Ingewijde ‘Alomvattende Ogen van Wijsheid’ van Schepper Vajrochana Boeddha: Messing Hanger

13.00

Ronde Hanger met een doorsnede van ongeveer 3 cm

Chakra’s: Allen

Handgemaakt in Nepal.

De ogen van de Boeddha stellen de Alziende ogen van Boeddha voor.

  1. De neus heeft de vorm van het cijfer 1 in het Newar (Nepalese volksstam)
  2. De bovenste oogleden zijn half gesloten zodat de iris half te zien is. Dit stelt het meditatieve karakter van de Boeddha voor.
  3. De wenkbrauwen zijn krullend gebogen en daartussen ligt een druppel dat het Ajna (3e oog chakra) voorstelt en op intuïtie duidt.
  4. De ogen van Boeddha worden geschilderd op de vier zijden van de bovenste trede van een stoepa in Nepal, Sikkim, noord India, Tibet en Bhutan.

Deze vier paar ogen zijn kenmerkend voor Adiboeddha = De oer- en opperste Boeddha: Schepper, eeuwig, volkomen identiek met de universele ziel. In China werd zij soms met Vairochana (witte Dhyannie Boedda) vereenzelvigd. Zij werd vooral in Nepal en Tibet vereerd

IMG 0361 Kathmandu Bodnath.jpg  Shivas Kinder - 0059.jpg

  • Door middel van het dragen van deze Hanger zal je, als je deze hanger bij mij bestelt, ook tijdens jouw Meditatie’s ook omhuld worden door de 5 Dhyanni Boeddha’s, waarbij de kleur blauw staat voor Akshobhya Boeddha, wit voor Vairochana Boeddha, rood voor Amitabha Boeddha, groen voor Amoghasiddhi Boeddha en goudgeel voor Ratnasambhava Boeddha
  • Deze Hanger kan aan een ketting om de hals gedragen worden of meegenomen worden in tas, jas, portemonnee etc.
  • Ook kan men deze Ingewijde Regenboog Hanger van de Boeddhin onder het hoofdkussen leggen, ophangen boven een deur of neerleggen op een huis Altaartje, in praktijk, kantoor, of in de auto.

Deze Hanger is afkomstig uit een tempel in Nepal.

Boeddha hangers en amuletten beschermen tegen gevaar, brengen de drager een goede gezondheid, voorspoed en geluk. Deze eeuwenoude traditie is heden ten dage nog steeds onderdeel van het boeddhisme. 

Lees meer over de Mudra’s van de 5 Dhyani Boeddha’s in mijn artikel:

Op Weg naar Kwan Yin Boeddha-schap & 5 Dhyani Boeddha Godinnen Mantra

2 op voorraad

Beschrijving

Boeddha

Ze straalt permanent uit dat ze voor je zal zorgen, dat je rust moet nemen, dat er voor elk probleem een oplossing bestaat.

Als je deze Boeddha aankijkt met haar rustige glimlach en oneindige liefde, dan besef je dat wij ons veel te vaak overmatig druk maken.

Te veel stress? Plaats deze Boeddha dan in je buurt, pak haar regelmatig vast, kijk in haar ogen en geniet van haar alles doordringbare uitstraling.

Zij vormt tevens een ankerpunt in je omgeving als een Boeddha-Poort tussen Hemel en Moeder Aarde, waar doorheen dankzij haar rustige uitstraling, heel veel zielen ook de weg terug zullen vinden naar het Licht!

Andere suggesties…