Zilver & de ‘Alchemie van de 7 Heilige Metalen’ + MP3 Uitnodiging Volle Manen

Lieve LeMUriaan,

Vooraf eerst een ingesproken Uitnodiging voor de Volle Maan LichtCirkels door Kwan Yin. Ik hoop jullie aanstaande 28 maart tussen 20-21 uur weer te ontmoeten ergens in de Geest.
Luister in stilte a.u.b. én met een geopend HART naar de MP3 10.23 min: 


Deze gewijde Boeddha Beeldjes van wit Seleniet Albast

zijn te koop in mijn LeMUria Healing Webshop in categorie 3a

 

Hier volgt het langste bericht èver op dit blog 😍. Lees het a.u.b. op mijn website door op Bovenstaande titel te klikken i.v.m. meegezonden Coderingen.

Het artikel dat hieronder volgt heb ik reeds enkele jaren geleden samengesteld n.a.v. 3 bronnen op internet over de  ‘Alchemie van de 7 Heilige Metalen’. Deze Licht Metalen spelen een belangrijke voedende rol in ons mens-Zijn en bepaalt mede ons uiterlijk, ons karakter, onze gedragingen én hoe we tegen elkaar aan kijken.

Ik heb dit artikel nog niet eerder gepubliceerd, want er ontbrak nog immer iets dat me tegenhield, maar nu de Zilveren Moeder Maan Straal weer volledig terug is gekeerd met haar Blauwdruk in het Heilige Moeder Hart van LeMUria én we nu allen samen op weg zijn naar Pasen en Pinksteren 2021, voelde ik ‘NU IS HET TIJD’ om het extra onder jullie aandacht te brengen.


Aartsengel Metatrona

Het bevat zoveel essentiële Bron informatie over de 7 meest heilige metalen op Moeder Aarde, waar wij allen uit opgebouwd zijn én dagelijks door gevoed worden, dat het onmiskenbaar een diepe Kosmische Healing teweeg zal gaan brengen als je het aandachtig leest én goed tot je door laat dringen wat dit allemaal niet teweeg brengt in een mens. De gezamenlijke actie van de 7 metalen bepaalt namelijk  volledig ons handelen, ons denken en ons voelen. Deze metalen vertegenwoordigen zowel stoffelijke als geestelijke activiteiten en zullen moeten transfigureren, zich omzetten als onderdeel van de spirituele omzetting van de mens, afhankelijk van de spirituele taak die we dit leven hebben meegenomen. Dit gebeurt door een sterke zielsinstraling:

Nu het Christus-Christina Bewustzijn LeMUria veld van éénheid steeds krachtiger wordt en op magische wijze op weg naar Pinksteren een omzetting in ons Zielelichaam zal laten plaatsvinden vanuit het MoederHart van LeMUria, zal het op kwikzilveren wijze al jouw chakra’s beroeren en omzetten vanuit het LeMUria ULURU ROCK Domein. Water moet stromen en daarom vraag ik je GO WITH THE FLOW, blijf dicht bij jezelf, blijf stabiel en verbind je niet met vrijkomende kritieken of emoties in de 3-dimensionale wereld.

Bestel HIER ruim op tijd jouw Volle Maan LichtCirkel Tickets samen met de begeleidende MP3 14)  BeZielende Meditatie: Het Zuiverende Licht van Boeddha Godin Vajrasattva – Kwan Yin, 42,31 min voor de Volle Maan Kwan Yin van 28 maart 2021.

Zilver glanzende Seleniet Drakinnente koop in mijn Webshop
Verbonden aan Maandrakin & Moeder Maria

ALCHEMIE van de Metalen

De kennis omtrent de metalen is een volksoverlevering vanuit het zeer oude Atlantis Tijdperk. Doordat de mens zijn verbinding met de Natuur is kwijtgeraakt, is veel van deze oude wijsheid verloren gegaan. Deze wetenschap was in het bezit van oude wijsgeren, alchemisten, gnostici en grote geneesheren, zoals Hippocrates en Paracelsus. Het Koning-priesterschap is ontheiligd door ontstane ego-eigenbelangen en bezitsdrang. Uit deze massale kanteling van Geest naar Materie is de degeneratie van de mens, van zijn organisme, van zijn metalen ontstaan. We missen letterlijk het contact met de vier natuurrijken, de wisselwerking tussen mens en natuur. Door toevoeging van chemische middelen aan onze voeding, onnatuurlijke verpakkingsmaterialen en andere onnatuurlijke uitvindingen wordt deze wisselwerking tussen mens en natuur nog verder gedwarsboomd. Verlaagde trillingen komen voor bij té materiële ingestelde mensen en brengen verhardingsziekten en verkalkingen met zich mee. Volgens Paracelsus lijden mensen onder koude en vochtigheid. Dit noemt hij eenn verlaagde trillingsziekte en zij die lijden onder droogte en hitte, aan een verhoogde trillingsziekte als kankercellen. Hierin herkennen we de 4 elementen: koude-lucht, droogte-aarde, vochtigheid-water, hitte-vuur. Elk van de hierna beschreven 7 metalen staan in contact met één van de 4 elementen en het ziektebeeld kan een herkenning vormen voor de afwijking binnen een bepaald metaal. Oorspronkelijk bestond er voor ieder ziektebeeld een afzonderlijke remedie.

Het gehele menselijke leven, het menselijk lichaam en de reacties van de mens vormen één grote weergave van de invloed van de kosmos.

Metalen behoren tot onze planeten sfeer, het sterrenrijk, dat zijn elektromagnetische kracht naar de aarde toe straalt, waarna door stolling de metalen in onze Moeder Aarde planeet zijn ontstaan. Zo ook alle overige natuurproducten bij de mens. De 4 natuurrijken op aarde zijn: mensen, dieren, planten en mineralen. Deze zijn nauw verwant en staan daarom in relatie tot elkaar en vullen elkaar aan.

Alle ontdekkingen en het gebruik van de metalen gaan samen met een fase van ontwikkeling van de mensheid. Tegelijk met de ontwikkeling van onze menselijke beschaving loopt het ontdekken van ons planetenstelsel.

Elk metaal heeft zijn afzonderlijke trilling en de mens die fijn besnaard is wordt beïnvloed door deze trillingen. De gezamenlijke metaaltrillingen zorgen voor een gezondheidstoestand dan wel ziekteverschijnsel. Eigenlijk bestaat ons lichaam dus uit één chemisch laboratorium.

De zeven metalen, uitgestraald en uitgezonden door de 7 verschillende planeten, zijn in het gedragspatroon (zowel innerlijk als uiterlijk) van de mensen terug te vinden. Echter hun octaven hebben een uitwerking in de onzichtbare levenssfeer.

De 7 planeten met hun metalen zijn:

  • Venus – koper – nieren + genitale systeem
  • Mars – ijzer – gal
  • Maan – zilver – hersenen + genitale systeem
  • Saturnus – lood- milt
  • Mercurius – kwik(zilver) – longen + hart
  • Jupiter – tin – lever
  • Zon – goud – hart

Bij iedere indruk die een mens opdoet spelen de daden van geestelijke natuurwezens een belangrijke rol via onze zintuigen, welke via geur, reuk, klank, smaak, blik, gevoel en overige tastzintuigen door ons ontvangen worden. Daar we continue op Moeder Aarde doorweven en omgeven worden door dienaren die verbonden zijn aan goede en duistere, vanuit de hoge en lage hiërarchieën, staan we dus de hele dag en nacht soms onder de al te dominante invloeden van de elementen aarde-lucht-water-vuur. We kennen allemaal wel de natuurwezentjes uit allerhande sprookjes en mythische verhalen. Hier spreekt men over:

  • gnomen, kabouters of aardmannetjes
  • undinen of waternimfen
  • sylfen of elfen, de luchtwezens
  • salamanders en vuurwezens

Deze geestelijke astrale wezens hebben behoorlijk wat invloed op onze ontwikkeling, vooral omdat ze ook in onze orgaansystemen werkzaam zijn en dan minder prettige invloed uit kunnen oefenen.

