halen en mee naar de schatkamer te gaan, waar het dienstmeisje niet uitgekeken raakte. Ze danste in het rond tussen al die schatten en juwelen en ze droeg het ene sieraad na het andere. Maar de jonge freule had er al gauw genoeg van. Ze liep weg, maar deed voor alle zekerheid de deur van de schatkamer op slot. Toen ze weer aan het spelen was, vergat ze het kindermeisje helemaal.
Bij thuiskomst van haar ouders moest ze natuurlijk het geheim wel verklappen. Kwaad liep de kasteelheer naar de schatkamer, waar hij het kindermeisje huilend aantrof. Uit straf voor haar pronkzucht moest ze in de schatkamer gevangenzitten totdat de muren bedekt waren met schelpen. Er kwamen kisten met schelpen op de plaats van de kisten met juwelen en door een luik kreeg het meisje eten en kaarsen. Tientallen jaren werkte het meisje hier aan de schelpenmuren, en eindelijk had zij het werk klaar. Toen mocht ze eruit. Zij liep blij weer in de buitenlucht, vrij! Meteen ging zij naar het meer in het dorp, maar in het heldere water schrok zij hevig van haar gezicht, dat na al die jaren mager en oud geworden was. Het meisje zakte in elkaar en is nooit meer opgestaan.
Nog altijd bestaat die schatkamer bij de Nienoord, waar alle muren vol schelpen zitten.

3 – Kasteel Rosendael heeft 4 schelpenbouwsels, waarvan één echte schelpengrot

Openingstijden: Te bezoeken januari tot en met maart alleen open op zondag 11-16 uur.
April tot en met nov dinsdag – zondag 11-17 uur.
Men kan kiezen uit een entree kaartje voor het park of samen met een bezichtiging van het kasteel. Deze is alleen met een kasteeltour te bezichtigen. Bij aankomst kunt u een plek reserveren bij de receptie (20 personen per tour). Kasteeltours beginnen om 11.30, 13.00, 14.30 en 16.00 uur.
Van januari t/m maart op zondag om 11.30, 13.00, 14.30 uur.
Volwassenen € 9,50 (los kaartje park € 5,00)
Adres: Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal
Telefoon: 026 364 4645
Website: https://rosendael.glk.nl/

Op het landgoed zijn te bewonderen:

1) De Schelpengalerij is verreweg het grootste met schelpen versierde bouwsel in Nederland. Het is symmetrisch aangelegd, met in het midden een waterval, en aan de uiteinden twee Schelpenkoepels. De galerij bevat een overdaad aan schelpen. Maar ertussen zijn bijzonder mooie ornamenten geplaatst. Hiervoor dien je om de kasteel vijver te wandelen en ligt helemaal aan het einde.
2) Een Schelpenwand met veel symmetrie staat bij de Bedriegertjes.
3) Een schelpengalerij onder een kleine waterval tegenover het kasteel. Dit is een kleine waterval die je vanaf het kasteel kan zien liggen. Onder die waterval bevindt zich een holte die met schelpen versierd is. Deze ruimte is een echte schelpengrot, want het lijkt op een natuurlijk gevormde ruimte.
4) Een Schelpenwand helemaal achter op landgoed, dichtbij de sprengen die in verbinding staan met de IJssel via de St Jansbeek en Bronbeek in Arnhem.

Klik op een van mijn foto’s om deze te vergroten

Korte geschiedenis Kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael ligt in het dorpje Rozendaal, tussen de hooggelegen Veluwe en het laaggelegen IJsseldal. Rosendael is zelfs in het buitenland bekend om zijn park met de bedriegertjes, de schelpengalerijen, theekoepel, vijvers en fonteinen. Kasteel Rosendael is een van oorsprong een laat middeleeuws kasteel, dat door de graaf van Gelre werd gebouwd.

