Pyriet – beschermende healingsteen

8.00

Afmeting wisselt: ongeveer 4x4x2 cm (lxbrxh)
Wegen ongeveer 60 – 70 gram per stuk

Chakra: 3e en 5e chakra

Dit mineraal werd al intensief gebruikt door de Hopi Indianen als een beschermende steen, maar ook als meditatie- en ceremonieel hulpmiddel.  Pyriet heeft een enorme genezende krachten en bezit pure magie van binnen!

Pyriet

Is een krachtige steen die je leert volharden en door te zetten. Het ijzercomponent sterkt het bloed en de weefsels. Is goed inzetbaar bij huidaandoeningen, waarbij schimmelinfecties en virussen de cellen zijn binnengedrongen. Stimuleert creatieve energie en maakt je daadkrachtig om overvloed in je leven te manifesteren d.m.v. angsten te gaan overwinnen en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Pyriet is een ijzersulfide mineraal dat kristalliseert in de vorm van massa’s, kubisch, stalactieten en botryoidaal. Dit kristal kan als secundair mineraal voorkomen, vaak in combinatie met anderen zoals kwarts, turkoois en lapis lazuli.

Pyriet werd voor het eerst opgetekend door Dioscorades in 50 na Chr. en is genoemd naar het Griekse woord “pyro” dat “vuur”betekent. Deze naam is gekozen vanwege de vonken die ontstaan ​​als men twee stukken pyriet tegen elkaar slaat.

Pyriet heeft veel toepassingen gehad in oude beschavingen.
Pyriet was een veelgebruikt kristal dat tijdens het Griekse en Romeinse rijk werd gedragen. Men heeft amuletten, ringen, medaillons, spelden en oorbellen gevonden die van deze edelsteen zijn gemaakt.

 

5 op voorraad

Beschrijving

 

Extra informatie

Gewicht 60 g
Afmetingen 4 × 4 × 2 cm

Andere suggesties…