Elementwezens drukken ook een bijzondere stempel op ons, voelen, willen en denken. Afhankelijk van onze IK-kracht zal zich dit tot uiting komen in positieve of negatieve zin. Door negatieve opwellingen en verleidingen te leren beheersen, kan men deze ‘naargeestige invloeden’ ombuigen door ze met positieve gedachten te leren voeden, waardoor de mens deze wezens op een hoger ontwikkelingsplan brengt. In plaats van tegenwerking worden het dan juist daadkrachtige helpers voor ons, zowel op persoonlijk (verbonden aan ons lagere zelf) als op zielsniveau (verbonden aan ons hogere zelf).

Tijd voor een voorbeeld: Een begeerte-natuurwezen kan bijvoorbeeld sterk op jouw smaakorganen in willen werken om je te verleiden een stuk taart, drank, sigaretten of wat dan ook te kopen of te eten! Alles bewust met mate leren kopen of eten is dan de enige manier om het nog negatief laag bewuste begeertewezen een halt toe te gaan roepen.
Een ander begeertewezen die onder mensen nog al vaak vervelende impulsen veroorzaakt zijn de al te kooplustige begeertewezens. We kennen ze denk ik allemaal wel: onze soms te koopgrage impulsieve aankopen, die we dan na een poosje in gebruik te hebben gehad, nauwelijks meer aankijken of nauwelijks echt nodig bleken te hebben gehad. Een krachtige aanpak is dan dagelijks nodig om ook deze natuurwezens een halt toe te roepen.

Hoe kan je de verleiding leren weerstaan? Door je gericht af te vragen iedere dag ‘wat was wel een goede aankoop en wat niet’? Door je achtereen volgens tot hen te wenden kan je hen leren dat je dit niet prettig vindt en dat het je teveel gezondheid of geld kost, waar je ook heel andere dingen mee had kunnen doen die een mens op langere termijn veel zinvoller waren geweest.
Stel je daarna een haalbaar doel voor ogen en vraag of deze natuurwezens jou hierbij willen gaan steunen om dit doel te realiseren.

De gezamenlijke actie van de 7 metalen bepaalt ons handelen, ons denken en ons voelen. Deze metalen vertegenwoordigen zowel stoffelijke als geestelijke activiteiten en zullen moeten transfigureren, zich omzetten als onderdeel van de spirituele omzetting van de mens, afhankelijk van de spirituele taak die we dit leven hebben meegenomen. Dit gebeurt door een sterke zielsinstraling:

  • Het ijzer zal doorzettingsvermogen bevorderen.
  • Het koper brengt spirituele ontvankelijkheid.
  • Het zilver weerkaatst de zielenbeelden.
  • Het lood zorgt voor gerichtheid.
  • Het kwik roept een spirituele intelligentie op.
  • Het tin verfijnt de mens op etherisch niveau.
  • Het goud staat voor koninklijk: hart van goud, edele inborst met weloverwogen woordkeus

De planeten hebben echter ook allen een degenererende kracht. Dit zijn de tegenkrachten in ons leven en worden geconcentreerd in de 7 (oer) hoofdzonden:

  • Bij ijzer is DRIFT de oerzonde.
  • Bij koper WELLUST en BEZITSRANG.
  • Bij zilver LUIHED en PASSIVITEIT.
  • Bij lood GIERIGHEID.
  • Bij kwik JALOEZIE en ONVERSCHILLIGHEID.
  • Bij tin GULZIGHEID, hetzij stoffelijk als geestelijk.
  • Bij goud HOOGMOED die de mens isoleert.

De missing link ligt bij het inzicht waarvan de consequenties niet worden aanvaard

De natuur is de Bron van alle spiritualiteit, de oer religie en de geest.

De natuur kent zijn eigen wetten.

De mens kreeg de ziel van God geschonken als essentie van Zijn geest en de wind (Henoch)

Om de doorbraak tot de Goddelijke geest te voltrekken is het nodig dat de mens begint met de 7-voudige natuurwet te bestuderen, zodat hij deze procesmatig kan opheffen.

Deze 7-voudige wet is de basis van zijn organisme en de oorzaak van zijn sterke gebondenheid aan de kosmische stralingen.

Alle vrijheid wordt begrensd door exacte magnetische wetten, waaraan men niet ontsnappen kan. De hele schepping is aan de ‘wet van 7’ onderworpen: 7 kleuren, 7  planeten, 7voudige stralingskracht van de zon, 7 chakra’s, 7 brieven aan de 7 gemeenten in het Openbaringenboek. Getal 7 neemt een bijzondere plek in te midden van de natuur en het menselijk gedrag.

PARACELSUS spreekt over de geneeskracht van de 7 metalen. Deze 7voud vindt echter zijn culminatie in de 8voudigheid, het octaaf. De octaaf is de vertegenwoordiger van een wereld buiten onze eigen zevenvoudige natuur. Het enige alles-genezende, alle vragen beantwoordende element is de spirituele Kracht die van de Poort of van buiten de 7voudige gevangenis komt.

  • In het boek Henoch zegt God dat de 8ste dag het begin is van zijn rust.
  • De 8 zaligsprekingen die Jezus uitsprak op de Olijfberg kunnen gezien worden als het fundament voor degenen die de sfeer van deze 8voudigheid binnengaan.
  • Ook de 8 waarheden van Boeddha vormen zo’n basis, die slechts gelegd kan worden door de mens die d.m.v. de inwonende ziel verbinding heeft met een wereld buiten de 7voudige beperking.

De dominerende macht van de ‘wet van 7’ is  in het menselijke gedrag o.a. te herkennen in de:

  • 7 oerzonden, die een zichtbare uitdrukking zijn van de 7 planeten. Deze 7 oerzonden welke ingestraald en geactiveerd zijn door de 7 planeten, zijn de kwaadaardige wachters aan de 7 poorten, waardoor de ziel het land van 8voudigheid zou moeten bereiken.
  • De 7heid is verbonden aan de wet goed en kwaad. Verhalen van de heilige zevengeest als het beest met de 7 koppen dat de mensen verslindt.
  • De ziel zoekt naar de Boom des Levens en wil uitbreken door de ‘wet der zeven’ te overwinnen.
  • Met 7 koorden (planeten-chakra’s) is het menselijk schepsel aan zijn natuur verbonden: het wegvallen aan elk der koorden brengt hem vrijheid, maar het schenkt hem ook inzicht, wijsheid en een geheel andere levensinstelling. Men krijgt bij het wegvallen van de koorden er Geestelijke waarden voor terug.
  • Iedereen reageert en handelt volgens zijn innerlijke eigen combinatie van de 7 metalen of planetaire machten. Iedere krachtsinspanning brengt in het organisme chemische verbindingen tot stand. Dit veroorzaakt harmonie (=fysieke en geestelijke gezondheid) dan wel disharmonie van deze verbinding en leidt tot een bepaalde handelswijze.

Het ego, de som van de krachtige werking van de wispelturige natuurlijke 7heid, moet zijn angst voor en zijn tegenstand tegenover de zielenplannen laten varen. Eén van de meest frappante uitdrukkingsvormen van hun macht is terug te vinden in de belangrijke taak die de 7 metalen in ons leven, lichaam en in geheel de natuur innemen.

Uit samengaan van hoofd en hart  komt wijsheid voort als een octaaf van een Verlicht denken. In werkelijkheid: de maan bezielt en de zon draagt uit.

Er moet een evenwicht zijn tussen natuurlijke en geestelijke ademhaling indien de mens de bezieling wil vinden die zo noodzakelijk is voor een goede levenshouding.

