Seleniet Wit met heilig AUM symbool – ovaal

33.00

Afmeting: 7 x 6 cm cm  –  162 gram

Ohm of Aum is een mystieke of heilige lettergreep in de Dharmische religies. Het Ohm teken symbool staat voor eeuwigheid, oneindigheid en het universum.

Algemeen wordt aangenomen dat OM het eerste, oorspronkelijke creatieve geluid is, waaruit het universum en alle andere creaties ontstaan zijn. Zo ook de heilige Mantra’s en Gebedsteksten van de Tibetanen. Ook zegt men dat het alle helende klanken uit het Universum in zich draagt.

De manier waarop AUM is getekend en de klank die erbij hoort, zouden je meteen de ervaring van verbinding, rust en aandacht geven.

OM is een multidimensionaal geluid, en kent daarom meerdere begrippen. Een voorbeeld daarvan is dat OM (of “AUM”) de drie-eenheid van de Hindoe goden vertegenwoordigt: Brahman, Vishnu en Shiva.

Het geluid van de “A” staat voor de energie van Brahman, de schepper en het creatieve proces.

Het middelste gedeelte, de “U”, staat voor de energie van Vishnu, de behoeder en staat voor het onderhoud en bewaren van wat er geschapen is.

De letter “M” staat voor de energie van Shiva, de transformator en heeft betrekking op transformerende energie die dat verschuift en veranderd zodat wat er geschapen is bewaard blijft.
Het woord AUM zelf komt uit het Sanskriet en is afgeleid van het woord ‘evam’ dat ‘dus’ of ‘zo’ betekent. De wetten van de ‘Manu’ zeggen dat het woord werd gevormd door Brahma zelf, die de letters ‘a’, ‘u’ en ‘m’ van de ‘Veda’s’ afleidde, een van elke, wat zijn mysterieuze kracht en heiligheid verklaart:

A – symboliseert ons Waak-bewustzijn
U – symboliseert ons Droombewustzijn (denken, voelen, wensen, willen)
M – symboliseert ons Diep-slaap-bewustzijn. (Eenheid van Alles).

Het woord Seleniet komt van Selene, de godin van de maan. Soms wordt het verwisseld met Bergkristal, maar is één van de zachtste steensoorten. De heldere variant is Mariaglas of Mariakristal , omdat er vroeger in de kloosters ramen van werden gemaakt.

Wit Seleniet bevat de Blauwdrukken uit de MoederBron van al het leven in LeMUria en zijn als het ware WARE Engelenstenen, want zij opent de MoederPoort van LeMUria en jouw eigen Hoofdgids alsook de Hathors en Maria Bron Engelen van het Versteend Hout Domein onder de Uluru Rock Down-under.

Seleniet lost op in water, dus niet onder water reinigen en geen elixer van maken.

In mijn Webshop gekochte stenen, dus ook dit Seleniet, behoeft geen reiniging omdat het negativiteit niet absorbeert maar afvoert als een geleider.

Wit Seleniet is een Healer alsook een fantastische beschermend kristal, waar zij ook staat zal een meer vredige serene sfeer ontstaan. Verre het meest liefdevolle kristallen steensoort die er op Moeder Aarde aanwezig is en nu weer tot extra leven gebracht wordt vanuit de mijn Sterrenpoort.

Seleniet grondt de energie uit de hogere energieën ion het Aardester chakra.
Zij stimuleert de geest, maakt haar helder en geeft inzicht in je levenslessen.
Zij bevordert rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving.
Fysiek heeft zij een positieve werking op de ruggengraat, epilepsie en borstvoeding en remt het effect van vrije radicalen.

  • Seleniet is een uitstekende steen om mee te mediteren.
  • Het kristal kan in een kamer geplaatst worden om een vredige atmosfeer te creëren.
  • Seleniet mag je nooit met water in aanraking brengen want dan lost ze deels op.

