Meer over 432 HZ, BovenTonen en de aanleg van jouw lichaam via Licht, Klank, Kristal en Meridianen

Lieve Lichtwerker,

VOORAF: Wil jij op 30 maart 2022 om 11 uur op Afstand meedoen aan mijn 1e LeMUria LichtCirkel gehouden in de Sterrenpoort? Stem je dan af op de Sterrenpoort en Luister in Meditatie vanaf 11 uur naar de Helende Muziek van Spotify Afspeellijst: “STERRENPOORT: Healing via 440 Hz, 432 Hz i.c.m. Boventonen”geheel onderaan dit Bericht.

Wij trillen ieder op een eigen resonantie. Door te luisteren naar de klanken van Kristalijnen Stemvorken en bepaalde klankschalen, zal deze resonantie een positief effect hebben op jouw fysieke welzijn. In mijn kristallijnen stemvorken, piramides en klankschalen zijn alle kristallen, metalen en planeten vertegenwoordigd.

Zij produceren altijd drie tonen; een lage, een midden en een hoge toon. Dit zijn jouw drie klanken van de ziel, Ohm Ha Hee.

Alles trilt: Moeder Aarde, alles om ons heen,  jij én wij als speciale LeMUria Oerwezens. Alles trilt met elkaar en door elkaar heen, waardoor we ook een magisch effect hebben op elkaars oeroude herinneringen. Deze Oeroude magische trillingen worden niet alleen gehoord, maar ook gevoeld. Vandaar dat het geluid en de vibratie van kristallijnen stemvorken, piramides en klankschalen een stabiliserend en rustgevend effect zal hebben op jouw fysieke lichaam.

432 Hz

Muziek heeft altijd al meer of minder een rol gespeeld in ons leven. Denk maar aan de Aboriginals of andere Inheemse volken, waarbij stamoudsten, medicijnmannen en sjamanen vaak werken met trommels, zang, fluiten en allerlei andere instrumenten, want hun Muziek kan je terug in contact brengen met de helende natuur en weer ‘afstemmen’ op het universum, welke één en al trilling is met haar circulaire bewegingen. Iedere planeet heeft hierbij haar eigen toonhoogte en frequentie ofwel ritmische klank.
Door ons af te stemmen op de tonen van het universum kunnen wij onszelf helen.

Grondtoon

Ooit leerden we als liedje de toonladder “do re mi fa sol la si do”. Het begint laag en eindigt precies twee keer zo hoog. De laatste noot, de ‘do’, klinkt precies als de eerste maar is hoger. In de muziek heet dat een octaaf.

Elke toon heeft een toonhoogte en bestaat uit een bepaald aantal trillingen per seconde. Als we teruggaan naar het kinderliedje, dan is de ‘do’ de eerste toon ofwel dé grondtoon. Deze eerste toon is van oudsher 432 trillingen per seconde, oftewel 432 Hertz (Hz). Die 432 trillingen per seconde is een toon die nauw verband houdt met het universum om ons heen. Deze grondtoon zit verweven in onze natuur, in de wiskunde, in de planeetbanen, in het hele universum en zorgt er voor dat het luisteren naar mooie muziek zo goed voor ons is, want zij stemt ons LeMUrianen dieper af op Hunab K’u, het Oeroude MoederHart van ons universum. Wij zijn daarom de Inheemse dragers van de Genezende Meridianen Klanken en bewaarden deze oude Wijsheid in ons bloed. Daarom was de klassieke muziek van Bach, Brahms enzovoorts tot en met Verdi  gecomponeerd en uitgevoerd op de oorspronkelijke LeMUria grondtoon van ‘standaard’ A op 432Hz.

In deze standaard is C, waarop onze 1e Aarde Chakra resoneert,  512 Hz of in een lager octaaf 256-128-64-32-16-8-4-2-1 Hz) en komt de C dus uit op precies 1 trilling per seconde, de zogenaamde “oertoon”. 

De oudste bekende voorstanders van deze 432 Hz stemming waren Pythagoras en Plato (ca. 570 en 427 v. Christus). Lees meer hierover in mijn vorige bericht: LEMURIA SOUNDHEALING & BEZIELING VIA TONEN EN PLANETEN FREQUENTIES OFWEL ‘WET VAN HARMONIE’

Klank evolutie

Op een gegeven moment week men hier echter vanaf, hetzij door persoonlijke smaak, onwetendheid of andere redenen en ontstonden er vele nieuwe standaarden, die zelfs per land verschilden. Over het algemeen werd de grondtoon verhoogd, wat in de afgelopen eeuwen veel zangers hun stembanden kostten. In 1884 stuurde Verdi in Italië een petitie naar het ministerie om de grondtoon weer terug op 432Hz te zetten. Hij beargumenteerde dit door te vermelden:

  • dat dit heel goed zou zijn voor de stembanden van de zangers en zangeressen en
  • beter zou zijn voor de instrumenten en
  • bovendien een harmonischer en rustigere klank op zou leveren voor de luisteraars.

