Op Weg naar Kwan Yin Boeddha-schap & 5 Dhyani Boeddha Godinnen Mantra

Dit is de Helende  Heilige Weg van de EGO persoonlijkheid naar EGA Dhyani Boeddha Verlichting

Geheel onderaan dit bericht:

  • Mantra gebed van de heilige Vuurgeest van de
    vijf Dhyani Boeddha Godinnen
  • Mantra Om Tara Tuttare

Allen bewandelen we de Helende Weg van onze vijf Dhyani Boeddha’s, ieder op haar/zijn eigen level op de levens-wijsheids-spiraal. Om jou op een dieper niveau in contact te brengen met deze Wijsheidsleer van Kwan Yin en de Gautama Boeddha, heb ik onderstaand bericht geschreven.

In de Nepalese Himalaya, wat de weg van de 5 godinnen betekent, loopt een weg van 55 km lang over de berg Annapurna (8091 m). Het massief ligt in het midden van Nepal, ten oosten van de kloof van de Kali Gandaki, die het scheidt van de Dhaulagiri. De naam “Annapurna” stamt uit het Sanskriet en staat voor ‘de godin van de oogst’. Hier worden dagelijks ceremonies gehouden door de plaatselijke bevolking en tijdens alle Volle Manen puja-rituelen, waarbij ze hun 5 godinnen vereren. Overal zie je dan ook Tibetaanse vlaggen hangen, waarvan de 5 kleuren overeen komen met de vijf Dhyani Boeddha Godinnen en de vijf elementen: Aarde, Lucht, Water, Vuur, Ether.

Een Boeddha is iemand die complete verlichting heeft bereikt. Een Weg van Wijsheid en Mededogen en daardoor de eindeloze cyclus van geboorte, dood en hergeboorte heeft overwonnen.

Een Boeddha of Boeddhin heeft een vooraanstaande positie binnen de Hogere Kosmische Hiërarchieën. Dit is in het alledaagse leven bereikt door hoge opdrachten te aanvaarden ná eerst met goed gevolg, heel geduldig de Weg van de 7 Regenboog stralen, gevolgd door de Kosmische Weg van de 5 Boeddha Stralen te bewandelen.

Tibetaanse Boeddhisten zeggen dat de hoogste Adi-Boeddha de vijf Dhyani Boeddha’s heeft gecreëerd via haar meditatieve krachten. De vijf Dhyani Boeddha’s zijn de meest verheven vijf bewustzijnsvelden van Verlichte Boeddha’s die tijdens meditatie kunnen worden aanroepen. Dhyani is afgeleid van het Sanskriet woord dhyana dat ‘Verlichting door meditatie’ betekent. Allen hebben we de opdracht om ons te ontdoen van één van de vijf wereldse Ego gerichte vergiften, waarmee we geboren zijn op Moeder Aarde en die tracht te verhinderen tot ware Verlichting te komen. Boeddhisten zeggen dat de 5 Dhyani Boeddha’s in staat zijn om de vijf gif-aspecten die ons vasthouden aan het materialistische bestaan op Aarde, door meditatie te transformeren naar het bewustzijn van de vijf Dhyani’s, zodat haar ware wijsheid de negatieve krachten zullen verlichten.

Zij staan voor het Kwan Yin Boeddha-schap dat het hoogst haalbare is wat een mens op Moeder Aarde zal kunnen bereiken in deugdzaamheid en wijsheid. Zij is de meest verheven Goddelijke Moeder Boeddhin die de mens de weg wijst en bevrijdt uit het rad van eindeloos reïncarneren, zonder dat zij hier zelf van op de hoogte wordt gebracht.

Wij zijn als mens in werkelijkheid een tijd- en egoloze LeMUria Geest, maar levend in een lichaam zijn we meestal niet in staat dit waar te nemen en voelen we eenzaam, niet gezien en afgesneden van onze Geest.
Zonder een lichaam zouden wij ons zo vrij als een vogel voelen, zonder dwangmatige Wil die de LeMUria Geest beperkende gewoontes influistert.

