Site pictogram LeMUria Rosamundia Healer

Een Shiva Lingam & ceremonie

Het gebruik van de Shiva Lingam tijdens een ceremonie is bijzonder én krachtig. Zij staat aan de basis van al het leven op Moeder Aarde, wordt gevormd in de heilige Ganges rivier in India, opent het 3e oog, balanceert, harmoniseert en is een reusachtige traumaverwerker.

Door een Shiva Lingam bij je te dragen, haar geregeld te gebruiken tijdens een meditatie of ceremonie, haar op een centrale plek in je woning te plaatsen, zal zij jouw leven en kundalini stroom een impuls geven. Zij werkt op het leven in via de ademhaling, waardoor de doorstroming van  lichaamseigen vloeistoffen het helende en eenwordingsproces van Lichaam, Ziel & Geest nog krachtiger zal maken.

Kleuren, patronen, maat en vorm variëren per exemplaar soms sterk.

De Shiva Lingam staat zowel symbool voor:
Het mannelijke als het vrouwelijke

Alvorens een ceremonie met een Shiva Ling te doen vertel ik je graag over haar naam, historie, vindplaats en vorm.
De Indiërs zien de ovale Shiva Lingam als een heilige lingam, een kosmisch ei, waaruit ons totale universum is ontsproten. Zij is daarom vernoemd naar Shiva, de godin van Creatie, onze grote Beschermgod& godin in én tevens de Vader- & Moedergodin van Transformatie binnen ons universum.  Daarom staat er in iedere Hindoestaanse tempel, maar ook in meerdere boeddhistische tempels in India, een Shiva Lingam op een altaar opgesteld. Zij wordt hier altijd omgeven door bloemen en allerhande heilige symbolische attributen. Werkelijk dagelijks wordt zij vereerd in een tempel, ergens tijdens een meditatie, in gebed of door zang en vaak hierbij overgoten met water en melk.  

Volgens een oude legende vormde de godin Parvati in Kanchipuran een shiva lingam uit een handje zand en vereerde daar Shiva. Hierdoor staat deze steen ook bekend als de Prithvillingam, die het oerelement Aarde symboliseert. Sommige Shiva Lingams in hindoetempels worden ook wel swayambus genoemd, wat zoveel betekent dat ze uit zichzelf zijn verschenen, zonder door een menselijke hand of gereedschap te zijn aangeraakt. Hindoes menen dat aan het einde van de schepping, als de grote vloed komt, alle uiteenlopende aspecten van God een rustplaats zullen vinden in de lingam. Brahma wordt rechts opgenomen, Vishnu links en Gayatri in het hart.


Shiva met haar 12 symbolische attributen

De werking van een Shiva Lingam
Shiva Lingams zijn er van heel klein tot heel groot.
Ze stralen altijd een serene intense vibratie uit die werkelijke zó intens en zuiverend is dat ze binnen een afzienbaar tijdsbestek een mens of zelfs een heel huis en tempel zorgvuldig kunnen reinigen. Hierdoor wordt zij gezien en vereerd als de meest krachtigste ziel beschermster.
De Shiva Lingam, die in mijn Sterrenpoort opgesteld staat weegt bijna 22 kg. Zij functioneert als een Moedersteen v Shiva Lingams. Zij ondersteunt mij tijdens meditaties en het geven van Lemuriaanse Hathor kristal-healingen. Inmiddels straalt zij zoveel Liefde uit en is zij zo krachtig geworden dat zij in staat is om als trauma verwerker op te treden. Bijvoorbeeld bij opgelopen:

Kortom: het Wezen van de Shiva Lingam spoort op, transformeert, geeft liefde en kracht, ondersteunt, moedigt aan en heelt, waardoor ons fundament en onze milt meer liefde voor zichzelf kunnen opbrengen. We krijgen een beter beeld van WIE WE IN WEZEN ZELF ZIJN, wat zal leiden tot een groter en beter zelfbewustzijn, van zelfaanvaarding en zet ons stilletjes met beide voeten stevig op de grond. Rust en warmte is waarmee Shiva Lingam ons doordrenkt en omhult.
De Oersprong van de Shiva Lingam steen
Een Shiva Lingam is één van de oudste Lemuriaanse iconen die er op Moeder Aarde is. Zij herinnert ons met haar krachtige stralende energie eraan, dat buiten de vermeende tegenstellingen tussen Yin en Yang, er uiteindelijk maar één verenigende MU OERMoederkracht is: namelijk die van LEMURIA. Dit is de ware OERMoederkracht die je ook tegenkomt in de oude drakenenergie. De Shiva Lingam kan dan ook gezien en vereerd worden als hét OER Ei, ‘n Ei van een Oeroude wijze Moeder Draak waaruit de Lemuriaanse Schepping wederom als een magische wonder herboren zal worden op Moeder Aarde.
In de boeken staat geschreven dat er miljoenen jaren geleden een meteoriet terecht is gekomen in een gebied in India, die we nu kennen als de bron van de heilige rivier de Narmada. De enorme hitte van de botsing van deze meteoriet op Moeder Aarde, fuseerde het ijzeroxide uit de meteoriet met het aardse moedergesteente. Lange tijd ging daaroverheen waarna er water ontsprong uit een Bron waaruit ten slotte een rivier ontstond. De combinatie van verschillende unieke factoren, vormden de kenmerkende ruwe ovale vormen van de Shiva Lingams. Wat een opmerkelijk verschil is met de doorgaans dunne en plat geslepen stenen die in rivierbeddingen gevonden worden. Deze bijzondere uitgerekte eivormige stenen zijn wezenlijk op natuurlijke wijze gevormd uit het mineraal ‘crypto kristallijn’ kwarts, met daarin opgenomen het ijzer-oxide. Ze bestaan uit microscopische kwarts die sterk lijkt op die van smaragd. Shiva Lingams zijn bruin en grijs met  rood getinte markeringen als strepen, vlekken, ringen, ogen en/of cirkels. Deze markeringen waren tevens onderdeel van het meteoriet en worden beschouwd als bijzonder gunstig tijdens de reis die je doormaakt tijdens je spirituele ontwikkelingsweg.


Voor een Ceremonie, zoals bij Hindoe Offerrituelen gebeurt, kan men zich laten inspireren door betekenissen en symbolen van de heilige Drie-eenheid Shiva-Brahma-Vishnoe, welke hieronder in het kort worden opgesomd. Op internet is hier veel meer over te vinden.
Boeddhabeeld of afbeelding

RITUEEL: Salie en wierook daags vooraf gaande aan de ceremonie branden om de ruimte te reinigen en mede wat symbolische geschenken uit bovenstaande stukje te plaatsen, waardoor de heilige energie van Shiva Brahma en Vishnoe en Ganesh aangetrokken wordt en deze stevig alvast kan worden neergezet m.b.v. de Lemurische Lichtmeesters.
Een kan gevuld met water klaarzetten. Dan wordt dit water geheiligd door de Drie –eenheid waarna het gewijde water daags erna veilig gebruikt kan worden zonder dat het ongerechtigheden bevat die de heilige overdracht zou kunnen gaan verstoren.

www.sterrenpoort.com

Mobiele versie afsluiten