TIP:

De Mother Mary Parfum Roller € 33

1 op voorraad

Beschrijving

Oorsprong OM:

Terwijl het uitgesproken wordt als OM, is de juiste schrijfwijze volgens bepaalde Sanskrit leerlingen AUM. Van OM wordt algemeen aangenomen dat het alle geluiden in zich heeft – het is het totaal van alle andere geluiden. Swami Sivananda Radha zegt: “Het kosmische geluid AUM, of zijn verkorte vorm, OM, is de oorsprong van al het geluid. OM is alles. Het is de naam van God”.

Een ander voorbeeld is dat in OM (of “AUM”) de “A” voor het fysieke vlak, de “U” voor het mentale en astrale vlak en dat de “M” staat voor alles wat wij niet kunnen bevatten met ons intellect. “AUM” of OM is de eerste lettergreep waarmee bijna alle mantra’s beginnen. OM vertegenwoordigt dus de Oneindige, de Een Geest, het alles omhelzende bewustzijn – de essentie van het bestaan.

In de Tibetaanse boeddhistische traditie, vertegenwoordigt OM de verschillende aspecten van de drie-eenheid van het Lichaam, Spraak en Geest van de Boeddha of een verlicht wezen. De “A” vertegenwoordigt het Lichaam, de “U” Spraak en de “M” de Geest. Het geluid van AUM brengt je in resonantie met de kwaliteiten van het bewustzijn. Het OM is een Bija (of zaad) Mantra en kan gebruikt worden om met het derde oog te resoneren.

Je kunt het ook “chanten” als het woord “AUM” (uitgesproken als “AH – OH – MMM”) om te resoneren met het hart, de keel en kroon chakra’s. Feitelijk kan het OM, door onze intentie, een veelzijdig mantra worden met het vermogen om met alle chakra’ s te resoneren en ze weer in balans te brengen . Gezongen met oprechtheid en toewijding, kan AUM de gebruiker in contact brengen met de Bron van alle Creatiekracht, een brug slaan tussen de spirituele en fysieke dimensies en de weg openen voor contact met de hogere werelden en wezens.

Correcte Uitspraak:

Veel mensen vragen zich af of er een correcte uitspraak is voor het OM. Is het “OM” of “AUM” of toch anders? Het lijkt er op dat er geen correcte uitspraak bestaat. Afhankelijk van het land, taal en dialect, kan het OM uitgesproken worden als “AUM, UM, UNG, ANG, ONG” enzovoort. Welke je ook gebruikt, de resonantie en effecten van de mantras lijken hetzelfde.

OM als geluid symboliseert de ultieme bron. Voor velen is het geluid van OM synoniem met de energie van vrede. Je kunt stellen dat OM de oorsprong is van veel “heilige woorden” uit diverse talen inclusief ons westerse “Amen” en het Hebreeuwse “Shalom”, ook bevat het de betekenis vrede. Het OM initieert vrede en rust als het aangehoord wordt, maar het effect is nog groter als het gechant wordt.

OM in relatie tot de Moeder Aardefrequentie:

De frequentie, van 136.10 Hz, een toon in C#, is het 32ste octaaf van het aardejaar. De corresponderende kleur is turquoise, met een golflengte van ongeveer 500 Nanometers. De basis van deze toon is de rotatie van de aarde om de zon. Dit zorgt ervoor dat de seizoenen wisselen op onze planeet. Het is het tweede kosmische ritme van onze planeet. Zoals de frequentie van de dag van invloed is op het lichaam, zo is de frequentie van het jaar van invloed op de ziel.

In India is deze toon de “keynote” van sitar en tambura muziek en word “sadja” genoemd, wat ook “Father of the others” betekent.

Ook het heilige woord “OM” is gestemd op deze toon net zoals bijna alle religieuze tempel muziek. Veel bellen en andere instrumenten zijn ook op deze manier gestemd en dat weten zij al duizenden jaren.

Andere suggesties…