Ons lichaam en persoonlijkheid is slechts tijdelijk en sterft weer af. Zij is drager van een sterk ontwikkeld ego dat ons aan de ene kant in staat stelt goed voor onszelf op te komen, maar soms ook te veel op zichzelf gericht en de kant van het Lagere Zelf kiest, waardoor het vergeet rekening te houden met de levensopdracht van het kosmische Hogere Zelf.

De Weg naar Eenheidsbewustzijn is dus in feite een Egocentrische Ontwikkel weg tussen geven en nemen, om de hogere Boeddha-natuur, te ontwikkelen en te bereiken, een Weg om vijf ego gerichte gevoelens te egaliseren en in dienst te brengen van God & Godin.

Volgens de Goud Diamanten LeMUria Leer zijn dit achtereen volgens de Ego gevoelens van: Verwarring, Haat/Woede, Trots, Begeerte en Jaloezie. 

Dit zijn vijf IK Ego krachten, die alleen met LeMUria Licht, Liefde en Mededogen kunnen worden getransformeerd, getransmuteerd en getransfigureerd tot LeMUria Ega krachten, in dienst van het Hogere Zelf. Dit geleidelijke levensproces staat altijd afgestemd op het allerhoogste Zielendoel en laveert binnen de mogelijkheden van je meegebrachte persoonlijkheid. De vijf Ego krachten waarmee jouw persoonlijkheid zich identificeert, zullen dan geleidelijk lichter en transparanter worden door een geleidelijke hogere Toonzetting. Het Zelf komt dan langzaam meer in dienst te staan van het Ware Zelf, waardoor het alsmaar meer in samen spraak met het Hogere Zelf zal leren handelen en weet uit te drukken als een Verlichte LeMUria Geest.

In het Vajrayana-boeddhisme geven de vijf Dhyani-Boeddha Godinnen de vijf kwaliteiten weer van Gautama Boeddha, waarnaar ieders vijf Ego krachten langzaam worden omgebogen. Ze staan aan het hoofd van vijf Boeddha- of Tathagata families. Tathagata betekent ‘De Ontwaakte’, die ook wel de Transcendente Boeddha’s, de Jina’s (Overwinnaars) en de Tathagata’s (Volmaakten) genoemd.

De vijf Dhyani-Boeddha Godinnen zijn een hiërarchische ordening van vele aspecten binnen deze families, waarvan de vijf skandas: bewustzijn-vorm-gevoel-waarneming-volheid, de vijf kosmische componenten vormen van de persoonlijkheid van de mens.

De vijf Dhyani Boeddha’s staan symbolisch aan het hoofd van een eigen familie en vertegenwoordigen het anti gif d.m.v. heilige symbolen, kleuren, handmudra’s, dieren, elementen, hogere Kristalheldere frequenties, klanken, mantra’s of ander aspect op het fysieke Moeder Aarde, waardoor de sluier tussen de innerlijke- alsook buitenwereld van een mens geleidelijk aan zal oplossen. Je kunt deze symbolen gebruiken om de krachten en het Wezen van de Boeddha Godinnen op te roepen en één te worden. Door mantra’s en handmudra’s tijdens een meditatie te gebruiken, komt men in lijn met de specifieke krachten van deze godheid en zal je door hen omhuld en geholpen worden met hun transcendentale energie én anti-giften.

De vijf Tathagata families worden beschermd door vijf wijsheidskoningen

Een Bija vertegenwoordigt de Goddelijke essentie van de Dhyani Boeddha. Een Bija kan je  gebruiken voor het maken van een mantra. Dit doe je door de heilige lettergreep Aum (OM) te combineren tijdens het klinken met de naam van de Dhyani Boeddha Moedergodin. Zie en gebruik hiervoor de Mantra verderop:
Mantra van de heilige Geest van de
vijf Dhyani Boeddha Godinnen

Samen vormen zij de Weg naar Kwan Yin Boeddha-schap:

1e Tathagata-familieZitting in Centrale meest zuivere land van Akanistha Ghanavyuha
Hoofd van de familie is Vairochana: Zij draait het aan Dharma Wiel en haar specialiteit is dat van de zon. Het Harte Centrum van het Omniversum met rondom haar AS de dans van de Planeten.

