Schelpen Bewustzijn – deel 4

Ik wil de trouwe lezers van dit blog doorlopend blijven inspireren en meenemen naar krachtplekken van LeMUria ergens op Moeder Aarde of inwijdende en helende informatie delen die door’spekt’ zijn met klank, kleur of geur coderingen.

De Volle Maan GroepsHealing Meditatie van de Sterrenpoort zal ik op 13 okt leiden vanaf Cyprus.  Kijk goed op onderstaande kaart om de ligging van Cyprus t.o.v. andere landen in je op te nemen.

Wil je gratis meedoen met mijn Volle Maan Meditaties? Zie kopje ’Volle Manen’ bovenaan blog.

Moeder Kwan Yin zal vanuit haar LeMUria Tempel een F Toon Frequentie van 174.6 MHz terug initiëren in de LeMUriaanse waterwegen. Dit zal alle deelnemers helderder maken in het denken. De Kruin chakra en Moeder Aarde zal nieuw leven in geblazen worden. Kwan Yin zal jouw denkwereld inzegenen met Schelpen Gouden Tonen vanuit de LeMUria Aphrodite Tempel die bij Cyprus in de buurt ten tijde van LeMUria was aangelegd in de etherische lagen van de Schelpenwereld op Moeder Aarde.

Onze Moedergodin Aphrodite is in de Griekse mythologie de godin van liefde, schoonheid, seksualiteit en vruchtbaarheid. Sommigen beschouwen haar ook als de godin van het evenwicht. Ze is voortgekomen uit de godin Astarte, de hoofdgodin van de Phoeniciërs, voor wie zij de regeneratie van de natuur had, een maangodin en ook als ‘dochter van Ra’ door de Egyptenaren.


Aphrodite wordt opgevangen door twee dienaressen
terwijl ze uit de branding oprijst

Op het vaste land staat nog altijd een altaar op berg ter nagedachtenis, waar bij een Schelpenbron, Schelpen aan haar werden gewijd. De Aphrodite mythe die vertelt dat zij vanuit een Schelp is geboren, komt oorspronkelijk uit het Middellandse zee gebied. Vele wonderlijke krachten worden aan de Aphrodite krachtplekken op Cyprus, Cnidus, Korinthe en de berg Eryx op Sicilië toegeschreven. Het eigenlijke symbool van deze godin was de maan en naast de maan was ze ook verbonden met de Venusster.

In dit 4e deel over het Schelpen Bewustzijn, sluit ik deze serie af met nog enkele betekenissen over onze vóór LeMUriaanse Schelpenwezens. In onderstaande tekst zijn Ontwakings-Coderingen, net als in eerdere delen en in het Ontwakings- & Beschermingsgebed, die de lezer helpen verder spiritueel te ontwaken van haar of zijn LeMUria Schelpen Bewustzijn.

Schelpen nemen namelijk nog altijd tijdens ceremonies een voorname plaats in. Zowel tijdens heilige inwijdingsrituelen waar ze dienen als vruchtbaarheidssymbool bij oude religies.
Zo worden ook christenen soms gedoopt in een doopvont met de vorm van een schelp. Het wijwater uit de schelp gaf daarmee de dopeling alle zegen mee voor een lange levensreis op Moeder Aarde. Een leven dat eigenlijk maar een doel had, de reis zo vroom mogelijk af te leggen en een plekje in de hemel veilig stellen.

Schelpen groeien volgens de regels van de Gulden Snede, ofwel de getallenrij van Fibonacci, wat betekent dat ieder deel van de schelp in perfecte verhouding staat tot ieder ander deel. Gesmeed door de geheime logica van de zee is er bij elke schelp, ongeacht haar grootte, een feilloos afgewogen verhouding tussen haar begin- en eindpunt.

Een 18 kg wegende Syrinx-Aruanus Zeeschelp

Kijk vaker naar Schelpen en Schelpen symbolen, zoals Schelpen fonteinen, schelpen wijwaterbakjes in kerken en de Sint Jacobsschelp die men ontvangt als oorkonde na het uitlopen van de pelgrimswandeling naar Santiago de Compostela. De legende (*1) van de apostel Jacobus gaat terug tot aan de vroege middeleeuwen waarbij duizenden pelgrims naar Santiago de Compostela trokken. In Jaffa (nabij Tel-Aviv) werd zijn lichaam in een uit steen gehouwen boot gelegd en door zijn volgelingen te water gelaten. Gedragen door engelen en de gunstige wind bereikte de boot via de straat van Gibraltar de kust van Finisterre. Op miraculeuze wijze bereikte Jacobus onthoofde lichaam de kust van Galicia. Daar werd de apostel Jacobus in een grot in de heuvels begraven. De plek werd goed afgedekt en verborgen!

