LeMUria Poort ‘Uisneach’ heropend

Uisneach ligt in Ierland en is een heuvel van 182 m hoog boven de zeespiegel. Men kan er bij helder weer 360 graden in het rondte, ver weg kijken. Zo’n cirkel is bijna nergens ter wereld meer mogelijk.
Het wordt ook wel het Centrum van het oude Ierland genoemd.
In juli 2018, tijdens de wedergeboorte van LeMUria op Moeder Aarde, werd ik Opgeroepen om samen met mijn aardehealing maatje, Sandra Minnee, naar Ierland af te reizen om daar meerdere, elkaar kruisende leylijnen te gaan heractiveren.  In samenwerking met Moeder LeMUria hebben we hier tevens mogen bijdragen aan het heropenen van de magistrale Smaragd groene Poort.
Uisneach is hier een wervelend onderdeel van een mystiek elfen netwerk. Hier werden Sandra en ik op een wonderlijke wijze op de 9e dag van onze reis naar toe geleid!


Skull LeMUria – Hoedster Maria van der Geest

Mijn skull LeMUria is verbonden met onze oermoeder LeMUria.
Haar bewustzijn verplaatst zich doorlopend op-rond-door Moeder Aarde vanuit mijn Sterrenpoort in verbondenheid met de Uluru LeMUria Tempels. Zo houdt ze regelmatig audiëntie op wisselende oer LeMUriaanse plekken over de hele wereld, waarvan ik er een aantal ken:

  • De Uluru Rock (Ayers Rock) & de Olga’s in Centraal Australië
  • De bergen van het National Park Tongariro in Nieuw-Zeeland op het Noord Eiland
  • De Sfinx bij de Piramides van Gizeh
  • De Tafelberg van Zuid-Afrika
  • De Vulkaan Kilauea op Hawaii
  • Op Vuurland in Zuid-Amerika

Toen LeMUria  dreigde onder te gaan aan de strijd met het afdwalende Atlantis, heeft Moeder LeMUria op voorhand de oerkwaliteit van de sterrenpoortportalen veiliggesteld in het mineraalgeheugen van rotsen en bergen, maar ook in diepe verzonken kristallen. Onzichtbaar voor het menselijk oog, maar wel in contact met de oerwateren, die op haar beurt weer in contact stonden met poelen, binnenmeren en -zeeën overal ter wereld.

Catstone Hill of Uisneach@www.irelandsancienteast.com

De Heuvel van Uisneach is ‘n overblijfsel van een enorme zandplaat, die omhoog gestuwd werd tot een heuvel tijdens alle verschuivingen die er plaatsvonden. Er bleef nauwelijks iets over van de ZonneVuurPlaat, welke afgestemd stond op de Zonnewijzer in West-Europa. Diep in Moeder Aarde liggen meerdere LeMUriaanse grotten in de oceaan voor de kust van zowel Noord- als Zuid-Ierland.
Op de heuvel van Uisneach staat nu centraal de wondersteen ‘Aill na Mireann’ ofwel Catstone genaamd, wat een pijler is binnen het LeMUria Kristal systeem. Zij vormt het Hart van het mystieke eiland Ierland en ligt samen met de ‘Stone of Destiny’ op Tara Hill op een lange LeMUriaanse Moederdraken waterlinie.
Bijzondere verbindingen met de Zon en de Maan vallen samen op deze plek die tijdens de vele festivals tot uitdrukking worden gebracht.