In samenwerking met de andere metalen, elementen, kent echter elk metaal zijn eigen taak in de ontwikkeling van de mens, zowel geestelijk als lichamelijk. Elk metaalelement zet de mens aan tot zijn eigen werking, hetgeen is af te lezen is aan zijn levenshouding.

Het kind staat nog niet onder de invloed van deze onevenwichtige verhouding van de metalen. Dit zilverbezit (het zoekt een beeltenis om zichzelf zekerheid te verschaffen) komt door uiting door het alsmaar vragen om te vragen stellende kind.

In zichzelf karakteriseren alle metalen de egocentrische inslag van de planeten, zoals geheel de natuur zich schaart om de belangrijkheid van het ego, waarin de ziel gevangen werd gelegd. Er moet eerst een plaatsvervangende levensmotor actief worden om dit ongedaan te maken. Alleen de ziel kent deze egocentriciteit niet. In feite uit de Saturnus overheersing (lood). Alleen de Geest kan de gevangen ziel bereiken via een openheid van een onbevooroordeeld hart, dat zijn openheid gebruikt om zich tot de spiritualiteit te keren. Voor de geest is het hart de aloude toegangspoort. Zonder een opening in hart blijft de mens een gesloten mechanisme, een IK-gericht samenspel van machten en krachten, op de IK-ingestelde chemische verbindingen, de instinctieve bundeling van EGO krachten. De wet ‘oog om oog en tand om tand’ worden dan strikt opgevolgd. Vermoeienis brengt de mens in de schoot van de passief religieuze uitdrukkingsvormen, als soort slaaf van God i.p.v. dat de mens geroepen wordt om VRIJ te zijn. vrij voor een zelfontwikkeling. Degene waar moed en daadkracht bij ontbreekt of degene die door opstand energie verspillen, zakken weg in de zilveren omarming van religie of goeroe, die alles voor hen regelen, die voor hen denken, die voor hen lezen en hen misbruiken. Deze ‘zilveren’ religies weerspiegelen schijnvormen, de beelden waarnaar vermoeiden hongeren en voeden hen met spiegelbeelden. Tijdens de uren van de maan, worden zij steeds meer verbonden  tot de met deze duistere beelden, waarna zij overdag weer verder gemanipuleerd kunnen worden.

De mens trekt onbewust de gezamenlijke som van de metalen-karakteristiek aan, met de daarbij behorende ervaring. Bijvoorbeeld: Ego-gerichtheid roept smart  en tegenstand op en smart is pijniging van het IK.

De mens die de geest zoekt blijft echter in beweging en zoekt de sleutel tot harmonie, wil het vuur van de goden bemachtigen en gaat door tot dat de “ring van Saturnus” springt en hij eindelijk zijn rust kan vinden in de Goddelijke omarming van het land waar de 7klank zijn octaaf (8) bekend maakt.

Zodra de er tussen de metalen wordt samengewerkt, verandert hun egocentrische natuur. De samenwerking (koper-ijzer) veroorzaakt een door-braak van de egocentrische concentratie, wat een genezende invloed heeft. Hij gaat open voor zijn medemens. Voor nieuwe zaken, voor liefde, medeleven en begrip.

Het is dus belangrijk dat het levenssysteem gevoed wordt met nuttige en noodzakelijke kant van de verschillende metalen en hun karakter kunnen uitdragen.

De werkingen van iedere planeet en elk metaal zijn altijd gericht op een bewaren van de ‘wet van 7’ of de natuurwet. Zij leiden de mens niet buiten de grens van die wet.

Ze kunnen leiden tot volbrenging, maar ook tot een vervorming van de eigenschappen van deze metalen, door een te snelle spirituele ontwikkeling te forceren, maakt van de mens een uitschieter en er ontstaan abnormale omstandigheden die tot groot leed kunnen leiden in een mensenleven. Belemmeren een harmonische spirituele ontpopping.

De intellectuelen in onze samenleving bereiken bijna nooit een volledige harmonie der 7 metalen. Er is slechts sprake van begaafdheid als de ziel de mens tot middelaar heeft gemaakt. Deze (over)gave brengt wedergeboorte tot stand tijdens een mensenleven.

De 7 metalen brengen de mens in contact met andere levensvormen. Zij zijn de verbindende elementen tussen de mens en zijn omgeving.

Deze kennis van de metalen is een zeer oude volksoverlevering en werd reeds in het Atlantis tijdperk gebruikt.

De ontwikkeling van de metaal activiteiten in de mens is als een weg omhoog. Het begin ligt in de ijzer-koper verhouding en het einde gedijt op het goud, de zon en de geest.

Opaliet Moedergodinnen Beeldjes te koop in mijn webshop categorie 3a
Ook verkrijgbaar in Sodaliet – Lapis Lazuli – Tijgeroog – Bergkristal – Rozenkwarts – Amethist – Fluoriet

KOPER

VENUS is de godin van deze natuur en de planeet van het ‘kleine geluk’. Is regentes van de harten. Is vrouwelijk en heeft een verborgen middelende functie.

Oerzonde is Wellust en bezitsdrang

Uiting: contactmaker, trekt aan en beschermt uit vrees geïsoleerd te worden.

Venus , in het hoogste aanzien van het hart als Isis, behoort eigenlijk toe aan een geestelijke tegenpool, Hephaistos, vuur van de geest.

Het hart, Venus, neemt als eerste een Goddelijke aanraking waar, maar deze eerste aanraking blijft verhuld. Het ijzer, als materiaal van Mars en het hoofd, is nodig om deze aanraking naar buiten te brengen.  Zonder het hart komt de mens niet tot God, noch tot inzicht en ontwaakt de ziels-intuïtie niet, ook is er geen sprake van het zielsgeweten. Harteloosheid, gewetenloosheid en intuïtie-loosheid komen voor onder de uiterlijk meest verfijnde mensen, onder de intellectuelen en de morele leiders van de mensheid. Men zou ze een geopend spiritueel hart moeten kunnen schenken, dat hun Poort naar de Hemel vrij baant. De verborgen middelaar tussen de ziel en het stoffelijke fysiek gestel.

Koper is een metaal dat aangewend wordt om te omhullen (koperen leidingen), zoals Venus gezien wordt als de  godin van de liefde die haar minnaars omarmt, doch hen tegelijkertijd dood drukt aan haar borst, doordat haar ‘kleine geluk’ haar slachtoffer volkomen afleidt van zijn geestelijke aspiraties.

Koper is het aangewezen materiaal voor het maken van verbintenissen en ontvankelijkheid.

Gebrek aan koper verhardt, maakt bitter en stug.

Venus is de regent van de harten. Het hart is de liefdesdrager én het is de verbintenis tussen God en  mens.

In de medische wetenschap is bekend dat een vrouw tijdens de zwangerschap 3x zoveel koper produceert dan normaal. Die is bezig een omhullende, beschermende taak te verrichten, waarna haar organismen zich moeten instellen op het aantrekken van de etherische trillingen van de te reïncarneren microkosmos, de ziel.

Beschermen en omhullen gaan samen met aantrekken of in overeenstemming komen.


Meerdere Zoösiet Robijn skulls – verbonden aan
Moeder Maria & de Elfenwereld
te koop in mijn Webshop

IJZER

Mars metaal is ijzer. Staat voor het hoofd, is mannelijk.

Oerzonde is Drift.

Uiting via overheersing en agressie. Het is een wapen.

Werkt als stimulator en fungeert als energiebron

Dit ijzer heeft het Venus metaal, koper, nodig om tot een geboorte, een vernieuwing te komen. Man en Vrouw, ijzer en koper, moeten tot elkander gebracht worden om tot een geboorte te komen.

In dien er een nieuwe kracht moet worden opgewekt vinden in de elektrotechniek koper en ijzer verbinding.

IJzer is agressief en speelt een actieve, aanvallende en stimulerende rol in het menselijk organisme.

Het ijzer wekt de mens op tot verdediging, moed, aanval en zelfstandigheid.

