Driekoningen – Openbaringsfeest van Jezus – Hoogfeest Epifanie – vieren we op 6 januari

6 januari – Driekoningen –  Epifanie

Driekoningen is de eerste heilige hoogtij feestdag van het jaar. Deze wordt ‘Epifanie’ genoemd en betekent vanuit het Grieks vertaald ‘Verschijning’ , een woord dat mede afgeleid is van ‘Tonen’, ‘Aan het licht brengen’, ‘Openbaren’.

De datum van Driekoningen valt niet zo maar op 6 januari. Het symboliseert ieder jaar het einde van een korte regenboogcyclus cyclus van 12 dagen vanaf het Lichtfeest op 1e Kerstdag, waarop een nieuwe cyclus opstartte, die ook bij de Egyptenaren gevierd werd als een nieuwe Zonnecyclus en later door de Romeinen iwerd overgenomen.

Voor iedereen is de samenstand van sterrenconstellaties rondom deze datum een groots magisch Ontwaken, Opstaan en Op weg gaan in nieuwe jaarcyclus. Een nieuwe ontluikende magische periode die tot 2 februari een instroom van Kosmisch sterrenvuur aan de dag legt en afloopt op Maria Lichtmis, waarop baby Jezus 40 dagen oud, in de Tempel aan de Moeder God werd opgedragen en voor het eerst als het ‘Licht van Christus’ op Moeder Aarde door de Hoge Priester werd waargenomen.

Meerdere hypotheses over de viering van ‘Driekoningen’ doen zich de ronde:

  • In de christelijke traditie zijn er drie hypotheses van waaruit niet alleen de overgang van tovenaar naar koning, maar ook het verschil in hun aanduiding als Wijze, Magiër en Koning te verklaren is. De hoedanigheid van Wijzen benadrukt hun kwaliteiten als wetenschappers; ze beoefenden astronomie en navigeerden op de sterren. Volgens sommigen konden ze zelfs de toekomst voorspellen. Hierop afgaand zouden de mannen uit Mesopotamië komen, waar de occulte wetenschap van de sterrenkunde van oudsher beoefend werd. De knieval die ze doen voor Christus staat voor de overwinning van geloof op wetenschap.
  • De term ‘Magiërs’ verwees letterlijk naar de naam van een volk dat in Perzië leefde. In deze betekenis werden ze als heidenen gezien waaraan het Christelijke geloof werd overgedragen. In hun hoedanigheid als Koningen, die het populairste was in Noord-Europa vanaf de 11e eeuw, waren ze afkomstig uit het Zuiden en heersten als rijke monarchen over een land en de kostbare grondstoffen ervan. Hiervoor vond men het bewijs in Psalm 72: 10-11 waar het volgende te lezen is:
  • De koningen van Tharsis en de eilanden zullen geschenken aanbrengen: de koningen van Scheba en Seba zullen vereringen toevoeren. Ja, alle koningen zullen zich voor hem nederbuigen.’

  • Altijd vonden er in januari belangrijke Openbaringen plaats in het leven van Meester Jezus:
  1. Na zijn geboorte op Driekoningen, ontving hij symbolisch van 3 Wijze Koningen uit het Oosten, 3 symbolische geschenken
  2. Doop van Jezus door Johannes in de Jordaan
  3. Bruiloft te Kana en zijn eerste Openbare optreden.


De Drie Wijzen in Natal-Brazilië

  • Driekoningen is het feest dat ons herinnert aan de reis van 3 wijze mannen uit het oosten. Zij hadden volgens de bijbel een gouden ster zien opgaan, die zij volgden en die hen leidde naar de plek waar het kindje Jezus was.
  • Matteüs noemt hen in de bijbel ‘magiërs’ met een grote astrologische kennis! Zij bestudeerden de stand van de sterren en de loop van de planeten. Uit de samenstand van hemellichamen kwamen zij belangrijke aanwijzingen op het spoor met betrekking tot de toekomst van mens en de aarde.
  • Volgens het Bijbelverhaal brachten deze 3 Wijze mannen uit het Oosten samen 3 geschenken mee: goud, wierook en mirre. Met de volgende oorspronkelijke Heilige betekenis:

Balthasar, de oudste koning, droeg een blauwe mantel als symbool voor de Hemel en de Hemelse Moeder van Jezus. Hij schonk Wierook als Heilig Symbool voor Jezus Fysieke Lichaam, dat door een Heilig leven heen, zou overgaan in Ether, want wierook is een stoffelijke damp.

Melchior, de middelste koning en droeg een rode mantel als symbool voor het Vuur van de Heilige Geest. Hij schonk Rood goud (goud+koper+zilver), symbool voor het zuivere denken van Jezus en is het heilige Symbool voor zijn Universele Geest.

Caspar, de jongste koning met de donkere huid droeg een groene mantel als symbool voor de Hoop op het Eeuwige Leven. Hij schonk Mirre. Een parfum dat wordt gebruikt bij het balsemen  en staat Symbool voor zijn Ziel.

Holy Three Kings, Holy, Kings, Star Of Bethlehem

De ster die de 3 koningen hadden gezien was niet alleen te zien aan de regenboog sterrenhemel, maar was een berekende samenstand van sterrenconstellaties. Een profetische verwijzing naar een allerbelangrijkste gebeurtenis, waarop Ingewijden uit alle grote culturen wachtten.

De drie koningen volgden namelijk niet alleen het Licht van de gouden ster van Bethlehem, maar reisden voornamelijk op de eigen innerlijke aanwijzingen van hun Gouden LeMUria ZonneZiel chakra’s, om het Heldere Licht dat de geboorte van Jezus te weeg bracht, te volgen naar zijn geboorte kribje.

Wens jij een heel jaar lang Energetische Begeleid te worden via mijn volledig Open Gouden LeMUria ZonneZiel chakra’s?

Klik dan HIER voor geregelde deelname aan mijn LeMUria LichtCirkels op Afstand – of kom voor een privé Sound Healing naar de Sterrenpoort in Oegstgeest.

Ik groet je vanuit de LeMUria MoederBron,

Maria van der Geest
06 5726 7011

Maria@sterrenpoort.com

www.aardehealing.com
www.moedermaria.nl
www.mariavandergeest.com


Bron: (1) www.geschiedenisbeleven.nl/drie-koningen-het-mysterie-uit-het-oosten-in-beeld/