Centrum van Uisneach Hill@Maria van der Geest

Uisneach & Hill of Tara, staan beiden op de waterdrakenlijn in rechtstreekse verbinding met bijzondere bronnen, meren, rivieren, vijvers, steencirkels en heuvels in Ierland en Engeland. Zoals Newgrange (= circa 600 jaar ouder maakt dan de piramides van Gizeh in Egypte, en zo’n 900 jaar ouder dan Stonehenge in Engeland. Het monument is een ganggraf), de vijvers op het Abbey terrein, de Holy Chalice Wells en de (Ha)Tor drakenheuvel in Glastonbury. Op het zuidelijk halfrond via de drakenlemniscaat met de meren en bergen van Tongariro en de Uluru Rock downunder .
Wat bijna niemand weet is dat er van oudsher in het gebied rondom Oegstgeest ook zo’n belangrijke Poort was. Zij functioneerde als ‘n Hoofd SterrenPoort, waar het nieuwe kosmische leven binnenstroomde. Denk hierbij vooral aan de dieren. Dolfijnen, walvissen, reuze schildpadden, diverse soorten landdieren, zaden van tropische planten en bomen vonden hier hun entree en stroomden door naar de wateren rondom Avalon en verder via de Atlantische oceaan en wereldzeeën naar alle continenten.
Deze Toegangspoort voor nieuw leven, raakte in verval ten tijde van de Val van Atlantis , door tegenkrachten. Het is een eer voor mij én levenstaak om te helpen bij het ontsluiten, zodat deze oer Moeder Sterrenpoort weer als een Kosmisch geopende Poort tussen Hemel en Aarde in haar volle omvang mee zal werken in het totale Uurwerk van het Universum.  Ik dank hiervoor de Hathors, mijn dierbare begeleiders van het eerste uur, mijn Pleiadische ziel en Galactische bondgenoten en natuurlijk alle Spirits verbonden aan mijn meesterlijke klank-kristallen, die speciaal voor deze reparatie vanuit hemelse verten, Uhr Overall vandaan zijn gekomen, ‘huis en haard’ hadden verlaten om deze tragedie te niet te doen. Moeder LeMUria heeft weer bewezen hoe we met vereende krachten elkaar kunnen steunen en er een schitterende toekomst voor iedereen weggelegd is als je maar blijft vertrouwen op de goede afloop.

Willibrordus of Groene Kerkje – Oegstgeest
@www.oudoegstgeest.nl

Nu ben je vast wel nieuwsgierig waar deze oer MoederPoort precies ligt. Dit is een uitgestrekt gebied met als centrum  Oegstgeest-Leiden. De vijvers rondom Kasteel Oud-Poelgeest in mijn woonplaats (waar Boerhaave eens woonde en voorheen doorliep tot in het huidige Leiden) én het Willibrordus ofwel Groene kerkje liggend op een verhoogde terp (nabij het Oegstgeester Kanaal –  toentertijd nog de Vliet), waar de heilige Willibrordus in de 9e eeuw ooit aan land stapte, zijn de meest bepalende krachtplekken.
Willibrord wijdde hier niet voor niets zijn eerste kerkje in om van hieruit naar Brabant te trekken om vervolgens West-Europa te kerstenen. Hier ligt een Vader-Moeder-Kind Poort, een giga overgang tussen hemel en aarde waar Aardse drakenlijnen vanuit Maan & Zon via Kosmische Axiotonale stromen doorlopend werden gevoed t.b.v. van levenscheppende Bloed via de waterhuishouding van Moeder Aarde.

Mijn Sterrenpoort ligt hier uitgelijnd op het oorspronkelijke LeMUriaanse Draak-Eenhoorn-Elfen netwerk zoals het van oorsprong was voorbestemd.


Kasteel Oud-Poelgeest@www.hotelspecials.nl

De Druïden hier, de eerste bewoners ná de val van Atlantis, voelden dat er onder Uisneach ooit een heilige toegangspoort schuilging van de Smaragdgroene Straal van Avalon. Hun heilige missie was het om als ‘oudsten’ deze LeMUria Poort te bewaken, in ere te houden en er op toe te zien dat deze ‘hemelse’ plek nooit helemaal verloren zou gaan. Hieronder ligt namelijk een binnenaardse kristalstad met wederom  lichtgroene LeMUriaanse Healing Tempels, net zo als downunder bij Tongariro & Uluru Rock.  De oerfrequenties van de helende tonen liggen buiten het bereik van het menselijk gehoor, maar zijn hier wel achter gesloten kristallijnen deuren bewaard tot de opkomst van LeMUria deze geheime stralen weer zou mogen prijsgeven. En laat dat nu precies op 1-10-2018 (=1-1-11) zijn geopend tijdens het geven van een Afstandshealing vanuit mijn Sterrenpoort praktijk in Oegstgeest!
Is het niet wonderlijk én Magistraal te noemen wat Moeder LeMUria in 2018 nu weer aan ons prijs kan geven!

In de oudheid kwamen hier vele wijze heilige (LeMUriaanse) Monniken bij elkaar in ondergrondse tunnelsystemen. Daarom werd deze aardse omgeving ook een belangrijk ontmoetingscentrum van stamhoofden uit alle districten en later werd hier ook recht gesproken. Ze staken dusdanig de hoofden bij elkaar tijdens het houden van vuur & water ceremonies, dat er water vanaf begon te sijpelen – deze zweetdruppels werden dan opgevangen in een goud-zilver smaragdgroene kelk en offerden dit terug aan Moeder Aarde, door het te schenken aan Moedergodin Ériu . Hierdoor ontvingen ze raad en bijstand vanuit de Moederbron in hun kelken, wat ze gebruikten tijdens het nemen van moeilijke besluiten en voor rechtsbijstand.
Door de hier verhoogde trillingen was het een florerend handelscentrum. De sporen van deze oude handelswegen zijn zelfs nog zichtbaar in het landschap rondom Uisneach en de Hill of Tara.