IJzer laat zich niet door een verborgen vlam (van kwikzilver)  beïnvloeden. Het is wilskrachtig, verdedigt en is het tegenovergestelde van overgave.  Zodra hij zijn wilskracht inzet, verliest hij de mogelijkheid tot spirituele overgave. Verliest door in verdediging te gaan tegenover de Goddelijke geest, ook de mogelijkheid Mercurius, kwik, als een bemiddelaar het werk te laten doen. Het komt niet eens ter sprake. Mars, ijzer, bevat vooral het uiterlijke vuur. Kwik, het innerlijke vuur. Het Mars-type provoceert altijd op de een of andere wijze het kwikelement.

Wie met ijzer omgaat wordt actief, doorzettend en soms ook agressief. Gaat dus onder leiding van zijn ijzerelement een eigen leven ontplooien.

Gebrek aan ijzer in het organisme maakt de mens zwak, lusteloos, inactief.

Het ijzergehalte in het bloed verhoogt zich als het kind zich bewust wordt van zijn ego en IK leert te zeggen. Dan heeft het de weg van individualisme ingeslagen. De ontwikkeling van de natuurlijke persoonlijkheid van het kind gaat samen met zijn elementen-samenstelling, die wisselend is. Wanneer het kind volwassen is geworden, dus na het afleggen van de 7 perioden van groei, behoort hij te beschikken over een harmonische samenstelling der elementen (ooit was dit altijd harmonisch). Echter iedere activiteit verbruikt chemische verbindingen en zo zal na iedere ingrijpende daad de organisch chemische huishouding van de mens een verandering hebben ondergaan, die bepalend is voor de volgende stap.

Ondeskundige voedingsmethoden, onjuiste leefwijzen, ondoordacht denken maakten de mens disharmonisch en gingen we kunstmatige middelen zoeken om dit evenwicht te herstellen. Op alchemische wijze ‘lezen’ in het Boek van de Natuur brengt de mens terug tot harmonie, wedergeboorte met behulp van de verborgen octaven in hemzelf. De meest heilzame tinctuur ligt in de microkosmos.

Landen die onder sterke Mars-instraling staan zijn dus veel zelfbewuster, overtuigd van eigen kunnen en kracht en vooral zichzelf op te sluiten in hun volks-ego.

Mars is de aanstichter van de drift (=oerzonde) die zo dikwijls samengaat met de wellust (=oerzonde) van Venus waaruit een vernietigende passie geboren wordt. Hierdoor vergeet Venus de geestelijke opdracht van het hart. Het gaat om de innerlijke gerichtheid van de man en de vrouw voor het opwekken van een spiritueel element wanneer koper en ijzer, vrouw en man, de octaven van de metalen vrijmaken door hun innerlijke gerichtheid en daardoor de wet van de macht der 7heid doorbreken.


Pyriet skulls – verbonden aan het LeMUria
Christus – Christiana Bewustzijn & de Indianen
Meerdere te koop in mijn Webshop categorie 01

LOOD

Saturnus

Oerzonde is gierigheid.

Uiting: isolement, bewaakt het bezit, zoekt zichzelf, van waaruit het overheerst.

Het lood werkt als beschermer treedt op als behouder.

Versterkt de vorm.

Is verbonden met Saturnus. Het wordt beschouwd als het laagste metaal, wordt ook wel Satan genoemd, de macht die de mens weerhoudt van een geestelijke groei.

De mens stikt in eigen opsluiting, hebberigheid dat hij niet met anderen kan delen. Vooral kenmerkend in de boekdrukkunst “niets van deze uitgaven mag overgenomen worden buiten medeweten van de uitgevers”.  De gedachte binnen de letter, mag niet worden verlost zonder dat de dienaren van Saturnus hiervan op de hoogte zijn en het voor en tegen kunnen afwegen. Er wordt gevreesd dat eigen bezit verloren gaat = een typische gedachte van een door Saturnus beheerste mens, groep of instelling. Hierdoor worden denkbeelden komende uit verre sferen (onaardse) ontnomen door de bewerking tot een boek door de uitgever = vrijheidsverbod. Is een spirituele gedachte ooit een individueel bezit? Komt uit een geestelijke bron en is bezit van allen. Geestelijke denkbeelden moeten voortgang kunnen vinden. Het eigendomsrecht bestaat niet in de spiritualiteit.

De mens wordt met zijn spreken ook door saturnus omheint in zijn ziele-essentie, die wacht op bevrijding. De individuele inspiratie die het woord deed leven werd bevroren in het harnas en hunkert om gelezen te worden. Boeken sterven als ze niet van tijd tot tijd worden aangeraakt. Boeken vertegenwoordigen hun scheppers en vormen een levende trillingsmuur in de boekenkast. Het woord, uitgesproken dan wel gedrukt moet vrij blijven om zijn weg te kunnen kiezen. Mensen die steeds proberen anderen te overtuigen van hun mening zijn in hun denken onbeweeglijk (betweters), waardoor zij zich afsluiten van vernieuwende ideeën.

Lood is giftig en brengt bij starheid en afsluiting aftakeling teweeg, een snel ouder worden door loodvergiftiging van de vitaliteit en de prana/ki. Het lood sluit zich op in zijn loodoxide, opdat andere krachten het niet aantasten. Ieder metaal en ook ieder schepsel wordt antipathiek zodra het uit zijn samenhang met de andere elementen, metalen en schepsel haalt.

Saturnus staat tussen de geest en de natuur en tracht de geestelijke trillingen te vergiftigen. Dit zorgt voor de karaktereigenschap van afsluiten; verbreekt de verbinding tussen de Bron en den mens. Verliest hierdoor zijn levenskracht.

Saturnus behoort bij de dood.

Beschermt de mens o.a. tegen röntgenstralen, afkomstig van de mysterie planeten niet behorende bij ons 7voudig natuursysteem. Het is een waarachtige bewaker van de poort tussen de levenssfeer en de sfeer van de mysterie planeten.

Waar lood wordt aangewend heeft het de taak een bepaalde materie, een sfeer of een idee op te sluiten of te beperken. In de boekdrukkunst werd het lood aangewend om de gedachte te begrenzen binnen de letter, het boek.

Saturnus en zijn lood roept de mens een ‘halt’ toe, zoals het gebeente dat door Saturnus wordt geregeerd, de mens opsluit in een menselijk geraamte, waaruit hij niet vrijkomt en dat zijn mens-zijn beperkt.

Mensen die door Saturnus geregeerd worden komen meestal zeer bekrompen, besloten over en beheerst door de gesloten cirkel van de eigen gedachtegang. Meestal ook sterk aan de materie gebonden, het belet hem buiten zijn eigen ‘grenzen’ te gaan en hem dus weerhoudt van ondoordachte impulsieve handelingen. Positief: Kan dus ook een helpende en beschermende invloed uit oefenen op de mens.

Voor de geestelijk ingestelde mens is Saturnus lood een obstakel dat hij (dogmatische leringen) overwinnen moet. Dan komt uit het lood de giftige werking vrij, die de mens belet de geest te volgen. Alle vormen van beslotenheid en verzet tegen vernieuwing of een doorbraak worden geïnspireerd door Saturnus.

Alchemisch beschouwd is Saturnus de wachter aan de poort van deze natuur en de naar de geest strevende mens zal deze poortwachter, deze bewaker van het rijk des doods, veranderen, omzetten in een wijze en ervaren wachter, grijs geworden door hetgeen hij heeft aanschouwd en doorgemaakt. In oude boeken wordt hij voorgesteld als een gebogen grijsaard die zijn wijsheid graag wil overdragen aan gegadigden die zich aan hem kunnen meten en het geheim van zijn wijsheid kunnen begrijpen.

Het Het hart is het orgaan dat het leven vertegenwoordigt en dat in spirituele zin de mens kan verbinden met de geest en hem geleiden kan langs Saturnus, door diens poort te gaan.

