Aanbieding!

Speksteen Olifanten God Ganesh Nr 2

55.00

Afmetingen: 4.7 x 8.5 x 12 cm (lxbrxh)  gewicht 371 gram

Chakra’s: 6e, 7e, 8e

Ganesha is de zoon van de godin Parvati en Shiva, een van de belangrijkste en meest aanbeden goden. Ganesha is de Hindoeïstische god van wijsheid en kennis. Hij wordt ook wel Ganesh of Ganapati Tantra genoemd en staat bekend als de hindoe olifant god. Ganesha is liefdevol, vriendelijk en beleefd. Niet zo vreemd dat in het Hindoeïsme dit vaak de eerste god is tot wie gebeden wordt! Maar waarom heeft hij een olifantenkop en waarom rijdt hij op een rat? Lees hierover meer links onderaan deze pagina

Ganesh Betekenis

Veel Hindoes bidden tot Ganesha wanneer ze aan iets nieuws beginnen, zoals een nieuwe baan, het starten van een bedrijf of wanneer ze gaan verhuizen. De god zou hindernissen weg kunnen nemen en je helpen deze te overwinnen. Ook zou Ganesha je beschermen wanneer je op reis gaat. Je ziet de olifantengod dan ook vaak bij de ingang van huizen, langs de kant van de weg en op T-splitsingen.

Deze Ganesha is gevormd uit Speksteen en heeft een krachtige, maar vooral magische geneeskrachtige werking en kan met name worden gebruikt bij talloze vormen van huidproblematiek zoals: een rode huid, jeukende plekken, overmatige transpiratie, tegen gaan van verouderingsverschijnselen, maar ook om toekomstige huidproblemen te voorkomen.

Speksteen i.c.m. Ganesha versterkt kunstzinnige uitingsvormen en creativiteit. Dit wordt veroorzaakt doordat hij jou zal helpen om dieper te leren GRONDEN door je mee te nemen naar de schelpengrotten en daar uit te lijnen tussen Hemel en Aarde, waarna ze letterlijk samen met jou een leidraad zal vormen vanuit de LeMUria Schelp-Elf Moeder Schelpenbron voor het ontvangen van de hogere Wijsheid.

Meer kan je over het ‘Schelpenbewustzijn’ terugvinden op dit Blog, door rechts bovenaan in het zoekvenster (loepje) dit woord te typen.

Speksteen – soms steatiet genoemd – werd al sinds 4000 v.C. gebruikt als snijwerk, omdat de zachte steen zich zo gemakkelijk laat bewerken. Met name de vredespijpen van de Indianen waren bijna altijd van speksteen gemaakt. Sinds de oudheid gaat het verhaal dat speksteenpoeder dat tot pasta werd verwerkt en verjongend inwerkt op de huid.

Hildegard von Bingen beschreef dit verjongende effect op de huid uitvoerig. Zij was een opmerkelijke vrouw die leefde in de middeleeuwen van 1098-1179. Als non in de orde van Benedictus was zij de eerste Duitse vrouwelijke arts van betekenis. Zij genas mensen met o.a. Speksteen maar ook vele andere metalen, edelstenen, kruiden, gebed en handoplegging.

Speksteen bestaat grotendeels uit kalk en is dus rijk aan magnesium. Zij is beschermend, kalmerend en zet zaken in beweging, maar leert je ook hoe om te gaan met veranderingen.

Speksteen is een heel zachte steen en kan beter niet in aanraking komen met water.

1 op voorraad

Beschrijving

Ganesha (ook wel Ganesh, Ganapati Tantra, Ekadanta of Vinayaka) is in het pantheon van het hindoeïsme de deva met het olifantenhoofd. Hij is de god van kennis en wijsheid, neemt hindernissen weg en is de beschermheilige van reizigers. Wikipedia

Ganesh Chaturthi is een feest in augustus of september waarop de geboorte van de god wordt gevierd. Op de eerste dag wordt een nieuw beeld van Ganesha gekochten thuis op een altaar gezet. Om de kracht van de god in het beeld te laten overgaan worden offergaven als bloemen, zoetigheden en bepaalde gerechten gedaan. Tijdens het feest, dat wel tien dagen kan duren, blijft het beeld op het altaar staan. Op de laatste dag gooien de gezinnen het beeld in het water van de dichtstbijzijnde rivier, meer of zee.

Betekenis Ganesha die op een Muis of Rat rijdt

Olifanten bang voor muizen? Ganesha niet! Het voertuig van deze indische olifant god is een muis of een rat, genaamd Mashika. Het ziet er misschien komisch uit, maar het staat toch ergens voor. Volgens sommigen is de muis of rat waar hij op rijdt het symbool van het knagende ego. Als je het zo bekijkt, betekent het dus iets als het gezonde verstand de baas laten zijn over het ego. Ganesha is immers ook niet op zijn olifanten achterhoofd gevallen!