Het kasteel ligt in het dorp Rozendaal bij Velp. De donjon is oorspronkelijk zo’n 25 meter hoog geweest en heeft een diameter van 16 meter. Hiermee is het de grootste toren in zijn soort in Nederland. Het kasteel wordt in 1314 voor het eerst vermeld met Graaf Reinoud I als eerste bewoner. Kasteelheer Lubbert Adolf Torck, die getrouwd was met de schatrijke Petronella van Hoorn, liet in 1732 de tuinen opnieuw aanleggen onder architectuur van Daniel Marot. In deze tijd werden de schelpengalerij en de wanden met schelpenversieringen reeds aangelegd. Na de Tweede Wereldoorlog, waarin het kasteel door een Amerikaanse bom werd geraakt en het park min of meer was verwoest door een verdwaalde V2-raket, raakte het landgoed in verval totdat in 1977 de laatste baron het overdroeg aan de stichtingen Het Geldersch Landschap en Vrienden der Geldersche Kastelen. Het landhuis en de tuin werden toen gerestaureerd en sinds 1989 gedeeltelijk voor publiek opengesteld.

Schelpengalerij vanaf het kasteel te zien aan de overzijde van de vijver

4 – Paleis Het Loo in Apeldoorn

Beneden in het Paleis een Schelpengalerij, maar ook buiten, aan de achterkant van de Paleistuin, liggen enkele schelpen ornamenten uit zicht

Adres: Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn
Openingstijden: April t/m september 10 – 17 uur – € 8,50
Website: https://www.paleishetloo.nl/

Op het terrein van Paleis Het Loo zijn te bewonderen:

1) De Schelpengrot bevindt zich nu in het onderhuis. In een kleine aanbouw in de Koninginnentuin.
De door Lodewijk Napoleon afgebroken schelpengrot van koningin Mary werd teruggevonden en gaf nog voldoende informatie voor een nauwkeurige reconstructie van de Schelpengrot.

Klik op een van mijn foto’s om deze te vergroten

2) Schelpenbronnen en fonteinen in de symmetrisch aangelegde Paleistuin.
3) Schelpenwand achterwand van Paleistuin.
Hiervoor dient men de tuin te verlaten aan achterzijde, waar men een schitterende wandeling kan maken langs de sprengen die de fonteinen en waterstroompjes voeden van de Paleistuin. Tevens ligt hier Kasteel Het Loo en een historische Tuinhuis, waar nog altijd de leden en/of gasten van het Koninklijk Huis logeren.

Klik op een van mijn foto’s om deze te vergroten

Beschrijving

In het Onderhuis bevinden zich het Melkkeldertje en de Schelpengrot. In het Melkkeldertje werden ooit zuivel en jams bereid. Ook werden hier bloemen geschikt in de Delfts aardewerken bloemenvazen. De Schelpengrot was de lievelingsplek van Mary II en gaf toegang tot haar privé-tuin.

De Schelpengrot doorbreekt in feite de symmetrie van het paleis, maar door de ligging ervan, achter een hoge muur, valt dat niet zo op. In 1699 diende de schelpengrot nog als een volière. De lijfarts van Willem III meldt in zijn beschrijving van Het Loo (1699) dat de volière buiten stond, omgeven door traliewerk, waarbij de schelpengrot de vogels een schuilplaats bood tegen weer en wind. De schelpengrot is dus nog zeventiende-eeuws en net als de schelpengrot in Zutphen in een koepelgebouwtje aangelegd.

Het paleis geeft een indruk van 300 jaar koninklijke bewoning. De vele kamers en zalen zijn in stijl ingericht. De tuinen van Paleis Het Loo veranderden nogal eens van vorm. Tijdens de Franse Revolutie woonde Lodewijk Napoleon een korte tijd op Het Loo en door zijn watervrees liet hij alle fonteinen en waterpartijen dichtgooien. Later zijn de tuinen weer teruggebracht naar het ontwerp van William & Mary, de grondleggers en eerste bewoners van Paleis Het Loo. Een symmetrische tuin met veel parterres, indrukwekkende fonteinen en historische beplanting.   De tuinen behoren tot de mooiste van Europa.

Onder de keldervloer van het oude Loo werden vier marmeren dolfijnen van de fontein “De Dolfijnensprong” teruggevonden. Bijna 200 jaar geleden werden ze daar, na het vertrek van stadhouder Willem V naar Engeland, door een zorgzame rentmeester verborgen. In afwachting van betere tijden. Na de restauratie heeft de fontein haar oorspronkelijke plaats voor het paleis weer ingenomen.