In het begin van de negende eeuw werd zijn graf hier teruggevonden. Vanuit een Sterrenveld scheen er een licht door de dichtbegroeide bossen. Dit werd opgemerkt door enkele mannen. Zij waarschuwden direct hun bisschop Theodormir en deze gaf opdracht om de grot die men er aantrof open te graven. Zo ontdekten ze op deze plek tot hun grote vreugde het lichaam van de apostel Jacobus, waar een kerkje werd neergezet, met als reliek de beenderen van de apostel Jacobus. Naast Jeruzalem werd er een nieuw pelgrimsoord geboren, want de ingang van de kerk werd beschouwd als een Poort naar de Hemel en wat ooit een klein kerkje was is nu uitgegroeid in Santiago de Compostela tot een van de drie belangrijkste pelgrimsoorden op Moeder Aarde. Bij binnenkomst van de Portica de la Gloria legt men nog steeds de hand op het beeld van Jacobus dat centraal in het midden staat.

In de christelijke iconografie is de sint-jakobsschelp diens attribuut. Deze is bevestigd aan zijn hoed, mantel of knapzak. De Sint-jakobsschelp is hiernaar vernoemd. Ook wordt hij vaak afgebeeld met een staf, het attribuut van de pelgrim.

Menig verhaal rolt over het internet van de sint Jacobsschelp als teken van Jacobus.
Het meest bekende verhaal is:

  1. Dat toen zijn graf werd herontdekt, deze overgroeid was met schelpen.
  2. Dat een ridder volgens de legende met zijn paard en wagen overladen werd door schelpen, toen hij de boot waarin de apostel Jacobus aan kwam, aan land trok.
  3. Dat Jacobus zelf na het redden van een drenkeling overladen werd door schelpen toen hij zijn drenkeling aan land trok.

 Ook symboliseert de schelp soms het scheppende vuur, want in de oosterse mythologie is te lezen dat de parel door de bliksem uit een mossel is geslagen. Hiermee wordt de ontwakende kracht van Moeder Zon bedoeld die hier een vrucht baart. (*2)

Sint Jacobsschelp

Pelgrims namen de schelp mee terug van hun pelgrimstocht naar Santiago, want overal werden schelpen vanaf het strand overvloedig aangevoerd in de middeleeuwen en op marktpleinen aan de man gebracht. Ze droegen het teken op hun mantel of tas en konden daarmee op hun terugreis naar huis laten zien dat ze echt in Santiago waren aangekomen.

Hierdoor werd de schelp later hét symbool en herkenningsteken voor pelgrims. De route werd aangegeven door schelpen en later ook op kerken en gebouwen langs de route. De gesloten zijde van de schelp wijst de richting van de route aan. De groeven staan daarbij symbool voor alle verschillende wegen die naar, Jeruzalem – Rome – Santiago de Compostela, het eindpunt lopen.


In Aphrodite Tempel ligt een Vloermozaïek van Leda en de Zwaan

Hiermee bereiken we het einde van mijn 4 delige Schelpen Bewustzijn Blogberichten dat de ware LeMUriaan terug zal leiden via Transformatie naar haar ware Roots en Wortels ter voorbereiding van haar Wedergeboorte, want de betekenis én kracht van de Schelp is dat zij je terug leidt naar je ware zelf, een Schelpenwezen van LeMUriaanse afkomst.

Door te durven groeien en innerlijk te veranderen tijdens jouw Schelpenreis samen met mij de komende Volle Manen en jaren, zal je gedragen worden vanuit de Bron die Eenheid heet, jouw Schelpen MoederBron, waarmee je een deel van jouw zielenfrequentie weer zal ontmoeten, die zich reeds ver voor het ontstaan van de latere mensheid, hier indaalde en zich tot fysieke Schelp liet vormen en verkalken, om zo haar eigen perfecte LeMUria pelgrimage Schelpensymbool achter te laten, zodat jouw Zielenwezen de weg terug zou vinden langs al die Schelpen & Bronnen naar de OerMoeder SchelpenBron van LeMUria Down-under!

Bronnen:

*1) www.degroeneherberg.nl/over-pelgrimeren/pelgrimeren-santiago/

*2) www.solaas.jouwweb.nl/de-symboliek-van-schelpen