Smaragd krsitallen getrommeld

7.00

Afmeting: ongeveer 1 cm 

Chakra’s: ALLEN met name 4e en 6e

Smaragd wordt doorlopend ingestraald en onderhouden vanuit de Kristallijnen Blauw-Groene Moeder Maria Bron. Hiervoor is zij als Tweelingstraal verbonden aan de Aartsengel Raphaëla. Smaragd staat bekend als Wonderdoener & Koninklijke steen dienend onder de 5e LeMUria Straal van de Regenboog.

  • Mummies uit het oude Egypte hadden vaak een smaragd in hun mond om na de dood te kunnen herrijzen
  • Smaragd werd in het oude Egypte geassocieerd met het water van de Nijl

Smaragd is afgeleid van Latijn smaragdus of aan het Grieks woord smaragein (‘donderen, onweren’) als een ‘bliksemende steen’ of ‘dondersteen’ of afgeleid zijn uit Arabische woord achmardi (‘groenachtig’) of Hebreeuws bâréket (‘schitterende steen’).

De rune die bij de smaragd hoort, is de runeB Bjarkan.
De B (Bjarkan = berk, moedergodin) staat voor vrouwelijke en vloeiende eigenschappen. Smaragd is symbool van de Oermoeder, Moeder Natuur. Smaragd helpt je te verbinden met Moeder Aarde en haar vermogen tot regeneratie.

Bron: www.semoea.nl

Bron: www.semoea.nl

Smaragd is net als Aquamarijn een variant van het mineraal beril (of beryl) en beschikt met name over snel regenererende  eigenschappen:

Smaragd heeft een sterk kalmerende werking, zowel geestelijk als lichamelijk en brengt alle chakra’s mooi op één lijn! Aquamarijn maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk.

Smaragd helpt je in de flow te komen en in het moment leven. Zij bevordert communicatie en overdracht van wijsheid en het goed verwoorden van je creatieve ideeën. Ze ondersteunt je energie bij het spreken in het openbaar of bij het voor de klas staan. Het is een goede zak skull om te dragen als zaken afgerond moeten worden of als je moeite hebt om een gesprek met iemand aan te gaan, waarin je best een moeilijk boodschap wil gaan overbrengen. Ze zal je rustiger maken om meer in balans te komen en spiritueel te kunnen doorgroeien.

Smaragd heeft net als Aquamarijn, een bijzonder krachtige en positieve werking op de gezondheid van de mens.  Ze dankt haar kleur aan spoorelementen van lithium, calcium en fluor.

5 op voorraad

Andere suggesties…