De Saturnale dood verleent de woorden ‘dood waar is uw prikkel’ een diep betekenis, omdat zijn dood het geheim van de weder-opstanding in het rijk achter de poort betekent.

ZILVER

Zilver moet alles weerkaatsen, spiegelen. Geheel in overeenstemming met zijn regentes: de maan. Het reflecteert verborgen activiteit.

Oerzonde: luiheid en passiviteit

Uiting: zoekt zijn eigen weerkaatsing, laat het te weerkaatsen beeld (luiheid en passiviteit) zoeken.

Zilver zet aan tot zoeken van de beeltenis of tot het speuren naar het antwoord

De maan reflecteert de stralen aan de zon.

Zilver staat in verbinding met donker dan wel met licht. De maan schijnt in het donker en reflecteert het licht van de zon.

Op de maan geënte occulte religies werden altijd duistere praktijken genoemd, beoefend in het donker. De resultaten komen tevoorschijn bij daglicht

In werkelijkheid:  De maan (toverspiegel) bezielt en de zon draagt uit

Een creatief mens probeert een beeld te weerkaatsen en wordt geleid door inspiratie. In hem is een samenwerken van de zon en de maan: inspiratie en weergeven. De arbeid wordt geleid door de maan: het zilver. In de fotografie: dient het zilver slechts als middel tot het doel. Deze werking kan goed vergeleken worden met de spirituele overgave.

Voorbeeld hiervan is de spiegel, aan de achterkant bestreken met zilver, die het beeld weerkaatst, men ziet alleen nog zichzelf. Zo vinden 2 maankarakteristieken elkaar: eigenwaan en passiviteit, waarbij zelfbedrog de mens leidt. Het spiegelbeeld is altijd een vertekend beeld van het ware zelf. De mens schept als het ware zijn eigen omstandigheden, regeringen, bestuursvormen, kunst en religie, maar bepaalt ook de tijd waarin een metaal zal kunnen worden aangewend, ontdekt. Als een mens bewust wordt van de kracht van de hogere trillingen komt hij onder invloed van de mysterie planeten:

  • Neptunus – ?
  • Pluto – plutonium
  • Uranus – uranium

Dan kan ook bij hem de bij deze planeten behorende metalen, op de juiste wijze worden aangewend. Tot nu toe betekenen uranium en plutonium nog een gevaar voor de mensheid.

Het zilveren antwoord, de weerkaatsing, is altijd een onontkoombare confrontatie. Ditzelfde antwoord is de waarheid die niet naar buiten wordt gebracht. Treedt deze naar buiten dan is deze vervormd.

Lood en Zilver zijn beperkt. Lood draagt een gevangen genomen gedachte over, zilver geeft de mens en zijn omgeving weer, maar alleen dat geen wat hun opsluit of weerkaatst.

In sprookjes en legenden vindt men de Hogere taak van het zilver terug wanneer er gesproken wordt over de toverspiegel die de toekomst voorspelt.

De ziel (maan) is de toverspiegel die de mens een blik kan schenken in zijn waarachtige (ZONNIGE) toekomst, een nieuw leven. De ziel weerkaatst nooit het verstarde EGO beeld, maar altijd de levende trillingen van de geest die de beeltenis van de ziel omhoog halen en integreren. Dit beeld wordt de mens pas duidelijk als het IJZER de moed en de doorzetting uitdraagt, het KOPER zijn verbintenis met het hogere leven bewaart, het LOOD beschermt tegen funeste invloeden en het ZILVER de spirituele Beeltenis ontvangt.

Lood en zilver vinden elkaar in de beslotenheid van het weerkaatste beeld, zijn dan in hun karakteristiek overeenkomstig. Deze ertsen worden ook meestal in elkaars omgeving gevonden.

Hetgeen zich in de ziel weerkaatst geeft zich gevangen aan het gedrukte woord en op deze wijze sluit de gevangenis van de 7heid zich weer. Een spirituele trilling geeft zich gevangen aan het Saturnale lood. Het is de bedoeling van de geestelijke trilling zich doorlopend over te geven aan een beperking, zodat zo’n beperking van binnenuit opgeheven zal worden.

Alle middelen die de mens aanwendt om zich te bevrijden zijn gedwongen zich te bewegen binnen de ‘wet van 7 ‘. Ook paranormale gaven bewegen zich binnen deze wet, omdat in het etherische gebied van de aarde dezelfde wet geldt als in het stoffelijke gebied. In deze beperkte mens huist echter een ATOOM dat tot een wereld buiten de ‘wet van 7 ‘ behoort en dit is in staat de buitenaardse trillingen aan te trekken en te gebruiken.

Tijdens het kind-zijn is het zilverelement sterker vertegenwoordigt dan in andere levensfasen. Dit komt doordat het nog opzoek is naar een beeltenis om zich mee te vergelijken. Hierdoor vraagt een kind de oren van je hoofd.

In de volwassenheid van de mens kan de zilverkarakteristiek d.m.v. egocentriciteit ontaarden in een onbewuste nieuwsgierigheid, leergierigheid en speculaties, waardoor zij afdwaalt tot een onnadenkend individu. Ook onbeheerst mediumschap valt hieronder.

 Uluru Rock – Rode Jaspis Crystal Flower Essence
Holy Healing Parfum Roller
Te koop in mijn Webshop categorie 9b
FOLDER LEMURIA Crystal Aura Sprays en Rollers

KWIKZILVER

In kwik leeft de verborgen vlam volgens de alchemisten.

Kwik  is het vloeibare metaal van Mercurius.

Kwik geleidt.

Oerzonde is jaloezie, onverschillig de situatie

Niets maakt zo giftig als de jaloezie en niets maakt de tong zo venijnig, ongrijpbare woorden rondstrooiend, snel als het kwik, maar waarin de verborgen vlam van de jaloezie verscholen ligt.

Kwik bevat de kracht om zichzelf in een vloeibare toestand te behouden, in een verhitte toestand. Daardoor uitermate gevoelig, hetgeen nadelen en voordelen heeft, die bij een harmonische wisselwerking tot een enorm resultaat kan leiden. Het zijn mensen met een hoog kwikgehalte in hun organisme. Zeer gevoelige persoonlijkheden die over een sensibel zenuwstelsel beschikken. Ze zijn doorlopend bezig grenzen te overschrijden, zowel opwaarts als achterwaarts. Snellen op en neer tussen twee tegengestelde sferen. Daaronder lijdt hun hele mechanisme.

Mercurius, het kwik, heeft de taak de 7 gaven van de mens die bereid is, over te dragen aan de geest

Hij moet als middelaar van de scheppende 7klank zich verbinden met alle metalen in het organisme om ze tot eenheid te smeden.

Kwik verbindt zich nooit met zijn omgeving, laat zich niet samenvloeien en zich niet inspireren door zijn ultieme geheime gouden vlam, BEHALVE dan wanneer het kwik in verbinding brengt met metalen. Hitte lost alle metalen in meer of mindere mate op in zijn eigen vloeistof. Uitgezonderd het ijzer en aanverwante stoffen. IJZER laat zich niet door een verborgen vlam beïnvloeden. IJzer is wilskrachtig, verdedigt, is het tegenovergestelde van overgave. Zodra hij zijn wilskracht (ijzer) inzet, verliest hij de mogelijkheid tot spirituele overgave, verliest hij door in verdediging te gaan tegenover de Goddelijke geest, ook de mogelijkheid Mercurius, kwik, als een bemiddelaar het werk te laten doen. Mars, ijzer, bevat vooral het uiterlijke vuur. Kwik het innerlijke vuur. Deze twee vuuraspecten voegen zich heel moeizaam samen, daarvoor moet er een spiritueel motief zijn. Het Marstype provoceert altijd op de een of andere wijze het kwikelement.

