Versteend Hout Boomstammetje / Fossiel nr 30 – Madagaskar: 9,5 cm hoog

44.00

Gewicht:   634 gram   Afmeting 4,5 x 7.5 x 9,5 cm (lxbrxh)

Chakra’s: 1e + 6e (derde oog) + 7e

Dit stukje Versteend Houten LeMUria boomstammetje komt uit de grond van Madagaskar. Je ziet haar op de foto staan op een schijf van een versteend houten Palmboom Wortel uit Indonesië.

Zij staan beide in Bewustzijn afgestemd op de Gaia Tree Rassen Moeder Stamboom van ons Oerrijk LeMUria en hebben elkaars Goddelijke Wijsheidsenergie en Klanken overgenomen en vermengd. Ben jij een Oude Wijze Ziel? Dan zal je de energie en klanken innerlijk herkennen vanuit dit Oer Moeder Rijk. Dit ligt vast in je genenbank en zal je extra bezielen en aanraken als je dit geactiveerde en ingewijde Versteende Hout stammetje in je huis hebt staan.

LET OP: NIET IEDER STUK VERSTEEND HOUT IS VERRIJKEND! Let dus goed op waar je versteend hout, kristallen en skulls etc aanschaft, want oh wee…het kan soms ook vervuild zijn door negatieve slangachtige insluipsels. Dit vertel ik je niet om bang te maken, maar wel om je veel leed te besparen én jet te wijzen op het verschil (bewust dus te maken!) tussen wat je in mijn (Maria van der Geest) STERRENPOORT WEBSHOP koopt of ergens anders!

Versteend hout werkt aardend, beschermend en stabiliserend. De zachte energie van deze steen beschermt tegen allerlei negatieve invloeden, schermt af en helpt je veilig en op je plek voelen in het hier en nu. Het is daarom een goede steen om te dragen tijdens het reizen of als je veel last hebt van heimwee.

Het helpt negatieve energie en negatieve emoties zoals angst, boosheid en verdriet afvoeren waardoor je je weerbaarder en sterker voelt. Het werkt kalmerend, maakt geduldig en beschermt tegen overprikkeling. Het werkt ondersteunend en beschermend bij hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid. Het vermindert incarnatieproblemen en ondersteunt bij problemen waarvan de oorzaak in een vorig leven ligt. Fysiek heeft versteend hout een positieve werking op het skelet, de botten (en osteoporose), de rug, ADHD en hyperactiviteit.

Meer INFO vind je linksonder deze webpagina

1 op voorraad

Beschrijving

Versteend hout is eigenlijk fossiel hout, van miljoenen jaren oud. Na afsterven van een boom zijn de vorm en structuur van de houtcellen omgezet in kwarts, meestal chalcedoon, jaspis en opaal.

Versteend hout heeft nog vaak de kleuren van hout, als diverse tinten geel, oranje, rood, bruin en zwart. Toch komen er ook andere kleuren voor, zoals groen, blauw, paars en roze.

Er zijn prachtige stukken versteend hout met holtes waarin amethist of andere kwartskristallen zijn gegroeid. En soms zijn de scheuren of gaten gevuld met opaal. Dit wordt dan houtopaal genoemd.

Versteend hout kan zowel in tropische, subtropische als in gematigde gebieden voorkomen. Het meest geliefd zijn de stukken versteend hout uit Arizona en Madagaskar, vanwege hun prachtige kleuren en duidelijk herkenbare houtstructuur.

Het fossiel wordt ook wel houtsteen of verkiezeld hout genoemd. Soms is het vernoemd naar de houtstructuur, zoals peanutwood of palmhout.

Versteend hout komt overal ter wereld voor, niet zelden in de vorm van complete versteende wouden, bv. Arizona, Indonesië, maar enkele van mijn ‘versteend hout’ stukken in de Sterrenpoort komen rechtstreeks uit de binnenaarde downunder Australië.

Versteend hout ontstaat doordat bomen eeuwen en eeuwen geleden bedolven zijn geraakt onder modder, zand, klei of lava. Die deklaag voorkomt dat er zuurstof bij het hout komt, waardoor de bomen niet wegrotten. Vervolgens wordt in een proces dat miljoenen jaren duurt, elke houtcel wordt vervangen door siliciumdioxide.

De vorm van de cellen blijft bewaard. Versteend hout blijft dan ook goed te herkennen als hout. Details als jaarringen, schors textuur, houtwormen, insecten, bliksemslag plekken of vraatsporen zijn goed zichtbaar.

De oudste religies beschouwden vreemd gevormde of gekleurde stenen als goddelijk. Dat gold ook voor de inheemse volkeren van Amerika. Hout van steen was natuurlijk helemaal speciaal.

Zo is in Arizona een brok versteend hout gevonden dat als schrijn van een Hopi-god is gebruikt. In deze streken zijn meer voorwerpen van versteend hout gevonden, soms met veren of kralen versierd. Die stukken versteend hout hebben ongetwijfeld een rituele betekenis. Er lijken meerdere goden mee geëerd te zijn.

Versteende wouden zijn op veel plaatsen ter wereld gevonden en te bezoeken. Het zijn nationale parken, met een streng verbod om stenen of andere vondsten mee te nemen.

Bron: www.semoea.nl

Andere suggesties…