Vairochana betekent: ‘Verlichter’.
Je bent toegelaten tot het hart van de mandala. Haar gouden mudra vormt het Wiel dat zij vast houdt en staat symbool voor der gebundelde krachten van onze Centrale Zon RA in Moeder Aarde met de grote Centrale Zon De zon als de Gouden LeMUria Poort van Jeru-Shalim in Shamballa.
De zon speelt een centrale rol in de Geest van ieder mens.
Alle andere Boeddha’s staan in haar schaduw en zijn allen spiegelreflecties van Vairochana.
Bij Vairochana voelen we ons volkomen in balans, volledig in harmonie met alles.

Wijsheid: De Wijsheid van de essentie van het Dharma-Rijk
Om te buigen negatieve kwaliteit: Verwarringgeestelijke blindheid
Te transformeren door: Draaien van het Wiel van Dharma
Mandala-positie: Centraal
Kleur: Wit licht visualiseren tijdens meditatie en reflectie.
Wit is de kleur van kennis en eeuwige leergierigheid. De kleur Wit mediteren zal onwetendheid verzwakken en storende omgevingsenergieën laten verdwijnen door haar te transformeren naar Wijsheid van het Wiel van Dharma.
Symbool: Dharma Wiel
Skandha: Bewustzijn
Seizoen: allen
Mudra: Haar rechter hand omhoog met haar gouden handpalm naar buiten, vormt het Wiel, waarin zij haar pink-ring- en middenvinger van linker hand legt (en l.wijsvinger en l.duim tegen elkaar). Deze staan symbool staat voor de gebundelde krachten van onze Centrale Zon RA in Moeder Aarde met de grote Centrale Zon De zon als de Gouden LeMUria Poort van Jeru-Shalim in Shamballa.
Element: Ether
Beschermende wijsheidskoningin: Moedergodin Witte Tara
Bija: ‘
AUM’ Vairochana

2e Vajra-familieZitting in het Oosten = Pure land van Abhirati
Hoofd van de familie is Akshobhya: Haar specialiteit is het doorgeven van wijsheid.

Akshobhya betekent: ‘de Onveranderlijke of de Onverstoorbare’.
Je bent toegelaten tot haar zuivere land, waar alles herinnert aan de Dharma en de aanmoediging om het Pad naar Verlichting te doorlopen.
Akshobhya heerst over het oostelijk paradijs (bewustzijnsstaat) Abhirati. Zij legde de gelofte af om nooit afkeer of kwaadheid te voelen tegenover enig levend wezen en in navolging van haar gelofte toonde zij zich dan ook bewegingloos, onbewogen. Haar linkerhand rust ontspannen in haar schoot met de handpalm naar boven. Haar rechterhand wijst naar beneden met de handpalm naar binnen gericht. Haar vingertoppen raken precies het maankussen waar zij op zit. Het is een thuiskomen, de terugkeer naar de basis van je bestaan, het antwoord op al je vragen.

Wijsheid: De Wijsheid van Reflectie
Om te buigen negatieve kwaliteit: Agressie
Zij symboliseert het overstijgen van alle hartstocht.
Te transformeren door: Kalmeren
Mandala-positie: Onderzijde (oosten in Indische traditie).
Kleur: Blauw licht visualiseren tijdens meditatie en reflectie.
Blauw staat voor innerlijke rust, zuiverheid en genezing. De kleur blauw mediteren zwakt woede af en transformeert haar naar leergierigheid en levenswijsheid.
Symbool: de vajra (diamanten scepter).
Skandha: rupa (vorm).
Seizoen: Winter
Mudra: bhumisparsa (aanraken van de aarde als getuige van de waarheid van zijn woorden).
Element: Lucht
Beschermende wijsheidskoningin: Moedergodin Locana
Bija – Mantra:
HUM Akshobhya

3e Ratna-familie Zitting in het Zuiden = Pure land van Shrimat
Hoofd van de familie is Ratnasambhava: Haar specialiteit is het vervullen van je wensen en staat voor het ultieme geven

Ratnasambhava betekent: Zij die geboren is uit het Kroon Juweel, de steen.

