Een Shiva Lingam & ceremonie

Het gebruik van de Shiva Lingam tijdens een ceremonie is bijzonder én krachtig. Zij staat aan de basis van al het leven op Moeder Aarde, wordt gevormd in de heilige Ganges rivier in India, opent het 3e oog, balanceert, harmoniseert en is een reusachtige traumaverwerker.

Door een Shiva Lingam bij je te dragen, haar geregeld te gebruiken tijdens een meditatie of ceremonie, haar op een centrale plek in je woning te plaatsen, zal zij jouw leven en kundalini stroom een impuls geven. Zij werkt op het leven in via de ademhaling, waardoor de doorstroming van  lichaamseigen vloeistoffen het helende en eenwordingsproces van Lichaam, Ziel & Geest nog krachtiger zal maken.

Kleuren, patronen, maat en vorm variëren per exemplaar soms sterk.

De Shiva Lingam staat zowel symbool voor:
Het mannelijke als het vrouwelijke

  • De staande Shiva Lingam staat symbool voor de mannelijke energie die tot ACTIE leidt
  • Haar ronde vorm staat voor de vrouwelijke energie, de synthese die het ONTVANKELIJKE, het SAMENSMELTENDE uitstraalt
  • De baarmoederlijke OER EI vorm staat symbool voor het Kosmisch Ei waaruit de hele Schepping ooit voortgebracht is.

Alvorens een ceremonie met een Shiva Ling te doen vertel ik je graag over haar naam, historie, vindplaats en vorm.
De Indiërs zien de ovale Shiva Lingam als een heilige lingam, een kosmisch ei, waaruit ons totale universum is ontsproten. Zij is daarom vernoemd naar Shiva, de godin van Creatie, onze grote Beschermgod& godin in én tevens de Vader- & Moedergodin van Transformatie binnen ons universum.  Daarom staat er in iedere Hindoestaanse tempel, maar ook in meerdere boeddhistische tempels in India, een Shiva Lingam op een altaar opgesteld. Zij wordt hier altijd omgeven door bloemen en allerhande heilige symbolische attributen. Werkelijk dagelijks wordt zij vereerd in een tempel, ergens tijdens een meditatie, in gebed of door zang en vaak hierbij overgoten met water en melk.  

Volgens een oude legende vormde de godin Parvati in Kanchipuran een shiva lingam uit een handje zand en vereerde daar Shiva. Hierdoor staat deze steen ook bekend als de Prithvillingam, die het oerelement Aarde symboliseert. Sommige Shiva Lingams in hindoetempels worden ook wel swayambus genoemd, wat zoveel betekent dat ze uit zichzelf zijn verschenen, zonder door een menselijke hand of gereedschap te zijn aangeraakt. Hindoes menen dat aan het einde van de schepping, als de grote vloed komt, alle uiteenlopende aspecten van God een rustplaats zullen vinden in de lingam. Brahma wordt rechts opgenomen, Vishnu links en Gayatri in het hart.


Shiva met haar 12 symbolische attributen

De werking van een Shiva Lingam
Shiva Lingams zijn er van heel klein tot heel groot.
Ze stralen altijd een serene intense vibratie uit die werkelijke zó intens en zuiverend is dat ze binnen een afzienbaar tijdsbestek een mens of zelfs een heel huis en tempel zorgvuldig kunnen reinigen. Hierdoor wordt zij gezien en vereerd als de meest krachtigste ziel beschermster.
De Shiva Lingam, die in mijn Sterrenpoort opgesteld staat weegt bijna 22 kg. Zij functioneert als een Moedersteen v Shiva Lingams. Zij ondersteunt mij tijdens meditaties en het geven van Lemuriaanse Hathor kristal-healingen. Inmiddels straalt zij zoveel Liefde uit en is zij zo krachtig geworden dat zij in staat is om als trauma verwerker op te treden. Bijvoorbeeld bij opgelopen:

  • Seksueel misbruik of elk ander opgelopen emotioneel leed in de vroege kinderjaren.
  • Laster, verwaarloosde aandacht en schuldgevoelens of bij teveel onderdanigheid.
  • Onvruchtbaarheid, impotentie en pijnlijke menstruatieklachten.
  • Het vinden van een nieuwe relatie.