Ancient Way tussen Hill of Uisneach & Tara Hill (in de verte)
foto@Maria van der Geest

De ‘Catstone’ in Uisneach werd beschouwd als een poort naar de andere wereld. In ‘The Oxford Dictionary of Celtic Mythology’ wordt Uisneach daarom beschreven als ‘een heuvel die een belangrijke rol heeft gespeeld in de Ierse verbeelding’!
In de oude teksten staat duidelijk vermeld dat het voor de Hoge Troon van Ierland gebruikelijk was om de Ierse stichter Ériu te ‘trouwen’ met een ceremonie op Uisneach. Daarom lagen er tussen de toppen van de heuvels, door het altijd groene landschap heen, lange uitgegraven Lichtwegen. Een daarvan is duidelijk te zien bij de Moeder ‘Hill of Tara’. Vanaf Uisneach is ‘Tara Hill’ nog altijd zichtbaar.
Archeologisch onderzoek bij Uisneach heeft inmiddels voldoende bewijs opgeleverd dat er werkelijk omheiningen, souterrains, huizen, en twee rijwegen aanwezig waren om de koninklijke ceremoniële plekken van Uisneach, Tara en Rathcroghan met elkaar te verbinden.
Toen de ‘Hill of Tara’ later de zetel werd van de Hoge Koningen, die daar de eed volmondig aflegden, staande bij de ‘Stone of Destiny’, bleef Uisneach alsnog het Koninklijke Centrum, een ontmoetings-punt waar wet & regelgeving  gemaakt en doorgevoerd werd, waar overleg plaatsvond tussen de inmiddels twintig provincies, welke Uisneach omringden en van daaruit het land bestuurde.

 
‘Stone of Destiny’ op Hill of Tara
@Maria van der Geest

Vuurfeest fetivals

Op de heuvel van Uisneach, gelegen in Co. Westmeath, werd dus al in de Oudheid, jaarlijks het Beltane Vuur gebrand in de nacht rond 30 april – 1 mei. Dit was tot heinde en verre waar te nemen door de verschillende Druïden families, die op alle omringende 12 heilige heuvels, als zij het vuur van Uisneach zagen oplichten, ook hun vuren aan staken. Dit vuur laaide op rondom meren, bronnen en waterwegen, als een goddelijke ‘Ring van LeMUriaans DrakenVuur’, waar hele grote rookwolken ook de omgeving informeerden dat de lente aanbrak en de zomer al ras zou volgen. De start van het nieuwe leven openbaarde zich. Men werd vuriger en met rasse schreden ging men het land bewerken. Daarom werd Uisneach het grote magische heiligdom van de ZonneAardeMoedergodin Ériu, waar Ierland (in modern Iers: Éire) van oorsprong naar vernoemd is.


ZonneAardeMoedergodin Ériu
@Maria van der Geest

Ook de Zon & Oogstgod Lugh, wordt hier steevast jaarlijks 3x vereerd op 1 augustus, 21 september, 31 oktober, tijdens de 3 festivals.

  1. 1 augustus – Lammas/Lughnasadh feest. Het Lammas staat bekend als het eerste oogstfeest. Het is het feest van de Na-zomer om Moeder Aarde te bedanken voor haar gulheid en mildheid. Tevens eert men het huwelijk en de bevruchting tussen de Zonnegod( de Ierse Lugh) en de Godin Ériu, een oude dame die opnieuw jong wordt.
  2. 21, 22 of 23 september – herfst equinox: Mabon = het feest van de inzamelingritueel van dank voor de vruchten van de Moeder Aarde en voelde de noodzaak om deze met elkaar te delen, om zo veel mogelijk zegeningen van God & Godin LeMUria veilig te stellen t.b.v. de lange wintermaanden).
  3. 31 okt-1 nov – Samhain = ritueel feest waarbij de voorouders worden uitgenodigd, een tijd om het leven van degenen die zijn gepasseerd te vieren, en het gaat vaak om het respecteren van voorouders, familieleden, geloofsoudsten, vrienden, huisdieren en andere dierbaren die zijn gestorven. Het lijkt op het hedendaagse Halloween en Allerzielen. Het is het tegenover liggende punt op het 8-voudige seizoenswiel van het licht en vruchtbaarheidsfestival van Beltane. Daarom noemt men Samhain ook wel het festival van de duisternis. Men voelt dat de sluier tussen Hemel en Moeder Aarde het dunste punt van het hele jaar heeft bereikt, waardoor het gemakkelijker is om te communiceren met degenen die ons hebben verlaten.