Leylijnen en symmetrie

De symmetrie in de architectuur van het hoofdgebouw en tuin zet zich ook door richting de voorzijde van Paleis Het Loo. Vanuit het hart van het Paleis, vertrekt een kaarsrechte as pal richting het zuiden. Loodrecht op deze hoofdas loopt langs het hekwerk en de zijvleugels de Koningslaan, een weg dwars door het Paleispark die voorheen de directe wegverbinding vormde tussen Het Loo en Amersfoort. De weg eindigt in het westen dan ook op de Amersfoortseweg (N344).

Vanaf de poort, het snijpunt tussen deze orthogonale lijnen, vertrekken ook twee assen onder een hoek van 35 graden gespiegeld aan de hoofdas. De zuidwest-as loopt richting de stallen en koetshuis van het paleis, waar nu ook de bezoekersentree en het parkeerterrein ligt. De hoofdas fungeert als een zichtbare ceremoniële oprijlaan, zoals bij Koninginnedag 2009. Het assenstelsel in het Paleispark heeft een vervolg gekregen in de stedenbouwkundige opzet van het gebied ten zuiden van het koninklijk terrein. Eenzelfde assenstelsel heeft haar snijpunt ter plaatse van de inrit naar de oprijlaan.

Vanaf dit punt, dat gemarkeerd is door De Naald, een 17 meter hoge obelisk, vertrekken weer drie kaarsrechte lanen: De Loolaan, Jachtlaan en Koning Lodewijklaan. De Loolaan werd in 1739 als eerste door Willem IV gerealiseerd en was gericht op de oude Mariakerk op het Raadhuisplein in het centrum van Apeldoorn. De hoofdas zet zich vanaf de inrit door richting het zuiden over de brede Koning Lodewijklaan, die haar brede middenberm te danken heeft aan de voormalige Loolijn of Koningslijn, een spoorlijn van de Oosterspoorweg naar Het Loo, waardoor de koninklijke familie een rechtstreekse verbinding met Amsterdam had. De Koning Lodewijklaan werd vlak voor het midden van de 18e eeuw tegelijkertijd met het noordelijke deel van de huidige Jachtlaan aangelegd.

5 – Wassenaar – Landgoed Backershagen

LET OP: hier lag ooit Schelpengrot De Wiltzangk. Alleen de restanten van een heuvel waarin de Schelpengrot was aangelegd is nog zichtbaar. De krachtplek is weer in tact en stroomt door richting een belangrijke leylijn netwerk tussen de A44 en duinen regio van Den Haag en omgeving, waarin de LeMUria YIN Frequentie met de maand zal stijgen. Kom je er in de buurt? Beng eens een bezoekje en doe er je voordeel mee op!

Adres: Rust en Vreugdlaan 1 A, 2243 AS Wassenaar.
Parkeren kan op meerdere plekken in de buurt van Tuin Park Landgoed. Toegang is gratis en bereikbaar vanaf de Rijksstraatweg, Backershagenlaan, Paauwlaan en Rust en Vreugdlaan.
Het was voor ons toch wel even zoeken, maar veel omwonenden kennen de feeërieke heuvelachtige plek in het bos, die naast de A44 ligt gescheiden door enkele struiken en bomen, in de buurt van het theehuis op een heuvel.
Website:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Landgoed_Backershagen

Klik op een van mijn foto’s om deze te vergroten

Historische informatie

De Schelpengrot dateert uit 1775. Rond dit jaar liet Cornelis Backer zijn landschapspark op het landgoed Backershagen aanleggen. Het ziet er feeëriek uit met daarin een slingerende beken. Vele oude bomen staan er in een glooiend landschap. De heuvel met de schelpengrot ligt op een landtong en de waterkanten zijn begroeid met mos en varens in de zomer. De grot wordt ook wel Hermitage of Kluizenaarsgrot genoemd. Het zou dienst hebben gedaan als een decoratief tuin element met een stookplaats er in. Vanaf het dak van de Schelpengrot zou men een mooi uitzicht hebben gehad op de Wassenaarse Wetering en omringende landerijen.

