Versteend Hout 6 = Zeldzaam Gewijd Fossiel Hout – Uluru Rock Australië

96.59

Gewicht:  743 gr  Afmetingen: 15x12x3 cm (lxbrxh)

Chakra’s: 1e + 6e (derde oog)

Dit brok Versteende Hout is afkomstig van een boom, die ooit waar nu Australië ligt, heeft gestaan. Dit massieve fossiel hout heeft jaren samen met nog 15 andere stukken versteend hout, onder mijn behandeltafel in de Sterrenpoort gelegen, rondom een Versteend Hout schijf uit Madagaskar van een doorsnede van ruim een halve meter. 

Deze Healing SteenCirkel staat op haar beurt weer tussen 2 Versteend Houten Skulls uit Indonesië, die over de 35 kilogram wegen.

Met elkaar verstevigden zij de verbinding met de Schelp – LeMUria – MoederBron downunder de Uluru Rock.

Wil jij een rechtstreekse verbinding met het OerMoeder Bewustzijn dat nog altijd opgeslagen ligt in dit schitterend glanzende stuk Versteend Hout, waarin alle Oer herinneringen liggen gebundeld en opgeslagen van uit de Gouden OerTijd van LeMUria van vóór haar Ondergang? Dan krijg je nu de kans om een heel bijzonder én voor mij Heilig Deel van mij over te nemen.
Ik reken symbolisch € 0,13 per gram!

Versteend hout werkt aardend, beschermend en stabiliserend. De zachte energie van deze steen beschermt tegen allerlei negatieve invloeden, schermt af en helpt je veilig en op je plek voelen in het hier en nu. Het is daarom een goede steen om te dragen tijdens het reizen of als je veel last hebt van heimwee. Het helpt negatieve energie en negatieve emoties zoals angst, boosheid en verdriet afvoeren waardoor je je weerbaarder en sterker voelt. Het werkt kalmerend, maakt geduldig en beschermt tegen overprikkeling. Het werkt ondersteunend en beschermend bij hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid. Het vermindert incarnatieproblemen en ondersteunt bij problemen waarvan de oorzaak in een vorig leven ligt. Fysiek heeft versteend hout een positieve werking op het skelet, de botten (en osteoporose), de rug, ADHD en hyperactiviteit.

Meer INFO vind je links onderaan deze website.

1 op voorraad

Beschrijving

Versteend hout is eigenlijk fossiel hout, van miljoenen jaren oud. Na afsterven van een boom zijn de vorm en structuur van de houtcellen omgezet in kwarts, meestal chalcedoon, jaspis en opaal.

Versteend hout heeft nog vaak de kleuren van hout, als diverse tinten geel, oranje, rood, bruin en zwart. Toch komen er ook andere kleuren voor, zoals groen, blauw, paars en roze.

Er zijn prachtige stukken versteend hout met holtes waarin amethist of andere kwartskristallen zijn gegroeid. En soms zijn de scheuren of gaten gevuld met opaal. Dit wordt dan houtopaal genoemd.

Versteend hout kan zowel in tropische, subtropische als in gematigde gebieden voorkomen. Het meest geliefd zijn de stukken versteend hout uit Arizona en Madagaskar, vanwege hun prachtige kleuren en duidelijk herkenbare houtstructuur.

Het fossiel wordt ook wel houtsteen of verkiezeld hout genoemd. Soms is het vernoemd naar de houtstructuur, zoals peanutwood of palmhout.

Versteend hout komt overal ter wereld voor, niet zelden in de vorm van complete versteende wouden, bv. Arizona, Indonesië, maar mijn versteend hout in de Sterrenpoort komt uit de binnenaarde downunder Australië.

Versteend hout ontstaat doordat bomen eeuwen en eeuwen geleden bedolven zijn geraakt onder modder, zand, klei of lava. Die deklaag voorkomt dat er zuurstof bij het hout komt, waardoor de bomen niet wegrotten. Vervolgens wordt in een proces dat miljoenen jaren duurt, elke houtcel wordt vervangen door siliciumdioxide.

De vorm van de cellen blijft bewaard. Versteend hout blijft dan ook goed te herkennen als hout. Details als jaarringen, schors textuur, houtwormen, insecten, bliksemslag plekken of vraatsporen zijn goed zichtbaar.

De oudste religies beschouwden vreemd gevormde of gekleurde stenen als goddelijk. Dat gold ook voor de inheemse volkeren van Amerika. Hout van steen was natuurlijk helemaal speciaal.

Zo is in Arizona een brok versteend hout gevonden dat als schrijn van een Hopi-god is gebruikt. In deze streken zijn meer voorwerpen van versteend hout gevonden, soms met veren of kralen versierd. Die stukken versteend hout hebben ongetwijfeld een rituele betekenis. Er lijken meerdere goden mee geëerd te zijn.

Versteende wouden zijn op veel plaatsen ter wereld gevonden en te bezoeken. Het zijn nationale parken, met een streng verbod om stenen of andere vondsten mee te nemen.

Bron: www.semoea.nl

Extra informatie

Gewicht 743 g
Afmetingen 15 × 12 × 3 cm

Andere suggesties…