Kortom: het Wezen van de Shiva Lingam spoort op, transformeert, geeft liefde en kracht, ondersteunt, moedigt aan en heelt, waardoor ons fundament en onze milt meer liefde voor zichzelf kunnen opbrengen. We krijgen een beter beeld van WIE WE IN WEZEN ZELF ZIJN, wat zal leiden tot een groter en beter zelfbewustzijn, van zelfaanvaarding en zet ons stilletjes met beide voeten stevig op de grond. Rust en warmte is waarmee Shiva Lingam ons doordrenkt en omhult.
De Oersprong van de Shiva Lingam steen
Een Shiva Lingam is één van de oudste Lemuriaanse iconen die er op Moeder Aarde is. Zij herinnert ons met haar krachtige stralende energie eraan, dat buiten de vermeende tegenstellingen tussen Yin en Yang, er uiteindelijk maar één verenigende MU OERMoederkracht is: namelijk die van LEMURIA. Dit is de ware OERMoederkracht die je ook tegenkomt in de oude drakenenergie. De Shiva Lingam kan dan ook gezien en vereerd worden als hét OER Ei, ‘n Ei van een Oeroude wijze Moeder Draak waaruit de Lemuriaanse Schepping wederom als een magische wonder herboren zal worden op Moeder Aarde.
In de boeken staat geschreven dat er miljoenen jaren geleden een meteoriet terecht is gekomen in een gebied in India, die we nu kennen als de bron van de heilige rivier de Narmada. De enorme hitte van de botsing van deze meteoriet op Moeder Aarde, fuseerde het ijzeroxide uit de meteoriet met het aardse moedergesteente. Lange tijd ging daaroverheen waarna er water ontsprong uit een Bron waaruit ten slotte een rivier ontstond. De combinatie van verschillende unieke factoren, vormden de kenmerkende ruwe ovale vormen van de Shiva Lingams. Wat een opmerkelijk verschil is met de doorgaans dunne en plat geslepen stenen die in rivierbeddingen gevonden worden. Deze bijzondere uitgerekte eivormige stenen zijn wezenlijk op natuurlijke wijze gevormd uit het mineraal ‘crypto kristallijn’ kwarts, met daarin opgenomen het ijzer-oxide. Ze bestaan uit microscopische kwarts die sterk lijkt op die van smaragd. Shiva Lingams zijn bruin en grijs met  rood getinte markeringen als strepen, vlekken, ringen, ogen en/of cirkels. Deze markeringen waren tevens onderdeel van het meteoriet en worden beschouwd als bijzonder gunstig tijdens de reis die je doormaakt tijdens je spirituele ontwikkelingsweg.

  • Elke Shiva Lingam bevat heilige markeringen die met het voorhoofd en de handen van Lord Shiva verbonden zijn
  • De Shiva Lingam steen is hierdoor in staat om de vibrerende kracht die sterk met de energieën van Moeder Aarde resoneert, te bevatten. Deze steen is hierdoor in zijn soort heel geschikt om te dienen ceremonie steen, tijdens meditatie en ter bevordering van de slaap. Haar aardende energie geeft iedereen die haar vereert of gebruikt een persoonlijke boost en zorgt voor een grotere mentale veerkracht
  • De Shiva Lingam belichaamt de polariteiten. Zij herenigent de oerkrachten van Creatie tot Schepping. Haar energie initieert de heilige Kundalini-energie, welke uit de ruggengraat opstijgend, de chakra’s uitbalanceren en mede activeren om zo Verlichting te bereiken.


Voor een Ceremonie, zoals bij Hindoe Offerrituelen gebeurt, kan men zich laten inspireren door betekenissen en symbolen van de heilige Drie-eenheid Shiva-Brahma-Vishnoe, welke hieronder in het kort worden opgesomd. Op internet is hier veel meer over te vinden.
Boeddhabeeld of afbeelding

  • Een kan met melk, kan met water, voldoende kleine Shiva Lingams voor de aanwezigen, mede een grotere Shiva Lingam welke als altaarsteen zal dienen, gebedsteksten naar vrije keus, klein offerblok met wierook, salie, wat symbolen die kenmerkend zijn voor:
  • Shiva, drager van een tijgerhuid en olifantshuid. Deze staan voor het verslaan van 2 demonen, tevens 3 ogen die staan voor het vuur waarmee Shiva kan vernietigen. Meer symbolen: 3-tand vork, oorring, krokodil, trommel, rinkelend belletje of slagwerk, bloem, slang, maansikkel, stier Nandi
  • Vishnoe/Visnu, bewaakt de wereld en grijpt in als er iets mis dreigt te gaan, hiervoor zal Visnoe zelf incarneren in een bepaalde verschijning en wordt afgebeeld met een blauw lichaam gekleed in geel/wit en drager van 4 armen met: schelp/knots/ lotus/discus. Een krans van woud bloemen, een juweel dat wensen vervult. Visnoe heeft 2 rijdieren tot haar beschikking: 1) de slang Shesha die dient als rustbed en 2) de vogel Garuda waarmee hij door het universum reist
  • Brahma (is de schepper van het universum en heeft 4 hoofden, onpersoonlijk kosmisch principe Brahman dat ‘het alles doordringende voorstelt
  • Ganesha is de geestelijke zoon van Shiva en heeft een hoofd van een olifant. Ganesha neemt hindernissen weg voor mensen die hem vereren. Hierdoor wordt hij ook geregeld gebruikt door zwarte magiërs, door criminelen en misdadigers. Hij rijdt op een rat, hij zou geboren zijn uit de badolie van zijn moeder,
  • Door de bijzondere EI-vorm wordt van oudsher de scheppingskracht van Shiva weergegeven. Shiva Lingams worden veelal door Hindoes gebruikt tijdens offerrituelen. Tijdens dit offer ritueel wordt de scheppingskracht van Shiva, maar ook tegelijk met die van Vishnoe en Brahma. Men verwacht hiermee extra bescherming te ontvangen tegen allerlei infecties, ziektes en onnodige tegenslagen. Ook hoopt men bevrijd te worden en mede hierdoor de aardse reïncarnatie cyclus te kunnen beëindigen, zodat men voor eeuwig goed en gelukkig zal mogen leven. Tegenwoordig staat hierdoor in vrijwel elke Hindoe Tempel (mandir) een Shiva Lingam opgesteld.

