15 augustus Maria Hemelvaart – Maria Ten Hemelopneming

Lieve Maria Vereerder,

Hierbij een bericht over de betekenis van Maria Hemelvaart of zoals het meestal wordt genoemd: Maria Ten Hemelopneming. Daarbij wordt herdacht dat Maria, de Moeder van Jezus, aan het einde van haar aardse leven door God in de hemel werd opgenomen. De verering van Maria als Moeder van God is in het Westerse Christendom alleen maar toegenomen. 

“Er verscheen een groot teken aan
 de hemel: een vrouw, bekleed met
 de zon, de maan onder haar voeten,
 en op haar hoofd een kroon van
 twaalf sterren”.


15 augustus – Maria Hemelvaart – geldt nog altijd voor de Katholieke Kerk over heel de wereld als de belangrijkste Maria feestdag van het jaar. Maria wordt door hen als de belangrijkste Heilige beschouwd. Nergens ter wereld staan er zoveel Maria Kapellen als in Limburg en het Oost-Brabant.

Op 15 augustus gaat een periode van 30 dagen van start met meerdere Mariafeesten:

  • 22 augustus Maria Koningin
  • 8 september Maria Geboorte
  • 12 september Naam van de Heilige Maagd Maria

Maria heeft in hart van velen een bijzondere plaats ingenomen.
Zij vertegenwoordigt als ingewijde de Goddelijke Moeder en schenkt ons Onvoorwaardelijke Liefde, Vruchtbaarheid, Rust, Wijsheid, Compassie, Geborgenheid. Hierdoor is zij voor velen een warme LeMUria Moeder én hartsvriendin tegelijk, iemand die je altijd zal helpt en bijstaat als je haar hulp aanroept. Doe dit zo vaak als je zelf wenst. Van pasgeborene tot stokoude mensen!

MARIA

De naam Maria zou meer dan 60 betekenissen hebben, omdat het woord oorspronkelijk zonder klinkers werd geschreven. In de Middeleeuwen is men de naam Maria gaan verbinden met het Latijnse “Mare”  dat Zee betekent  en”Stella Maris” als Ster der Zee. Vandaar dat Moeder Maria tijdens processies vaak op een blauw kleed wordt rondgedragen.

Maria of Maryam is volgens het Nieuwe Testament en de Koran de moeder van Jezus Christus. Ze wordt ook wel de Maagd Maria of Moeder van God genoemd.

Maria’s ouders zijn volgens de christelijke traditie Joachim en Anna, volgens de Koran is haar vader Imraan. Maria had zich verloofd met de timmerman Jozef, toen zij van de engel Gabriël te horen kreeg dat zij zou bevallen van Jezus Christus. Volgens de christelijke traditie was er sprake van een onbevlekte ontvangenis. Binnen de Katholieke en Orthodoxe liturgie gaat men er van uit dat Maria altijd maagd is gebleven, maar volgens het Protestantisme heeft Maria na de geboorte van Jezus nog meer kinderen gekregen.  Ook in de Koran wordt in twee soera’s over Maria verteld, namelijk in de soera Het geslacht van Imraan en de soera Maryam.


‘Kroedwusj’ 7 kruidenboeket ter ere van Maria Hemelvaart

In Limburg wordt Maria Hemelvaart veelal gevierd met het zegenen van de zogeheten ‘Kroedwusj’: een boeket met veldkruiden. Het kruidenboeket bestaat uit een samenstelling van zeven verschillende kruiden, bloemen en granen:

  • twee graansoorten (tarwe en rogge)
  • twee kruiden met geneeskrachtige werking (duizendblad en boerenwormkruid)
  • twee kruiden die het onweer kunnen weren (alsem en koninginnenkruid)
  • en walnotenblad.

Volgens oude tradities zijn deze zeven kruiden met name ook in het graf van Moeder Maria te gevonden.

Het kruidenboeket wordt dan gezegend en beschermd tegen allerlei soorten onheil, zoals blikseminslag. De boeketten werden vroeger samengebonden met een lint van zeven el lang en opgehangen boven huis- en staldeuren. Bij onheil werden een paar takjes in het haardvuur geworpen.

Middelste is mijn 3e Gewijde Noveen Kaars aan de Uluru Rock door Moeder Maria – Kwan Yin – Maria Magdalena 

Ter ere van deze Mariafeestdag heb ik een 3e LeMUria kaars mogen maken en samen met de Maria’s & Kwan Yin ingewijd vanuit het LeMUria Uluru Rock Domein. Wie deze kaars in huis haalt en geregeld brandt, zal een gezuiverde woon- of werkomgeving creëren. Kijk in mijn Webshop in de Categorie Gewijde Maria Kristallen voor de overige info.


Maria Ten Hemelopneming

In vele plaatsen worden de Maria feestdagen zowel buiten als binnen gevierd door het lopen van een processie en/of een Heilige Mis. Een paar belangrijke Moeder Maria plaatsen zijn:


Maria Kapel in Keins bij Schagen

In het Alphen aan den Rijn wordt dit feest op middeleeuwse wijze gevierd met een Mariaprocessie. Er wordt een Madonna, een Maria met kindje Jezus, meegedragen. Deze Madonna is gesneden door de beeldsnijder Joop van Esch. Als voorbeeld diende een Madonnabeeld uit 1270 na Chr. uit de collectie heiligenbeelden van het Rijksmuseum Catharijne Convent in Utrecht.

Meer info?


www.sterrenpoort.com
www.aardehealing.com 
www.moedermaria.nl   Hierop heb ik weer 2 nieuwe Leeuwinnen Poortdag 8-8 Opnames van Pia Brand mogen plaatsen.

DANK DANK DANK

Wil jij ook een bijdrage leveren aan mijn www.moedermaria.nl website, gewijd aan de Goddelijke Moeder?
Stuur jouw bijdrage dan naar Maria@sterrenpoort.com