Kwik trekt zich niets van het Mars element aan, laat het ijzer aan zijn lot over en kets of kaatst het ijzer af, wat het ijzer irriteert. Het ijzer kan niet geleid worden door het kwik. In de mens zie je dan de sterke wil van het Mars-type, prat op zichzelf, zich ergert aan het feit dat hij niet in staat is de grote hoogten te bereiken van het Mercuriustype mens en de door haar geleide elementen. IJzer is te zelfstandig en denkt het zelf wel klaar te kunnen spelen. Dit komt ook vaak voor in het spirituele wereldje.

Dit komt niet alleen door het gesternte waaronder men geboren is, maar ook regelmatig door de te snelle transformatie en de disharmonie van zijn 7voudige metaalelementen. In de spiritualiteit is een zeer hoog percentage mensen onwetend en bovendien onmondig!!!!! Onvolgroeide innerlijke kracht grijpt dan naar de schoonheid in de spirituele krachten waarvan zij de echte betekenis nauwelijks kennen. Men zoekt en verlangt naar de verborgen spiritualiteit nog voordat men de ‘spirituele schat’ op juiste wijze kan inschatten en valt dan terug en wederom in handen van de egokrachten en verliest haar glans. Eerst dient het kwik de opdracht van de goden te aanvaarden, waardoor men door de ziel geleid wordt de oversteek over de rivier de Styx te maken.

Alle mooie woorden en bespiegelingen, gemok, zelfbeklag, woedeaanvallen, komedie en andere onvolwassen leefwijzen, brengen de mens niet dichter bij de ‘spirituele schat’ die zo hartstochtelijk gekoesterd wordt. Het hart laat zich niet dwingen als de menselijke wil niet meewerkt.

Als hart en wil niet gelijk opgaan in het dagelijkse leven, ondanks euforie en inspanningen, zal men niet tot opening van het hart geraken. Harmonie tussen hart & wil is een vereiste om bij de ‘spirituele schat’ te komen. Als het hart zich opent voor de Geest of hogere trilling gaat de wil hiermee akkoord. Zonder de eigen wil is niemand te bereiken. Soms denkt de mens iets heel graag te willen terwijl hij in zijn diepste wezen juist niet wil. Het hart laat zich echter nooit misleiden, vandaar dat in een schijn spiritualiteit, Mercurius, het kwik in de mens, geen poging doet om de mens over de Styx te brengen.


Hermes Trismegisus

Volgens Hermes Trismegistus: het vloeibare kwik brengt de mens over de Styx. (Wikipedia): Styx is in de Griekse mythologie de rivier die de bovenwereld scheidt van de onderwereld:  “Haat of afschuw, vooral tegenover mensen” (zie ook Acheron). Acheron is in de Griekse mythologie als zoon van Oceanus en Thetys één van de Oceaniden, en “de rivier van het leed”, één van de rivieren van Hades. De naam van de rivier is afgeleid van het Griekse woord achos, dat “smart” betekent. De rivier vormde de grens van de onderwereld zoals de Grieken die zich voorstelden. Over deze rivier moesten de schimmen van de doden gebracht worden door Charon, de veerman. Het water van de Acheron is slijkerig, zwart, troebel en bitter, net zoals dat van de Styx. Hades is de God van de dood en de heerser over de gelijknamige onderwereld. Tevens is hij de God van de rijkdom en de kostbare metalen.)

Kwik is pas werkzaam als hij bereid is tot het Endura (=IK-versterving der middeleeuwse Katharen): de ego overgave aan de ziel en daarnaar leeft, handelt en inzet toont om te transformeren tot één zielenlichaam.  Zo niet, dan wordt het kwik een ongrijpbaar gif in de mens wat leidt tot de dood, het sterven in de Styx.

Lucht, licht en warmte zijn onderdelen van het element kwik.

Mercurius, het kwik, staat in verbinding met de keel en het levende Woord. Astrologisch regeert Mercurius over het strottenhoofd. Dit levende Woord brengt licht en warmte en maakt gebruik van de lucht, de spiritus, de etherische trilling. Het kwik brengt Verlichting, inzicht en neemt de luisteraar op in de warmte terwijl het haar tevens met de Spiritus, de geestelijke lucht verbindt. Luisterend naar het giftige kwik werkt vergiftigend, het hart en denken van de luisteraar verziekend.

Deze kwik-eigenschap of Hermes element zien we in onschuldige vorm bij onze kinderen in het stadium waarin zij het tegenovergestelde doen van wat wij vragen. Het is de ‘nee’ periode. Bij volwassenen zie je dit soms ook, als het pas een opdracht uitvoert als het er zelf mee voor de dag komt, (Hij toeft nog in de kinderperiode, terwijl hij de volwassene speelt!) maar zijn kind onschuld heeft verloren. Vanaf volwassenheid begint de mens het giftig makende spel van de 7voudige disharmonie, waarbij diverse metalen in vernietigende zuren, giftige vuren en ziekteverwekkende oorzaken veranderen. Een mens die geen tegenspraak duldt, die men niet ‘tegen de haren in mag strijken’, wordt giftig wanneer men tegen deze voorwaarde zondigt.

Hij opent zijn mond en braakt gif uit! Zichzelf en de anderen ziekmakend.

Slechts de Hoge goddelijke Opdrachtgever die Hermes zijn opdracht verstrekt, die de keel zijn spiritus, etherische geestelijk trilling schenkt en de mens in heel zijn wezen bezielt, is bij machte Hermes te hervormen tot de volwaardige ‘Bode der Goden’.

Wie zich te snel opwerkt van giftig kwik naar bezield bevattend kwik, van vaste naar spirituele materie snellen, heeft geen diepgang. Zoals een uit elkaar spattende druppel bij aanraking, zo spat ook dit kwik-mens uit elkaar als hij te snel aangepakt wordt.

Jezus: Laat de kinderen tot mij komen, heeft de diepere betekenis van: iedere volwassenen moet zijn Kindzijn (onschuld) van schone elementen bewaren en deze 7voudige eenheid overdragen aan zijn ziel, die op haar beurt zorg draagt voor de verbintenis met de geest. Het “Kindzijn Gods” bestaat uit een 7voudige toebereide eenheid, zoals dat in het groeiproces van de mens is te herkennen. ZO Boven ZO Beneden. Wat in de geestelijke wereld gebeurt, gebeurt ook op Moeder Aarde in de natuurlijke wereld.

Uit onwetendheid en nieuwsgierigheid speelt men soms aan de oever van de rivier de Styx. Soms belandt men daar door overmoed en zelfoverschatting in. Dit veroorzaakt een giftige uitwerking van zijn 7 metalen of verbroken 7 heid. Door zijn open hart blijft hmen roeien met de riemen die men heeft in de overvolle reikwijdte van zijn Styx en krijgt men spiritueel voedsel aangereikt om niet te verdrinken in overmoed of zelfingenomenheid, maar die moet eerst wel zijn duurzame bezit zijn geworden door harmonie van de 7 metalen, anders aanvaardt Hermes hen niet. Niemand loopt deze rivier mis als men de juiste levenswijze hierheen heeft gezonden, gedragen door de 7 veredelde eigenschappen van de metalen. Alleen degene die over deze 7 veredelde eigenschappen beschikt, wordt over de Styx, de rivier gebracht en vanaf dat moment opent de mond zich in woorden die Spiritus, Licht en Balsem brengen.

Alle andere mensen leven als het dier, gevolg gevend aan het natuurlijke instinct.

De onwil van het kwik beschermt de mens tegen verstarring. Kwik en tin willen beide het tegenovergestelde en toch vinden zij elkander tijdens een juist verlopen spiritueel proces.


Dolfijen, Walvissen en nog veel meer dieren te koop in mijn Webshop categorie 04

TIN

Jupiter metaal tin is een element waar men weloverwogen mee om dient te gaan.

Het tin rangschikt.