IMG_1168

RITUEEL: Salie en wierook daags vooraf gaande aan de ceremonie branden om de ruimte te reinigen en mede wat symbolische geschenken uit bovenstaande stukje te plaatsen, waardoor de heilige energie van Shiva Brahma en Vishnoe en Ganesh aangetrokken wordt en deze stevig alvast kan worden neergezet m.b.v. de Lemurische Lichtmeesters.
Een kan gevuld met water klaarzetten. Dan wordt dit water geheiligd door de Drie –eenheid waarna het gewijde water daags erna veilig gebruikt kan worden zonder dat het ongerechtigheden bevat die de heilige overdracht zou kunnen gaan verstoren.

  • Onder ieders stoel kan men een afbeelding van de Flower of life neerleggen met daarop een setje van 2 kleine Shiva Lingams
  • Men zoekt van te voren naast gebeden ook wat muziek bij elkaar die in het teken staan van ShivaVishnu-Brahma. Dit kunnen mantra’s zijn. Kijk maar waar jouw interesse het meest naar uit gaat.
  • Een paar mantra tips zijn: Hari Om Shiva Om, Brahma Gayatri Mantra, Om Mani Padme Hum, Om Tare Tuttare, Om Shanti Om, Moola Mantra, Nam Myoho Renge Kyo (The Lotus Sutra).
  • Tijdens de ceremonie: Kan men starten met het afstemmen op elkaars hartsfrequentie, door allereerst in een cirkel zittend om de beurt hardop de eigen naam (IK BEN naam + woonplaats) uit te spreken. Hierdoor ontstaat een krachtig nieuw (draken) leylijnen netwerk op aarde die nog dagen, weken en soms maanden, jaren of uiteindelijk voor eeuwig haar werk zal blijven uit oefenen.
  • Men kiest dan iemand uit de groep om een witte kaars en/of een waxinelichtje aan te steken onder een water verdamper met daarin een paar druppels amandelolie of een andere etherische olie erin.
  • Om de trilling van de energie flink omhoog te werken, is luisteren naar mooie muziek, het gezamenlijk hardop lezen van een paar mooie gebeden, het doen van een meditatie  een voorwaarde. Als de initiatiefnemer voelt dat de energiefrequentie hoog genoeg is, gaat men als volgt te werk:
  • Men besprenkelt de Shiva Lingam beurtelings met water en melk (de Hindoes geloven dat zij hierdoor gezegend worden met goedheid (satthwa) en zij voor altijd goede daden zullen blijven verrichten, ongeacht welke omstandigheid ook). Tijdens deze ceremonie zijn allen afgestemd op deze hogere energie. Om deze zo hoog mogelijk te houden is mijn verzoek altijd om allen afzonderlijk in gedachten of hardop te blijven bidden of aan positieve intenties te blijven denken.
  • Nadat de steen is besprenkeld met water en melk, wordt er weer gezamenlijk hardop gebeden en/of een mantra gezongen.
  • Het Bewustzijn van de Shiva Lingam is NU de Boodschapper geworden. Haar vrouwelijke/mannelijke energie zal uiteindelijk er toe leiden dat Eenwording d.m.v. het in balans brengen van elkaars tegenpolen als Yin Yang en de tegenkrachten als licht en donker, tot stand gebracht zal gaan worden. Dankzij elkaars inwerking versterken zij juist elkaars uitersten, waardoor er meer fysieke kracht, emotionele liefdevolle acceptatie en spirituele verlichting zal ontstaan.
  • Nu is het moment suprême aangebroken dat iedereen naar de toekomst toe in zichzelf een paar wensen gaat te spreken, die men daadwerkelijk uit wenst te laten komen. Enerzijds voor zich persoonlijk, anderzijds wat wenselijk is voor Moeder Aarde en al haar levende wezens.
  • De groep eindigt vervolgens door enige keren als groep uit volle borst en met luide stem OM te klinken. Dit vindt plaats om de Shiva Lingam energie te gronden, waarna het de nieuwe draken leylijnen van Moeder Aarde in kan gaan stromen en van hieruit weer terug kan keren naar al haar bewoners, waar dan ook ter wereld.
  • De Shiva Lingam verbindt dan achtereenvolgens alle aspecten van het Hoger Zelf, terwijl ook liefdevol de verschillen in anderen worden waargenomen en omarmd, als uitingen van de vele gezichten van die ander.
  • Men kan er nog voor kiezen om tot slot tijdens een rondje elkaars ervaringen te uit te wisselen of om met elkaar nog een poosje een kop warme thee te drinken.

www.sterrenpoort.com