Helaas verhoogde de Nazi’s in de tweede wereldoorlog de toon wederom en definieerde de toenmalige propagandaminister Goebbels in 1936 de standaard op 440 Hz, die nu nog steeds als standaard wordt gebruikt. Het doel was om iedereen uit hun natuurlijke afstemming te halen en daarmee de spirituele en creatieve ontwikkeling tegenwerken. In 1953 is in Londen op een congres van musici de 440 Hz internationaal als ISO 16-standaard aangenomen. 23.000 Franse musici hielden een referendum om de 432 Hz weer als standaard in te stellen, maar helaas zonder succes.

We staan hierdoor nog altijd afgestemd op verhoogde ‘niet afgestemde muziek’ gebaseerd op 440Hz, een toon die ons raak en ver van onze OerMoederToon, die nog altijd wacht in ons hart om te ontwaken, want Muziek gebaseerd op 432Hz maakt ons in Wezen rustiger, prettiger en zal leiden tot de allergrootste omkeer, want muziek gebaseerd op de OerMOederToon zal alom Genezend inwerken op ons kristallijnen Regenbogen Meridianen-, Chakra- en Organenstelsel. 

Om de mens in haar natuurlijke LeMUria MoederToonhoogte en stemming te laten komen is het dus van allergrootst belang dat we weer naar onze Innerlijke Oertoon op Moeder Aarde leren luisteren. En dat is 432 Hz.

Boventonen & 432 Hz

  • Boventonen zijn frequenties die veelvouden zijn van de grondtoon.
  • Boventoon frequenties liggen hoger dan de door het oor waargenomen grondtonen van dat geluid.
  • Boventonen geven de geest een bijzondere intense prikkeling, waaruit een oude LeMUria herinnering naar boven kan komen.

432 Hz, resoneert als thèta golven in onze hersenen. Dit kan leiden tot een tranceachtige, mentale, visuele en verbeeldende staat van bewustzijn. Ook wordt het geassocieerd met diepe meditatie, de mentale toestand tijdens oppervlakkige slaap en emotionele creativiteit. In Theta kunnen zich beelden voordoen en er is weinig tot geen besef van het fysieke lichaam. Een persoon kan zijn/haar lichaam gewaarworden als een energieveld. Theta is de ideale staat van bewustzijn voor bepaalde soorten van zelfprogrammering, versneld leren en zelfgenezing.
Ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je sneller herstelt van zware ziektes en operaties en je helder van geest wordt.

Ook te gebruiken om je hoofd leeg te maken en toegang te krijgen tot de leegte, want jouw positiviteit komt voort uit de ruimte vóórafgaand aan jouw denken! Dit brengt jouw bewustzijn in een staat van vervulling!

De 8 LeMUria Octaaf bestaat uit

Toon C, Aarde chakra – gronding
Toon D, Sacraal chakra – creatie –
Toon E, Zonnevlecht chakra – zelfwaardering
Toon F, Hart chakra – liefde en algehele gezondheid
Toon G, Keel chakra – communicatie en creativiteit
Toon A, Voorhoofd chakra – intuïtie en mentale processen
Toon B, Kruin chakra – spiritualiteit en verbinding met Hoger Zelf
Toon Cis, Zielster, Dharma of OM chakra – Eenheid met Ziel + Al

Het is belangrijk om altijd eerst te leren focussen op trillingen die gebaseerd zijn op de hedendaagse aardse 440 Hz frequentie om daarna jezelf onder te laten dompelen door de LeMUria Omniversum Oerklank van de 432 Hz OerMoederToon van het Omniversum en de Boventonen muziek van de meest oorspronkelijke Aboriginal Didgeridoo klanken.

Luister regelmatige minstens een uur met gesloten ogen naar onderstaande Spotify Afspeellijst “STERRENPOORT: Healing via 440 Hz, 432 Hz i.c.m. Boventonen”:

  

Enkele bronnen:

Van Hart tot Hart blijvend verbonden

Maria van der Geest – Praktijk Sterrenpoort Oegstgeest

www.sterrenpoort.com
www.aardehealing.com
www.moedermaria.nl
www.mariavandergeest.com

Mail: Maria@sterrenpoort.com

Ik maak de lezer er tot slot nog op attent:
Dat de Sterrenpoort en Maria van der Geest nooit aansprakelijk kunnen worden  gesteld voor enigerlei letsel die voortvloeit uit de toepassing van de op mijn Blog aanbevolen werkmethoden. Ze garanderen geen genezing en mogen uitsluitend worden toegepast in aanvulling op, en nooit in de plaats van de regulier arts / specialist.