Shambhala herrijst!

Lieve lezer,

Waarom wil ik jullie over Shambhala vertellen? Omdat in de huidige tijd waarin wij leven de heilige bron en oerkrachten van het Gouden Shambhala herboren worden. Hierbij is ons aller steun van harte gewenst.

De aartsengel Gabriel is de vertegenwoordiger van de stad Shambhala, de stad van de Hemelse Vrede.  In het borstschild van Gabriel zijn de twaalf hiërogliefen verzameld. Zij vormen samen een patroon. Een heilig patroon. De tijd is gekomen dat de twaalf logo’s geactiveerd mogen worden. De engelen werken in op groepen van mensen die bedraad zijn met een deel van dit logo. Steeds twaalf mensen die dezelfde code dragen, maar de codes zijn onderling dusdanig geschakeld dat ze pas op volle kracht kunnen werken als ze allemaal geactiveerd zijn. Zo wordt er ingewerkt op het ontsluiten van de Shamballa – zegels. Twaalf keer twaalf zegels. Die tezamen 144 lichtzegels vormen. Wereldwijd zijn er 144 mensen op aarde die een deel van de Shamballa- code in zich meedragen. Het activeren van de zegels is erg belangrijk.
De gouden stralen van het logo zullen door alles heen dringen. Gevestigde ordes onderuit halen, zaken verschuiven en ordening aanbrengen in de nieuwe systemen. Het wordt steeds duidelijker dat de oude systemen niet kunnen blijven bestaan. De verandering is voluit in gang gezet. Door hun pijnappelklier zal een witgouden lichtdruppel gegoten worden. Deze zal langs het zenuwgestel afdalen tot in de diepste kern van hun wezen.
Dat is het sein.

De stad Jeruzalem, van oudsher de bakermat van het Etherische Jeruzalem, wordt op deze wijze opnieuw geboren door een lichtnetwerk in het aardse neer te laten dalen, geregeerd door de Zonnelogos. Ze versmelten met elkaar.
In de tempel van Salomon in Jeruzalem was men reeds op de hoogte van deze oerkrachten. Dit naar voorbeeld van de Atlantische Hoge Priester(ressen). Zij droegen, als ze de tempel naderden en in liepen, altijd gewaden met 12 verschillende edelstenen verbonden aan de verschillende Shambhala zegels (later verwijzend naar de stammen van Israël).
borstplaat Hogeprister met 12 edelstenenFoto: Borstschild met 12 Salomonszegel stenen van een Hoge Priester

De verhoogde oorspronkelijke Elohim Stralen zijn in 2015 onder ons op aarde neergedaald, waaronder de gouden, magische en kristallijnen Stralen.

Wat is de betekenis van Shambhala?
Shambhala is een mythisch heilig koninkrijk, een magisch lichtrijk met daarin de lichtstad Kalapa, wat “juweel in haar hart” betekent. Shambhala ligt ergens achter de Himalaya waar absolute vrede heerst en van waaruit spirituele leraren van de Witte Broederschap de aarde besturen. Men spreekt over Wijze meesters, rijdend op witte paarden, die in een verborgen rijk verblijven ergens in het Siberische Altai gebergte of in de Gobi woestijn tussen hoog besneeuwde bergen en omzoomd door rivieren.
Altai_oude_kaart
Van bovenaf gezien heeft het de vorm van een gigantische lotus. In gezangen en volksverhalen van Mongolië en Tibet komt het zo vaak voor dat men vermoedt dat het écht ergens bestaat op aarde. In het esoterische Tibetaanse boeddhisme wordt het een paradijselijk land genoemd waar bijna alleen onsterfelijke mensen wonen. Vanaf de 7e eeuw wordt dit land door hen Shambhala genoemd.
Volgens overleveringen ligt dit mythische land voorbij de horizon, achter de regenboog of beneden onze voeten in de aarde. Ooit had het volgens zeggen een echt geografisch gebied op de planeet aarde, maar op een gegeven moment werd het onzichtbaar. Het kwam in een etherische dimensie die niet zichtbaar is aan de oppervlakte van de aarde. Normaal gesproken kunnen de meeste mensen dit etherische rijk niet waarnemen met hun fysieke ogen, want het ligt op de rand van het onzichtbare. Het ligt in een andere werkelijkheid, maar men kan er wel mee verbonden zijn.
Vanuit Shambhala begeleiden de Wijze Meesters de aardebevolking, door hoge geestelijke energieën in te stralen.
Het Pad naar Shambhala is een pelgrimage van de ziel naar een plaats van onvoorwaardelijke liefde naar het hart, waar de sleutel tot de Bron van Geluk te vinden is. Want Shambhala is het zuiverste land op deze wereld. Een land dat alleen toegankelijk is voor mensen die zuiver van geest zijn en in harmonie met hun medemensen en de natuur leven, vanuit het bewustzijn dat we allen één zijn in verbondenheid. Het wordt door priester-koningen bestuurd en is alleen toegankelijk voor hen die door deze volmaakte Wijze Meesters geroepen worden.
Van degene die er ooit uitgenodigd zijn in hun dromen, visioenen of uittredingen staat geschreven dat Shambhala lijkt op een open Lotusbloem met 32 bladeren. Op ieder bloemblad liggen steden en in een ring van lotusblaadjes liggen er nog eens steden omheen. De paleizen zijn versierd met juwelen, tinkelende belletjes en regenbogen. Iedereen die in Shambhala aan iets denkt krijgt het terstond. Er heerst een volmaakte vrede en er is geen verschil tussen jou en mij. Ze worden voortdurend gevoed door geestelijke zegeningen. De bewoners worden op miraculeuze wijze geboren en komen dus niet uit de moederschoot. Men bevindt zich buiten het Wiel van de Tijd, ook wel Kalachakra genoemd, een verlichte Godheid.
In een reisgids uit de tijd van Mongoolse vorsten van vóór de 13 eeuw, waarvan de schrijver onbekend is, staat zelfs een echte routebeschrijving naar Shambhala.