Je bent toegelaten tot het Glorieuze Rijk vol harmonie.
Haar linkerhand rust met haar handpalm in haar schoot, naar boven gekeerd. Haar rechterhand bevindt zich op de rechterknie, met de handpalm naar buiten gekeerd, in de mudra van het ultieme geven. Haar vrijgevigheid is eindeloos. Zij schenkt alles wat een reiziger op Weg naar Verlichting wenst.
Zodra je in een staat van Verlichting komt ontvang je van haar een overdaad aan energie, creativiteit en een overweldigend gevoel van blijdschap. Je voelt dat je Goddelijke vermogens van Wijsheid en Liefde zich dieper gaan integreren in je leven in afstemming op je LeMUria familie van Eenheidsbewustzijn en niet meer geïsoleerd voelt door je trots, maar waarin je op natuurlijke wijze de steun van anderen zal aantrekken, waardoor Trots en je hierdoor vaak minder voelen dan anderen zal veranderen in een stroom van Overvloed

Wijsheid: De Wijsheid van Gelijkmoedigheid
Om te buigen negatieve kwaliteit: Trots
Te transformeren door: Verrijken, verhoging
Mandala-positie: Linkerkant (Zuiden in Indische traditie).
Kleur: Geel licht visualiseren tijdens meditatie en reflectie.
Geel staat voor een stevige basis en transformeert al mediterend Trots en IJdelheid naar Wijsheid en Gelijkheid.
Symbool: Kroon Juweel
Skandha: Volheid
Seizoen: Lente
Mudra: Haar linkerhand rust met haar handpalm in haar schoot, naar boven gekeerd. Haar rechterhand bevindt zich op de rechterknie, met de handpalm naar buiten gekeerd, in de mudra van het ultieme geven van onvoorwaardelijke Rijkdom en Schoonheid.
Element: Aarde
Beschermende wijsheidskoningin: Moedergodin Mamaki
Bija – Mantra:
 ‘TRAM’ Ratnasambhava

4e Padma-familie Zitting in het Westen = Pure land van Sukhavati
Hoofd van de familie is Amithaba: Haar specialiteit is een steeds mooiere en gelukkiger Moeder Aarde creëren.

Amithaba betekent: ‘Oneindig licht’.
Je bent toegelaten tot het land vol magie en vreugde.
Haar handen zijn verenigd in haar schoot. Haar rechterhand rust met handpalm naar boven in de linker handpalm en haar duimen raken elkaar net aan.
Zij vertegenwoordigen de éénheid van tegenstellingen en zijn tegelijkertijd zowel ontvangend als gevend. Dit gebaar laat ons in contact komen met de intens stralende liefde en mededogen.
Onze geest krijgt geleidelijk aan iets van haar onmetelijke diepgang.
Door de juiste aanraking van de duimen wordt men zich bewust van een uitgebalanceerde spirituele ontwikkeling.

Wijsheid: De Wijsheid van Observatie
Om te buigen negatieve kwaliteit:
Begeerte
Te transformeren door: Te magnetiseren, te onderwerpen
Mandala-positie: Bovenzijde (westen ein Indische traditie).
Kleur: Rood licht visualiseren tijdens meditatie en reflectie.
Kleur van liefde en passie, maar ook van woede, levenskracht en chaos. Het mediteren met de kleur rood transformeert gehechtheden en sterkt de mens om beter onderscheid te kunnen maken
Symbool: Lotus bloem
Skandha: Waarneming
Seizoen: Zomer
Mudra: Haar handen zijn verenigd in haar schoot. Haar rechterhand rust met palmpalm naar boven in de linker handpalm en haar duimen raken elkaar net aan.
Zij vertegenwoordigen de éénheid van tegenstellingen en zijn tegelijkertijd zowel ontvangend als gevend. Deze mudra laat ons in contact komen met haar intens stralende soms vurige Liefde en Mededogen.
Element: Vuur
Beschermende wijsheidskoningin: Moedergodin Pandara
Bija – Mantra:
‘Hrih’ Amithaba

5e Karma-familie Zitting in het Noorden = Pure land van Prakuta
Hoofd van de familie is Amoghasiddhi: Haar specialiteit is het laten verdwijnen van angst en vrees.