Het Ganesha Verhaal

Het verhaal van Ganesha omschrijft dat zijn moeder Parvati hem uit het stof van haar eigen lichaam heeft gemaakt. Ze besloot hem leven in te blazen en te vragen haar te beschermen. Zij vertelde Ganesha dat hij de poort moest bewaken, omdat haar man Shiva weg was van huis. De kleine Ganesha mocht geen enkele vreemdeling binnen laten. “Als het moet, gebruik je geweld”, had ze tegen hem gezegd. Toen Shiva eindelijk aan de poort verscheen, herkenden hij en zoon Ganesha elkaar niet. De trouwe olifant god liet hem zijn eigen huis niet binnen, waardoor Shiva uit woede zijn zoon onthoofdde. Parvati zag dit en gaf haar man het bevel om hun zoon een nieuw hoofd te geven. Shiva kwam vervolgens terug met een olifantenhoofd om Ganesha nieuw leven in te blazen.

De Olifant God Ganesha kan je helpen bij: 

Naast dat Ganesha je kan helpen om obstakels te overwinnen en te verwijderen van je pad, staat hij er ook om bekend jou succes en geluk te brengen. Hij zou je kunnen helpen bij het ‘ja’ zeggen tegen de wensen uit jouw hart en te doen wat jij leuk vindt. Bij het starten van een nieuw project of bedrijf zou hij je kunnen helpen deze tot een succesvol einde te brengen!

Dansende Ganesha Beeld Betekenis

Dansen is spiritueel gezien een belangrijke bezigheid. In de Hindoe cultuur staat het voor de eeuwigdurende cyclus van creatie en vernieling. Volgens de legende vermaakte Ganesha zijn ouders regelmatig door op een instrument te spelen of te dansen. Om deze reden zie je ook wel eens een beeld van de olifantengod voorbij swingen!

Ganesha Betekenis Dikke Buik

Ganesha wordt vaak afgebeeld met een dikke buik. De symboliek hierachter is dat de dikke blote buik staat voor de kosmos, voor alle zeven koninkrijken hierboven, hieronder en de zeven oceanen. Wanneer zich hier een slang omheen wikkelt, houdt deze de kosmische energie in de buik van Ganesh samen. Andere verhalen vertellen dat zijn dikke buik staat voor vrijgevigheid en acceptatie.

Ganesha Betekenis Symbolen

Naast deze dikke buik valt er nog meer te vertellen over de symboliek van Ganesha. Hij kan met verschillende symbolen verschijnen:

  • Ohm teken
  • Geheven hand
  • Hand met de palm naar boven
  • Afgebroken slagtand
  • Aks of bijl
  • Lasso of touw
  • Zoetigheid
  • Kroon
  • Lotusbloem

Ohm teken

Tussen zijn ogen en boven zijn slurf bevindt zich het Ohm teken. Dit is de klank waaruit het heelal is ontstaan. Het wordt vaak gebruikt tijdens meditaties en zou je laten ervaren hoe krachtig de kosmos is.

Geheven hand

De geheven hand van Ganesha laat bescherming zien. Hij zegt hier iets als: “Wees niet bang, ik ben met je.” Deze zegenende pose laat zien dat de wijze god altijd zijn toegewijden zegent.

Palm naar boven

Zijn hand linksonder is meestal geopend met de palm naar boven. Dit wijst op het eindeloze geven en zou een uitnodiging zijn om te buigen voor de kennis dat alles ooit weer terug zal keren naar waar het vandaan kwam.

Afgebroken slagtand

De afgebroken slagtand heeft de boodschap al het goede in ons moeten bewaren en afstand moeten nemen van het slechte. Het staat ook voor wijsheid en emotie, waarbij de gebroken linker slagtand betekent dat je wijsheid de baas moet laten zijn over emoties.

Aks of bijl

Vaak houdt Ganesh in zijn hand rechtsboven een bijl of aks. Dit is het wapen dat wordt gebruikt om alle bindingen los te maken. Dit zou je een beetje kunnen vergelijken met Aartsengel Michael(a), die negatieve banden doorsnijdt met zijn/haar zwaard.

Lasso of touw

Het touw of de lasso van de god staat symbool voor het controleren van de geest.

Zoetigheid

Ganesha houdt van lekker eten en wordt daarom ook wel een echte zoetekauw genoemd. Soms wordt hij afgebeeld met een bakje zoetigheid, meestal een schaal met Laddus. Deze zoete snack symboliseert de zoete beloning die je ontvangt voor het bereizen van het pad van verlichting en laat tegelijkertijd ook de rijkdom, welvaart en spirituele kennis die Ganesh zijn toegewijden schenkt.

Kroon

De rijkelijk versierde kroon op het hoofd symboliseert het goddelijke. Achter deze kroon zie je een krans van vuur (agni), deze staat voor de cyclus van vernietiging en herboren worden.

Lotusbloem

De Lotusbloem groeit naar het lichte oppervlak vanuit een duistere en onreine moerassige bodem. Het openen van de lotusbloem symboliseert reinheid, puurheid een staat van verlichting en de expansie van de ziel.

Komt van: www.spiru.nl

Andere suggesties…