Het tin bevordert de gulzigheid, hetzij stoffelijk of geestelijk = de oerzonde van Jupiter.

De stoffelijke gulzigheid verloopt via de tong en het daarin besloten tin-element. Hij eet zich vol met wat ‘lekker’ is en priet-praat over alles wat hij maar interessant of spiritueel vindt!

Noch stoffelijk, noch geestelijke activiteit gaat via de huid.

De spirituele (mediamieke) gulzigheid wreekt zich in de lever, is een onoordeelkundig absorberen van grove als fijne etherische trillingen. Zij overvoeden zich waardoor de lever afhaakt. Alleen door een veranderende levenshouding of omstandigheden kan dit genezen.

Teveel hitte heeft kwalijke gevolgen. Er moet een gulden middenweg bewandeld worden met tin. Het wordt handelbaarder als het broos is, maar verzet zich tegen overmatige hitte. Dan wordt een grens overschreden en is kokend.

Wanneer een mens zich overgeeft aan het kookproces van het Jupiter metaal is het organisme van deze mens totaal ontregeld. Via dit metaal staat de mens in contact met het onzichtbare gebied, met zijn astrale lichaam.

Jupiter heerst over het etherische organisme van de mens. Iedere onderbreking in de wisselwerking tussen het etherische en het stoffelijke deel brengt een gevaarlijke evenwichtsstoornis met zich mee. Tin biedt de bescherming hiertegen, omdat die zich verzet tegen oververhitting, het spel met het vuurelement.  Komt men toch tot oververhitting, dan is er sprake van een gezonde onbeschadigde mens, die op geen enkele wijze zijn gaven misbruikt.

De onwil van het tin beschermt de mens tegen een ongewilde overgave. De onwil van het kwik beschermt de mens tegen verstarring. Tijdens een juist verlopen spiritueel proces ontmoeten deze tegenovergestelden, maar met een zelfde doel voor ogen, elkaar ergens in het midden.

Tin heeft een zeer fijngevoelig doel en mag daarom niet geforceerd worden, anders ontstaat er leed in het leven van de mens. Als je een staaf tin buigt ‘schreit of schreeuwt’ het letterlijk.

Als iemand zijn milt-leverpoort heeft geopend door zijn tin te forceren, waardoor hij met de etherische gebieden in aanraking komt, terwijl het tin-element geen bescherming meer kan bieden, heeft het reden tot hysterisch huilen. Dit is het gevolg van een te snelle spirituele ontwikkeling.

Tin komt veel voor in de tong, in de tongspier en in de huid. De tong brengt wijsheid over, dan wel zinloos gebabbel. De uitstraling van de huid is te danken aan de werking van het tin-element in de huid. Tin brengt de smaak over als herkenning van het voedsel. Het verbindt ons voedsel met ons lichaam en ons zenuwstelsel. Daarnaast helpt het de klanken in de ether te brengen. We herkennen de voedselsoort en kunnen het onderscheiden van elkaar. Wat we lekker vinden heeft ons lichaam nodig, daarom is er een smaakonderscheid tussen de levende mens op aarde. Dit verliest men als men degenereert.

Jupiter verbindt in de spiritualiteit het astrale met het stoffelijke gebied. Het is een verbindingsmateriaal dat zijn karakter wenst te behouden en controle wenst uit te oefenen over het onzichtbare gebied.

Een gevoelige leverpoort, waardoor we als mens gemakkelijk in de onzichtbare werelden kunnen verblijven zonder nadelige gevolgen, herkent de uiterlijke vormen uit dat gebied en draagt de kenmerkende vormen en karakteristieken over aan het zenuwstelsel.

Tin is een zelfstandig werkend element. Het verlaat zijn begrenzing, maar verliest niet zijn eigenschappen. Het individuele Jupiter element is een keurmeester voor de persoonlijkheid van de mens. Dit doet het ook met de spirituele sfeer. Iedereen neemt op zijn eigen manier waar met het Jupiter element. Hierdoor verschillen waarnemingen al naar gelang van het individu. Net zoals op aarde we als mens verschillend indrukken op kunnen doen door het zichtbare tin, doen we dat met het etherische Jupiter element voor de etherische mens.

Verliest men zijn controle over de leverpoort: dan raakt men het spoor bijster in het etherische gebied. Waan en werkelijkheid lopen dan door elkaar heen. Proeven en vermalen staat in nauwe samenwerking met de lever. De lever distribueert en rangschikt het vermalen voedsel, zij onderscheidt en herkent het en geeft het door aan de noodzakelijke organen. Jupiter en Tin spelen  dus werkelijk een beschermende factor voor de mens. Hierdoor kan de lever niet weggenomen worden bij de mens.

De lever is het centrum van ons individuele onderscheidingsvermogen tegenover de ongevormde en onzichtbare werelden. Dit varieert per persoonlijkheid. Er zijn geen twee levers gelijk. Het Jupitermateriaal heeft de mens geëtiketteerd.

Leverziekten zijn psychische aandoeningen. Zij ontstaan door disharmonie tussen stoffelijke en onstoffelijke werelden. Sommige gedragingen kan een lever niet aan. “dat ligt hem zwaar op de lever’. De lever sluit nooit een compromis met iets dat hij niet kan verteren. Hij verzet zich als de mens tegen innerlijke wetten blijft zondigen. De lever staat als bewaker aan de poort tussen het zichtbare en het onzichtbare en wijkt niet. Leveraandoeningen zijn altijd waarschuwingen. Bijvoorbeeld door overmatig wijn drinken (Franse ziekte). Wijn gist en is daardoor een verbrekende of opwekkende etherische trilling. Aan het druivensap is dan een dimensie toegevoegd die de lever maar met mate aan kan. Door leveraandoeningen verliest de mens de controle over zijn lichamelijke vermogens. Het is niet het drinken van de wijn, maar de elektromagnetische spanning die in de wijn of alcoholica verborgen is. Ook zo met verdovende middelen, welke de lever kan verzieken met de dood tot gevolg. Leverkwalen zijn dus te wijten aan een verstoorde tin werking.

Daar waar de mens experimenteert met alcohol, drugs, schijn-spiritualiteit of mediumschap treedt de lever in het geweer. De lever is een van de gevoeligste organen van het lichaam en men dient er goed rekening mee te houden.

De tin-werking van de huid zorgt voor de beschermende, sorterende en onderscheidende kwaliteit van het tin. De huid zorgt ervoor dat we afgescheiden zijn, dat alles verborgen zit. De huid sluit ons af van andere wezens en hierdoor worden we eenlingen.

Het tin houdt indrukken, bewustzijnsessenties besloten. Houdt alles bijeen en geeft niets prijs. We kunnen elkaar dus maar volgen tot op zekere hoogte….tot dat ieders tin-gradatie de toegang tot elkander belet. Iemands tin-gradatie bepaalt hoever we met iemand mee kunnen denken.

Gebrek aan tin maakt grof besnaard.

De tong die spreekt en de huid verraden het innerlijk van de mens.  Zowel wat in als uit de mond gaat slaat terug op de lever, want hij moet de mens sorteren bij waar hij behoort. Op oudere leeftijd kan men bemerken hoe het tin van de tong en de huid zich op elkaar gaan afstemmen. De tong draagt wijsheid over dan wel zinloos gebabbel!

Het tin, als Jupiter element, vertelt door het ouderdomsproces aan de buitenwereld wie wij écht zijn. De oude afgeleefde mens die zijn inzicht niet levend houdt, gaat zich vermoeid voelen en verandert niet meer door metaal-moeheid! Dit hoeft niet bij de spiritueel wakkere mens. Deze houdt zijn metalen (vooral Hermes- ofwel Mercurius metaal) werkzaam. Houdt hem innerlijk levendig. Deze mens wordt dan een WIJZE, iemand waarin de 7 metalen op edele wijze samenwerken. Dit straalt zijn ogen uit, en diepzinnige woorden vloeien uit zijn mond en zal zijn huid doen stralen.