@ https://futurism.media/the-pagan-wheel-of-the-year
 

Er werd al in oude tijden gezegd dat Uisneach Ierland in vier delen opsplitste, met in het Centrum een vijfde deel, waar de Hoge Koningen en Royalty samen kwamen en deels woonden.
De vier districten werden benoemd als:

  • De Kennis in het Westen
  • Een Veldslag in het Noorden
  • De Welvaart in het Oosten
  • De Muziek in het Zuiden

Zie het voor je: Dat deze 4 hoofddistricten, onderling verdeeld zijn in nog eens talloze kleinere delen, met Uisneach in het centrum en de 12 (flowers)heuvels er omheen, gezamenlijk de ‘Flower of Life’ van Uisneach vormden.


Flower of Life graancirkel
@www.cropcirclesdatabase.com/20030728UKsc

De Vroeg Keltische vruchtbaarheidsgodin Brigit, godin van water en vuur en brenger van het Licht, werd in de oudheid aanbeden in Uisneach. Zij heeft hiermee al een basis gelegd voor de vele Vuur en Water ceremonies. Hier ligt een waterbron die naar haar is vernoemd en waar de latere Saint Brigid (van Kildare) zich zeer waarschijnlijk naar vernoemd heeft.

Dagda, de goede God en leider van de Tuatha De Dannan, zou in Uisneach hebben gewoond en zijn zonnepaarden hebben gestald op de noodflank in twee souterrains onder een wielvormige omheining met geplaveide vloeren. Een van deze ‘grotten’ heeft de vorm van een goddelijke merrie die wordt achtervolgd door een galopperende hengst. Te vergelijken met het beroemde witte Paard in Berkshire, Engeland. Paardengoden zijn altijd in verband gebracht met deze heuvel.

Ook Saint Patrick bezocht Uisneach in de vijfde eeuw om er een kerkje te bouwen op deze heilige heuvel. Hij werd stevig tegengewerkt, maar loste dit op door een vloek in de stenen van Uisneach te plaatsen. Sindsdien maakte men geen gebruik meer van deze heilige steen.
De gebedsruimte van St Patrick staat nu bekend als het bed van St. Patrick. Ook de katholieke kerk heeft hier in de 12 eeuw een belangrijke stempel gedrukt door er een belangrijke synode te laten plaatsvinden om te beginnen met het verdelen van Ierland in verschillende bisdommen.

Uisneach is verbonden met de Es.
De Tree of Life zou een essenboom zijn en is de boom van wedergeboorte, van voorspellende inzichten en biedt bescherming. De “vertakkingsboom van Uisneach” is geplant door ‘Fintan de Oude’, waarnaar deze oude Es genoemd is.
De es is heilig voor de god Lugh en staat bekend als de boom van betovering. Druïden hadden toverstokken die werden gemaakt van de Es. Zij wordt geassocieerd met wijsheid en spirituele kennis.
The Hill of Uisneach staat met vijf andere koninklijke Ierse plekken op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tot slot
Onze gids uit Uisneach vertelde op zeer boeiende wijze over de bezoeken van over de hele wereld, waaronder indiaanse stamhoofden. Zo ook was er in 2018 een bezoek geweest uit Australië, vanuit het gebied van de Uluru Rock, maar ook uit vele andere heilige Oerplaatsen op Moeder Aarde om hier met ceremonies de plek van Ériu op Moeder Gaia te helpen ontsluiten.

     
Onze gids                                                  Boomwezen van Uisneach
foto@Maria van der Geest.com

Het voelt voor mij als de meest heilige plek die ik tot nu toe heb mogen bezoeken. Het is dan ook niet mogelijk om hier zo maar in je eentje rond te gaan lopen. Neem vooraf wel eerst contact op of meld je aan via : http://uisneach.ie/contact/
Privé- en groepsexcursies worden het hele jaar gegeven.
Locatie: Hill of Uisneach ligt tussen Mullingar en Athlon op de R390. Ligt ongeveer 90 km ten noorden van Dublin.

Lees ter aanvulling over Saint Brigid mijn Blogbericht:
Heilige Saint Brigid uit Kildare – Patronesse van Ierland

www.sterrenpoort.com
www.aardehealing.com
www.moedermaria.nl