Abhaya Mudra van Onbevreesdheid – Hanger verzilverd

19.00

Afmeting: 9.5 x 8 x 15 cm (brxdxh)

Chakra’s: Allen

Abhaya Mudra hand positie Symboliek hanger: Het abhaya-gebaar laat de Boeddha zien met zijn rechterhand omhoog, met de palm naar buiten en de vingers omhoog gericht, terwijl de linkerarm zich naast het lichaam bevindt. De Boeddha kan zowel staan als zitten. De mudra is het gebaar van onbevreesdheid. Deze laat het stadium zien van Boeddha’s leven direct na het bereiken van Verlichting.

Met het woord Mudra wordt bedoeld een symbolische houding van de hand. Deze houdingen van de handen, de Mudra’s, zien we bij de Boeddhabeelden en hebben allemaal een eigen benaming en uitleg.

Lees meer over de Mudra’s van de 5 Dhyani Boeddha’s in mijn artikel:

Op Weg naar Kwan Yin Boeddha-schap & 5 Dhyani Boeddha Godinnen Mantra

1 op voorraad

Beschrijving

Boeddha

Ze straalt permanent uit dat ze voor je zal zorgen, dat je rust moet nemen, dat er voor elk probleem een oplossing bestaat.

Als je deze Boeddha aankijkt met haar rustige glimlach en oneindige liefde, dan besef je dat wij ons veel te vaak overmatig druk maken.

Te veel stress? Plaats deze Boeddha dan in je buurt, pak haar regelmatig vast, kijk in haar ogen en geniet van haar alles doordringbare uitstraling.

Zij vormt tevens een ankerpunt in je omgeving als een Boeddha-Poort tussen Hemel en Moeder Aarde, waar doorheen dankzij haar rustige uitstraling, heel veel zielen ook de weg terug zullen vinden naar het Licht!

Andere suggesties…