9 verschillende Holy Aura Natuur wezen Sprays in mijn Webshop categorie 9a
FOLDER LEMURIA Crystal Aura Sprays en Rollers

GOUD

Goud is het meest edele metaal. Goud en zon zijn één! Het spirituele goud is de geestelijke zon.

Het gaat om mat stralend goud, niet om klatergoud. Is de geest-zon. Goud vertegenwoordigt het meest koninklijke. Dat wil zeggen dat deze mens een hart van goud heeft met een onvoorwaardelijke liefde voor zijn medemens en altijd een weloverwogen woordkeus uitdraagt.

Oerzonde van goud: is hoogmoed en isoleert juist de mens. De hoogmoedige mens is een vermenging van sterke ego en theoretische spiritualiteit, waardoor dit mens zich omringd met de bedrieglijke uitstraling van protserig klatergoud i.p.v. stralend mat-goud.

De koninklijke mens is tegelijkertijd priesterlijk en spiritueel.

Puur mat goudmetaal schenkt rust, schenkt innerlijk houvast. Blinkend goud werkt onrustig: bevat innerlijke onrust en twijfelmoedigheid.

Iemands pure individualiteit, innerlijke rijkdom hangt samen met het individuele percentage goudmetaal. Dit kan men verhogen door zich sterker te verbinden met het Goddelijke.

In Egypte won men het eerste goud op de aarde volgens geschiedschrijving. Het volk ging hierdoor open staan voor het bewerken van de aarde. De mensheid ging een nieuwe fase binnen: van begeerte, eigen belang en uiterlijke verrijking, uitbuiting en viel te prooi aan de 7 oerzonden, waarbij alle metalen hun giftige uitwerkingen duidelijk lieten zien. Van het innerlijke goud ging men op jacht naar het uiterlijke goud. Een hoogtepunt (het prijs geven van goud door de aarde) werd voor Moeder Aarde (planeet, mens en natuur) uiteindelijk haar dieptepunt. Goddelijke inspiratie werd ingeruild voor intelligentie, kunde en macht door hoogmoedige individualisten. Hieruit kwamen de pseudo-godsdiensten voort met uitbuiterij en de uiterlijk op goud bezeten mens.

Heiligheid komt van binnenuit, nooit van buitenaf! Het is een innerlijke staat van ZIJN. Hiervoor is een Drie-eenheid nodig van de Absolute God van onze Schepping met onze individuele innerlijke God en de Goddelijke kern van Moeder Aarde.

Goud staat in verbinding met violet. De Levensboom in boek Henoch vertelt van de gouden-violette uitstraling van deze boom. Samengaan van Liefde-Waarheid. (goud/ziel en violette/liefde en waarheid). Uit goud wordt het violette geoogst.

Goud heeft het zwaarste soortelijk gewicht van alle metalen, maar kan zich onzichtbaar maken en is dan het lichtste in gewicht. Soortelijk gewicht= 19 = zonnegetal = geestelijke werkzaamheid (kabbalistische betekenis). Men kan er als ziel misdaden mee beramen als men gebruikt maakt van haar zwaarte, en men kan er zielen mee redden wanneer men haar licht benut.

Goud staat symbool voor de ziel. Het hart wordt in verband gebracht met het goud. De ziel zoekt allereerst verbinding met het hart → waarna het de geestelijke aanraking verder geleid naar het hoofd. Het hart als orgaan heeft een leidende functie in ons goddelijk geleide levensplan. Het is de motor (de harte-klop) van het menselijk universum, terwijl de zon de motor (levens-klop) is van het natuurlijke zonnestelsel.

Eerst moeten hart en hoofd samengaan alvorens het goud in verbinding kan komen met de denkwerkzaamheid in het hoofd. Het hart alleen is als koper! Maar bevat dan nog niet de rijkdom van het goud. Het zielengoud vormt zich door de verrijking van het samengaan van hart en hoofd als Liefde & Waarheid, Wijsheid & Rechtvaardigheid. Het hoofd is pas van goud wanneer het hart het goud uit zichzelf geboren doet worden via haar verbintenis met de ziel en dit opdraagt aan het hoofd. Hieruit voort komt de geestelijke zon door het spirituele goud tot stand, welke de directe verbinding vormt met de geestelijke wereld.

De oer-religie begint in het hart. Zoek balans tussen hart en hoofd, individueel of groep, maak niet uit op welk terrein. Breng genezing en heiliging waar disharmonie en ziekten heersen!

ANTIMONIUM    (8ste metaal)

De eigenschappen van Antimonium zijn spiritueel. Dit metaal is volgens de alchemie een overgang tussen de metalen en de niet-metalen. Men noemt het de filosofische Saturnus en staat zowel met zon als met Saturnus in vrbinding. Er bestaat een tussenfase van de overgang van het materiële goud naar het spirituele goud in de mens. Deze fase vormt de POORT VAN SATURNUS. Deze tussenfase staat onder leiding van het antimonium. Een zilverwit metaal met een sterke glans met een kristallijnen structuur. Dit wordt het 8ste metaal genoemd om de zes metalen: lood, ijzer, kwik, koper, zilver en tin uit moeder aarde los te maken en tevoorschijn te halen. Het is het enige metaal dat uit zilvererts goud kan vrijmaken.

Alleen een spiritueel mens kan met de hulp van God & Godina, het antimonium als medicijn aanwenden. Bezit men eenmaal deze wijsheid dan stijgt de medische werking van antimonium boven alle andere medicijnen uit en heeft men geen enkel ander medicijn meer nodig. Zo gebruikte volgens zeggen Paracelsus, de oude Chinezen en de Chaldeeën ook de helende kracht van Antimonium!

Antimonium komt namelijk ook voort uit het zilvererts rijk van Moeder Maan, m.a.w. uit het rijk van de natuur. Het antimonium bevat tevens kwikzilver, dat in staat is het goud over te dragen. Wie antimonium gebruikt beschikt over verbintenissen met de onzichtbare werelden. Het is een Holistisch buitenaards metaal met onbekende trillingen. Antimonium zoekt de mensen op die spiritueel zijn. Haar uitwerking is afhankelijk van het goudpercentage van de mens.

Er is een wisselwerking tussen zwijgen (goud) en het spreken (zilver). De afscheiding tussen beid maakt het antimonium. De wijze verheven mens onttrekt zich aan het spreken, het ‘babbelen’. Dit lukt alleen wanneer het antimonium actief in hem is. Dit is een ‘handeling’ vanuit het 8-voudigheid, de 7-voudige natuur die geïnspireerd wordt door een rijk buiten haar. De inspiratie om te kunnen zwijgen en spreken op het juiste moment is een impuls vanuit het gebied achter de poort, die het 7-voudige gebied met het geestelijke rijk verbindt.

Het woord is een Maan-geleider en komt voor bij een schijn religieuze maatschappij, spelend met hun aangeboren zilverbezit. Er is een manier om , zonder het woord, tot overgave te komen, onder geleiding van het antimonium. Ook wel de geremde Mercurius genoemd. Het antimonium legt Mercurius, als boodschapper van de goden, aan banden. Concentreer haar in één gebied, zonder dat kwikzilverachtig op en neer snellen van het Boven naar Beneden. Als Mercurius kwik zich opgetrokken heeft in de hoogste sfeer (Boven), gaat het samenwerken met het antimonium.  

Geschreven door Maria van der Geest
Hathor LeMUria Healer in de Sterrenpoort in Oegstgeest Z.H.

Bronnen:

  1. www.henkenmialeene.org/boeken/alchemie_der_metalen/zeven_arcana.html
  2. Agnes van Enkhuizen: The Electric Universe – De kosmische geschiedenis van de mens
  3. Han Campagne: De organen

www.sterrenpoort.com
www.aardehealing.com
www.moedermaria.nl