Amoghasiddhi betekent: ‘Onbelemmerd succes’.

Je bent toegelaten tot het bos van de zegewagen. Zij is van de vijf Boeddha Godinnen het meest op de buitenwereld gericht is, omdat zij verbonden is met het bewustzijn van de vijf zintuigen, die de buitenwereld in zich opnemen. Een van de meest opvallende kenmerken van Amoghasiddhi is de kracht van de mudra die zij met haar rechterhand maakt met haar handpalm ter hoogte van haar hart naar buiten gekeerd. Haar vingers wijzen omhoog naar de lucht.
Het is een gebaar van bevel en gezag, de abhaya mudra of het ‘gebaar van onbevreesdheid’.

Wijsheid: De Wijsheid van de perfecte praktijk
Om te buigen negatieve kwaliteit: Jaloezie – Afgunstig
te transformeren door: Te beschermen, te vernietigen
Mandala-positie: Rechterkant (noorden in Indische traditie).
Kleur: groen licht visualiseren tijdens meditatie en reflectie (natuur).
Mediteer op deze kleur om jaloezie om te zetten in de wijsheid van prestatie.
Symbool: Dubble Vajra (scepter)
Skandha: Gevoel
Seizoen: Herfst
Mudra: met haar rechterhand maakt met haar handpalm ter hoogte van haar hart naar buiten gekeerd. Haar vingers omhoog wijzend staan voor Vrede, Bescherming.
Element: Water
Beschermende wijsheidskoningin: Moedergodin Groene Tara
Bija – Mantra: ‘AH’ Amoghasiddhi

Als men de ware Volmaking nadert, waarbij de persoonlijkheid met het hogere Zielsaspect samensmelt, komen er testen langs, wat als emotionele beproevingen waargenomen kan worden. Dit vormt de reinheid van het Kwan Yin Boeddha-schap.Bepaalde kwaliteiten worden tijdens deze Weg van Reinheid, beproefd en tegelijkertijd sterker gemaakt.

Om in de Gouden LeMUria Trilling en Kracht van de Kwan Yin Boeddha Geest te komen en onze vijf Ego krachten om te buigen naar Ega kwaliteiten:

Lees of zing herhaaldelijk, op een eigen creatieve manier, onderstaande Mantra:

Mantra gebed van de Heilige Vuurgeest van de Moeder Overste Boeddha Kwan Yin én haar
vijf Dhyani Boeddha Godinnen


Om Witte Dhyani Boeddha Godin ‘Vairochana’ Om

Overstroom mij met jouw
Goddelijke Wijsheid en Anti Giften
van de drie lichamen van een Boeddha
Door met jouw heilig vuur
het gif van onwetendheid in mezelf,
als ook op en rondom Moeder Aarde
en door het totale Omniversum heen
te verteren

Om Blauwe Dhyani Boeddha Godin ‘Akshobhya’ Hum

Overgiet mij met jouw alles Bespiegelende goddelijke Wijsheid
Door met jouw heilig vuur
het gif van woede, haat en haatcreaties in mezelf,
als ook op en rondom Moeder Aarde
en door het totale Omniversum heen
te verteren

Om Gele Dhyani Boeddha Godin ‘Ratnasambhava’ Tram 

Overgiet mij met jouw alles onthullende goddelijke wijsheid van Gelijkheid
Door mij met jouw heilig vuur
het gif van spirituele, intellectuele en menselijke trots in mezelf,
als ook op en rondom Moeder Aarde
en door het totale Omniversum heen
te verteren