Bijzonder was dat de tweede zoon van koning Willen I, prins Frederik, in de 19e eeuw landgoed Backershagen overnam en breidde het uit met een theekoepel en liet een extra waterpartij en een zgn. keermuur om de Schelpengrot aanleggen. Hij woonde er in de wintermaanden en in de zomer in Huize De Paauw. Hij was toen reeds eigenaar van Raaphorst en Ter Horst, beide aan de overzijde van de A4 gelegen. Ten slotte breidde hij zijn landgoederen ook nog uit met Groot-Haesebroek en boerderij De drie papagaaien. Vele veranderingen volgden op het landgoed om het bewoonbaarder te maken en om meer bezoeken van over heel de wereld hier te kunnen ontvangen. Bijvoorbeeld Prins Hendrik, de broer van koning Willem III die op Het Loo woonde samen met zijn vrouw Mary, woonde vaak in de zomer op Backershagen. Dit deed hij ook regelmatig nadat hij in 1849 stadhouder in Luxemburg was geworden. Hij reisde veel en bracht soms als zeeman pioensoorten mee en kweekten deze in de kassen. Zijn echtgenote prinses Amalia, bevriend met koningin Sophie, logeerde hier regelmatig en we kunnen gerust aannemen dat Willem III samen met Mary ook graag op deze magnifieke Schelpenlocatie langs kwam en ze elkaar inspireerden omtrent de aanleg van de tuinen waarin beiden een Schelpengrot hadden laten aanleggen.

Helaas is na geruime tijde in het onderhoud langzaam de klad gekomen en hebben vandalen er voor gezorgd dat er nu geen schelp in de grot is terug te vinden. Wel is de locatie nu weer op het Parkeerterrein (adres: zie boven) aangegeven op een bord en is zij vanaf hier alleen lopend door het bospark terug te vinden.

TIPS

 1. Sommige liggen op locaties die enkel in het hoogseizoen geopend zijn om te kunnen bezichtigen en zijn meestal te vinden op een uitgestrekt landgoed, waar je enkel tegen betaling toegang krijgt. Kijk dus vóór je op weg gaat, eerst nog even op desbetreffende website voor de laatste gegevens.
 2. Tijdens het lezen van dit bericht kan je mogelijk door een van de Schelpen locaties in Nederland worden aangetrokken. Allen vormen tegelijk met de rivieren en haar stroomgebieden een Scheppend Moeder LeMUria – Kwan Yin Klankveld. Wijd en zijd toewerkend via het Drakinnen netwerk richting de stromende Lemniscaat verbonden met vele waterwegen en uiteindelijk met het Uluru Rock Domein. Ieder die dit bericht aandachtig doorleest, zal intussen weer een initiatie ontvangen vanuit het Uluru Schelpen en Zeemeerminnen Bewustzijn!
 3. Bij iedere Schelpenlocatie vermeld ik ook wat (historische) feiten, belangrijk omdat hier drakenpoorten, leylijnen en vortexen liggen, die ooit op elkaar afgestemd stonden en samenwerkten. Nu in 2019 repareren we met Kwan Yin en haar Drakinnen in Phoenix vogelvlucht de Moedervelden om haar Scheppende LeMUria YIN Poorten tussen Hemel en Moeder Aarde te heropenen. Weet dat jij hier ook een herstelcode voor in je mee kan dragen! Dus schroom niet om er ook eens een kijkje te gaan nemen of je op te geven voor mijn Volle Maan sessies.
 4. Als je een van onderstaande Schelpen locatie bezoekt, voeg hier dan zelf ook eens je eigen vredelievende intenties aan toe voor Moeder Aarde. Dan zal jij ook, als je drager bent van een Schelpen Codering, een Kwan Yin Frequentieverhoging ondergaan.
 5. Tot slot een laatste TIP: richt thuis een eigen Schelpenhoekje in en leg er een paar geopende op LeMUria afgestemde kristallen tussen of zing mijn gewijde LeMUria mantra’s

www.sterrenpoort.com

Bron: Vleer: Leylijnen en Leycentra in Nederland