Altai gebergte
Op velerlei wijzen op de wereld zijn er godsdiensten en stromingen die vanuit een ver verleden zich reeds bezig hielden met de vraag hoe ze Shambhala konden bereiken. Zoals de Siberische sjamanen in het Altai gebergte, die dit geheime rijk Belovodia noemde: Het Land van de Witte Wateren. Maar ook een oud-slavisch kerkgenootschap van orthodoxe christenen die altijd al geloofden dat er een ondergrondse stad was, gingen hier naar op zoek tot ze vervolgd werden door de Russische Tsaren. Nu woont nog een deel van hen in grote afzondering in de wouden van het Altai gebergte en leven de legendes weer opnieuw op onder de bewoners. Voornamelijk doordat er 3 bevroren mannen en vrouwen mummie ’s zijn gevonden. Na deze vondst vonden er allerlei verstoringen plaats in de natuur en men gaf de schuld dat het openen van het graf van deze oude ijsmummies hier aan ten grondslag lag.
Een belangrijke godsdienst waar Shambhala heden ten dage een grote rol in speelt is de leer van het Boeddhisme, die stelt: De mens ontkomt niet aan ziekte, verdriet, honger en dood tenzij hij zijn begeertes en gehechtheden opgeeft. Voor de Tibetanen geldt, die Shambhala willen bereiken, dat ze het proces van spirituele zuivering moeten doorlopen, het loslaten van karma en blokkades verbonden met de chakra’s, waardoor ze herboren worden. De Kalachakra Tantra is zo’n zuiveringspad bestaande uit Drie Wielen van Tijd: het innerlijke wiel, het uiterlijke wiel en het andere tijdswiel.
Kalachakra wiel
Door zich met de Godheid Kalachakra te vereenzelven en daarop met de godin Visamata te versmelten, verwerft de mediterende het bewustzijn van een Boeddha, een leeg of non-duaal bewustzijn. Om tot slot geïnitieerd ofwel bekrachtigd te worden met deze energie, gaat men door een 12 daags initiatie proces.
De Dalai Lama is wereldlijk en geestelijk de spiritueel leider van het Tibetaanse volk en de Panchen Lama wordt beschouwd als de spiritueel leermeester. De Tibetanen geloven dat de Panchen Lama in een vorig leven de priester-koning van Shambhala is geweest en zien hem als de ambassadeur van Shambhala. Hij wordt dan ook gezien als degene die het paspoort kan verstrekken tot toetreding van Shambhala.
De 6e Panchen Lama, Lobsang Palden Yeshe (1737-1780) schreef op verzoek van hen die op zoek waren naar Shambhala een mystiek boek dat als gids moest dienen met cryptische ‘routebeschrijvingen’. Hierin stond ook een: “Het Shambhala gebed” voor pelgrims op weg naar het zuivere Land.

Het Shambhala-gebed
Hulde aan de vriendelijke spirituele Meester.
Die onafscheidelijk één is met de Kalachakra.
Degene die de staat van het lege lichaam heeft bereikt.
En in de grote, onveranderlijke zaligheid verkeert die alle voortreffelijkheden bezit;
In voortdurende omhelzing met de prachtige dharmadhata* geliefde.
Ten noorden van India ligt het fabelachtige land Shambhala.
Met daarin de stad Kalapa, het juweel in haar hart. Daar, in het centrum, gezeten op een troon versierd met edelstenen, rijdend op een magisch vliegend paard, bevindt zich de toornige Houder van het Wiel.

Ik roep hem, de belichaming van de Drie juwelen*. Treed naar voren met uw wapen van ondoorgrondelijke wijsheid; dood elke waan in mij, en mijn gewoonte om te grijpen naar een zelf, als zou dat werkelijk bestaan.

Zegen mij, opdat ik u mag aanschouwen in Shambhala, het land waar uw toegewijden op een wijze manier worden rondgeleid; en wanneer de tijd om de barbaren te temmen; moge u mij dan binnen in uw cirkel bewaren.
Zou ik sterven voor het bereiken van de verlichting;
Moge u mij dan binnen in uw cirkel bewaren.
Zou ik sterven voor het bereiken van de verlichting;
Moge ik dan herboren worden in Shambhala, in de stad Kalapa,
En het grote geluk hebben om de honing te proeven van de sublieme leringen van de Kalkin Meesters.

Moge ik de voltooiing bereiken van de non-dualistische boodschap der twee yogische stadia van tantrische beoefening,
zoals onderwezen door Guhyasamaja, Yamantaka, Heruka Chakrasamvara en Kalachakra;
moge ik in dit huidige levensbereik de verwerkelijking beleven van het Heldere Licht, en het illusionaire lichaam in een perfecte verbinding, of het lege lichaam samengevoegd met de ultieme zaligheid.
*Ongeconditioneerde waarheid
*De Boeddha; de Dharma=het woord van de Boeddha; de Sangha=de spirituele gemeenschap of vriendenkring

www.sterrenpoort.com