Om Rode Dhyani Boeddha Godin ‘Amitabha’ Hrih

Overstroom mij met jouw goddelijke wijsheid
Door met jouw heilig vuur
het gif van de passies
van alle onbedwingbare trek, begeerte, hebzucht en lust in mezelf,

als ook op en rondom Moeder Aarde
en door het totale Omniversum heen
te verteren

Om Groene Dhyani Boeddha Godin ‘Amoghasiddhi’ Ah

Overstroom mij met jouw allesomvattende wijsheid
de wijsheid van volmaakte actie
Door met jouw heilig vuur
het gif van afgunst en jaloezie in mezelf
als ook op en rondom Moeder Aarde
en door het totale Omniversum heen
te verteren

Om Vajrasattva Hum
Jij bent de allergrootste zuiveraar van mijn mentale onzuiverheden en opgelopen karma

Overstroom mij met jouw goddelijke Moeder wijsheid
van de Goud Diamanten Wil van God & Godina
Door met jouw heilige vuurgeest
het gif van angst, twijfel en ongeloof in mezelf
als ook op en rondom Moeder Aarde
en door het totale Omniversum heen
te verteren

 KOM VAIROCHANA!

KOM AKSHOBHYA!
KOM RATNASAMBHAVA!
KOM AMITABHA!
KOM AMOGHASIDDHI!
KOM VAJRASATTVA!
OM HUM TRAM HRIH AH HUM

OM Mani Padme Hum  3x

AMEN


OM TARA
TUTARE
TURE SVAHA

OM = Tara’s heilige lichaam, woord en geest
TARA = bevrijding van alle onvrede
TUTARE = bevrijding van de acht onvolkomenheden, de externe gevaren,
maar vooral van de interne gevaren, het onheil.
TURE = bevrijding van dualiteit; de ware beëindiging van verwarring
SOHA = mag de betekening van de mantra wortelen in mijn geest

Bede tot de godin Tara, die staat voor medelijden, barmhartigheid en mededogen.
Ze is de Goddelijke Moeder en de universele vrouwelijke energie.
Ze is in staat om je naar verlichting te leiden.
Tara is in het boeddhisme een vrouwelijke manifestatie van verlichtende wijsheid.

Er zijn 21 verschillende gedaanten die allen Tara heten
in alle kleuren van de regenboog, die ieder hun specifieke betekenis hebben.
In sommige culturen, waaronder de Tibetaanse,
wordt groen beschouwd als de kleur die alle andere kleuren omvat.

Dit is de mantra van de Groene Tara, de Moeder van de Boeddha’s.
Zij helpt ons om onze angsten te overwinnen, neemt lijden weg en brengt geluk.

Zij redt ons van het volgende onheil en onvolkomenheden:
1. leeuwen en trots
2. wilde olifanten en ongeluk
3. bosbranden en haat
4. slangen en afgunst
5. rovers en fanatieke meningen
6. gevangenissen en hebzucht
7. overstromingen en lust
8. kwade geesten en twijfel


LOTUS SUTRA – HULDE AAN KWAN YIN

De Lotus Sutra is een Mahayanasutra en onthult het ware aspect van alle verschijnselen en en Kwan Yins ware identiteit als de boeddha die in een onvoorstelbaar ver verleden verlichting bereikte.


Leestips:
27 jan 2016 Shambhala herrijst!
1 juni  2016 Buddha Museum Traben Trarbach
19 juni 2016 E-bookje Kwan Yin – Goddelijke Moeder
15 aug 2016 Lotus Sutra een diepgaande uitdrukking van Gautama Boeddha
10 maart 2017 Moedergodin Tara – Hill Tara – Om Tare Tutare
17 mei 2017 Oude Voetafdrukken van Gautama Boeddha
16 febr 2018 Fotoverslag: AardeHealingreis met Moeder Kwan Yin naar Beijing 10-10-2017

www.sterrenpoort.com
www.aardehealing.com – in bewerking
www.moedermaria.nl – in bewerking

Enkele gebruikte Bronnen:

http://stichtingbodhisattva.nl
https://nl.qwe.wiki/wiki/Five_Tathagatas